Home » » ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Τρίκαλα : 86 - 51

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Τρίκαλα : 86 - 51


Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες (εκτός 12άδας ήταν οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης και Κιμ Τιλί) ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα των Τρικάλων στο ΣΕΦ με 86-51.

Παρά την καθολική υπεροχή τους στα ριμπάουντ, οι "ερυθρόλευκοι" -που προηγήθηκαν με 22-17 στο 10'-, δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Τα άσχημα περιφερειακά τους ποσοστά (είχαν μόλις 1/11 τρίποντα το πρώτο εικοσάλεπτο), σε συνδυασμό με τα αμυντικά τους κενά, επέτρεψαν στα Τρίκαλα όχι μόνο να "κρατηθούν" κοντά στο σκορ , αλλά και να προσπεράσουν με 31-29. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ισοφάρισε με λέι απ σε 31-31, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος.

Στην επανάληψη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος - ο οποίος είχε ανακατέψει από πολύ νωρίς την τράπουλα, ρίχνοντας στο παρκέ τους Τολιόπουλο και Αρσενόπουλο περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου-, είδε τους παίκτες του να ανεβάζουν κατακόρυφα την αμυντική τους απόδοση. Παράλληλα, βασιζόμενος στην επιθετική τριπλέτα των Παπανικολάου-Αγραβάνη-Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του και ανέβασε την διαφορά στους 16π. (59-43, στο 31'). Στην συνέχεια στην επιθετική εξίσωση μπήκαν και οι υπόλοιποι παίκτες (+38, 84-46 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά) δίνοντας στην τελική επικράτηση (86-51) θριαμβευτικό χαρακτήρα.

Δεκάλεπτα: 22-17, 31-31, 57-43, 86-51.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 20(1τρ., 9 ριμπ., 4 ασ.), Μιλουτίνοφ 3 (3ριμπ.), Παπανικολάου 9(1 τρ., 6 ριμπ., 2 ασ., 1κλ., 1 κόψ.), Ρόμπερτς 6(2 ασ.), Τόμπσον 2, ΜακΛιν 6(8 ριμπ.), Τολιόπουλος 8(2 τρ., 6 ασ.), Παπαπέτρου 13(4ριπμ.), Στρέλνιεκς 13(1 τρ., 5 ασ.), Αρσενόπουλος 2, Μπόγρης 4(4ριπμ.).
Τρίκαλα (Μέξας): Τζόουνς 16(2), Λούντζης 1, Χέιλ 11, Φέισι, Μάρεϊ 4, Ρός, Χατζηνικόλας, Τέγιτς 8, Σκουλούδης, Τάταρης, Βασιλειάδης 11(3), Καλογιαννίδης.
"Στο δεύτερο εικοσάλεπτο παίξαμε το μπάσκετ που πρέπει"
Σε έλλειψη συγκέντρωσης απέδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κατάφερε στα πρώτα είκοσι λεπτά να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης: "Όπως είναι προφανές δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδα μου καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Δεν είχαμε συγκέντρωση και κάναμε εύκολα λάθη κυρίως στην επίθεση. Κάναμε βεβιασμένες επιθέσεις, δεν είχαμε υπομονή και καθαρό μυαλό. Κολλήσαμε επιθετικά. Στην άμυνα δεν μπορώ να πω πως δεν ήμασταν καλοί, δεχθήκαμε 31 πόντους στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά μπορούσαμε να είμαστε και καλύτεροι. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε το μπάσκετ του πρέπει, με συγκέντρωση πάνω από όλα. Χτίσαμε πάνω σε αυτό και φτάσαμε εύκολα στη νίκη. Κρατάμε τα θετικά του δεύτερου ημιχρόνου και πρέπει να βελτιωθούμε στο αρνητικό κομμάτι και αναφέρομαι σε αυτό τις συγκέντρωσης. Πήραμε ελεύθερα σουτ που δεν μπήκαν λόγω έλλειψης συγκέντρωσης". Κλείνοντας σχολίασε την απουσία του 6ου παίκτη σε μια ακόμη ελληνική αναμέτρηση: "Είναι πολύ άσχημο να βλέπεις άδειο το γήπεδο. Οι άδειες εξέδρες δεν βοηθούν ούτε το άθλημα και είναι αρνητικό και για όλους όσοι αγωνίζονται".

Από την πλευρά του ο τεχνικός των Τρικάλων, Κώστας Μέξας, τόνισε: "Ήταν μια ευκαιρία για εμάς το σημερινό παιχνίδι να δούμε κάποια πράγματα. Τον τελευταίο καιρό δουλεύουμε πολύ και προσπαθούμε να βρεθούμε όλοι μαζί μέσα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Για εικοσιπέντε λεπτά ήμασταν αρκετές στιγμές προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά η εικόνα μας στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά ήταν αποκαρδιωτική. Το χειρότερο είναι η νοοτροπία και ο τρόπος που διαχειριστήκαμε το παιχνίδι όταν αυτό στράβωσε. Είναι κάτι που μας απασχολεί και πρέπει να συζητήσουμε με τα παιδιά. Πρέπει να δούμε τον αγώνα και να καταλάβουμε γιατί παρουσιαστήκαμε έτσι στο τέλος. Πραγματικά ήταν ντροπή. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, παρότι μέχρι το εικοσιπέντε ήμασταν κοντά. Οι ψηλοί μας φορτώθηκαν με φάουλ νωρίς. Όμως, από το να κερδίσεις τον Ολυμπιακό μέχρι την εικόνα που παρουσιάσαμε υπάρχει μεγάλη απόσταση και είναι κάτι που δεν θα περάσει έτσι. Και αυτό γιατί τώρα 'χτίζουμε' την ταυτότητα της ομάδας και κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν όσο είναι νωρίς ακόμα. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό στην Ελλάδα και την Ευρώπη και όσο γίνεται μακριά από τραυματισμούς. Εύχομαι να βρεθούν όλοι μαζί και να βγάλει ο Ολυμπιακός στο παρκέ όλες τις αγωνιστικές προοπτικές που έχει στο παιχνίδι του".

Αγραβάνης: "Είμαι πάντα έτοιμος"

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος με την εντυπωσιακή του εμφάνιση κόντρα στα Τρίκαλα αναδείχθηκε MVP της 3ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League, τόνισε: "Είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω και το δείχνω στο παρκέ. Όσον αφορά στο θέμα της προσθήκης, η ομάδα θα δει τι είναι καλύτερο για εκείνη, δεδομένου ότι έχουμε πολύ μακρύ δρόμο και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Ευρώπη. Την διαφορά των 35 πόντων την πήραμε στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός που αποδεικνύει πόσο άσχημα παίξαμε στο πρώτο μέρος. Μπήκαμε τσαντισμένοι, παίξαμε ωραίο μπάσκετ, βγάλαμε καλές άμυνες, κάναμε καλές επιθέσεις και καταφέραμε και φτάσαμε σε μια εύκολη νίκη".

Αναφερόμενος στην συνέχεια, υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί πολύ πιο βελτιωμένος... "Δεν έχουμε δείξει πολλά πράγματα γιατί μας λείπουν κάποια παιδιά. Μας λείπει ο Βασίλης (Σπανούλης), οι Βαγγέλης (Μάντζαρης) και Γιώργος (Πρίντεζης) σήμερα. Όταν θα είμαστε όλοι μαζί η εικόνα θα είναι πολύ καλύτερη, γιατί θα είναι όλο το σύνολο μαζί. Θα δουλέψουμε στην προπόνηση και θα δείτε πως στο παιχνίδι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger