Home » » Euroleague Regular Season : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μάλαγα 80-75

Euroleague Regular Season : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μάλαγα 80-75


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΣΕΦ με 80-75 και διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει ποτέ στο "σπίτι" του από την Ισπανική ομάδα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε ισάριθμούς αγώνες στην Ευρωλίγκα.

Πριν το τζάμπολ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε τονίσει πως η ομάδα του θα πρέπει να επιβάλλει από το ξεκίνημα το ρυθμό της και αυτό ακριβώς έκαναν οι παίκτες του... Με καλή άμυνα, καθολική υπεροχή στα ριμπάουντ και επιθετική πολυφωνία "έχτισαν" με το... καλησπέρα μια διαφορά 15π. (19-4, στο 7'). Η άμυνα ζώνης των Ισπανών δημιούργησε επιθετικό πρόβλημ στους "ερυθρολεύκους", που είδαν την διαφορά να πέφτει στους 7 (21-14, στο 12').

Η περιφέρεια του Ολυμπιακού δήλωσε "παρών" και ο δείκτης της διαφοράς έγινε και πάλι διψήφιος αριθμός (+11, 27-16 και +13, 35-22 στο 16'). Οι παίκτες του Χοάν Πλάθα, ωστόσο, πίεσαν ακόμη περισσότερο στην άμυνα, "χτύπησαν" στην επίθεση κάτω από τα καλάθια με τον Μούσλι και μείωσαν σε 33-37, με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Με επιθετικό οδηγό τον Χόλις Τόμπσον η ομάδα μας ανέκτησε τον απόλυτο έλεγχο (47-37, στο 23'), ενώ εκμεταλλευόμενη και την αστοχία των Ισπανών από την γραμμή των ελευθέρων βολών αύξησε τις αποστάσεις στους 15π. (63-48, στο 32'). Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν κατέθεσαν τα όπλα... Με πιεστική άμυνα και ένα σερί 8-0 (ένα δίποντο του ΜακΚόλουμ και δύο σερί τρίποντα του Μιλοσάβλιεβιτς) χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από 1 λεπτό για να ρίξουν την διαφορά στους 7π. (63-56, στο 33')!

Και δεν σταμάτησαν εκεί... Η ασφυκτική τους άμυνα σε όλο το γήπεδο οδήγησε σε αλλεπάλληλα λάθη τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους επέτρεψε να πλησιάσουν στους 3π. (65-62, στο 35' και 71-68 στο 38'). Οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν στην άμυνα με... άμυνα! Πίεσαν, έκλεψαν και παρότι "μάτωναν" για να φτάσουν στο καλάθι, "κλείδωσαν" τη νίκη με τους Γιώργο Πρίντεζη και Βαγγέλη Μάντζαρη να πετυχαίνουν καθοριστικούς πόντους.

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.Παναγιώτης Αγγελόπουλος, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρώην ερυθρόλευκο και νυν σέντερ της Μάλαγα, Γκεόργκι Σερμαντίνι.
Δεκάλεπτα: 21-11, 37-33, 59-47, 80-75.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 6, Παπαπέτρου 7(1), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 12, 5 ριμπ.), Στρέλνιεκς 5(1), Πρίντεζης 9, 6 ριμπ.), Παπανικολάου 6(1 τρ., 3 ριμπ., 2 ασ.), Μάντζαρης 9(1), Ρόμπερτς 9, Μπόγρης, Τόμπσον 15(2).
Μάλαγα (Πλάθα): ΜακΚόλουμ 14(1), Ντίαθ 3(1), Σαλιν 1, Ντίεθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14(2), Νέντοβιτς 7, Σερμαντίνι 5,Ογκουστίν 12, Σουάρεθ 7, Μούσλι 12.
"Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις αγώνες"
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στάθηκε στην σημασία της νίκης επί της Μάλαγα: "Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε μια πολύ σκληρή ομάδα. Το είχα πει και πριν το παιχνίδι, είναι μια ομάδα με μαχητικό πνεύμα. Από την αρχή ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και αρχίσαμε πραγματικά καλά το ματς, αμυντικά και επιθετικά. Δεν περιμέναμε να παίξει έτσι η Μάλαγα σε αυτό το διάστημα και ξέραμε πως σίγουρα θα αντιδράσουν. Αυτό συνέβη στη δεύτερη περίοδο και στο τέλος του αγώνα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που παίξαμε, γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη νίκη. Αλλά δεν μπορώ να μην πω για κάποια σημεία του αγώνα που δώσαμε κάποιους πόντους που μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Πρέπει να μάθουμε από αυτά τα λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει εύκολα. Πέτυχαν 28 πόντους στην τελευταία περίοδο και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό".
Και συνέχισε λέγοντας "ευχαριστώ" και στον 6ο παίκτη της ομάδας μας: "Το καλό είναι πως κερδίσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά στο κοινό μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε και νομίζω πως με το χρόνο και τις προπονήσεις θα προοδεύσουμε. Είμαστε μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, είχαμε προβλήματα στην προετοιμασία με τους τραυματισμούς. Αυτό δεν είναι δικαιολογία και το είδατε ότι παλέψαμε και κερδίσαμε το παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά αν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί δεν μπορούμε να βελτιωθούμε τόσο γρήγορα. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις αγώνες και αυτό κάναμε απόψε. Όλα αυτά τα παιχνίδια θα μας βοηθούν να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι όσο περνά ο καιρός".
Από την πλευρά του ο κόουτς της Ισπανικής ομάδας, Χουάν Πλάθα, δήλωσε: "Δεν μιλάω ποτέ για τους διαιτητές. Μπορεί να έχω τις δικές μου σκέψεις, αλλά η δουλειά των διαιτητών είναι δύσκολη. Μπορώ να πω ότι υπάρχουν κάποιες περίεργες αποφάσεις, αλλά κάποιος πρέπει να είναι χαζός ή ρομαντικός για να πιστεύει πως δεν γίνονται λάθη από τους διαιτητές. Πάντως το να δίνεται τεχνική ποινή όταν ο πάγκος διαμαρτύρεται για παράβαση οκτώ δευτερολέπτων πρώτη φορά το συναντώ στην καριέρα μου. Έγιναν λάθη, αλλά όταν έχεις 15 χαμένες βολές και 17 λάθη δεν μπορείς να παραπονιέσαι".

"Δείξαμε ψυχραιμία"
Ύπουλο χαρακτήρισε το ματς ο Βαγγέλης Μάντζαρης.  "Ήταν πολύ ύπουλο παιχνίδι. Η Μάλαγα παίζει πάντα στον ίδιο ρυθμό. Όταν χαλαρώναμε η διαφορά μεγάλωνε και μας έφτανε. Ευτυχώς δείξαμε ψυχραιμία και πήραμε τη νίκη. Χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, ο Μούσλι μας έκανε μεγάλη ζημιά. Κάναμε χαζά λάθη, έβαλαν εύκολους πόντους και πήραν αυτοπεποίθηση". Για τον επόμενο εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, τόνισε: "Η Μακάμπι έχει νέα ομάδα, έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο, όμως πάμε εκεί για να κερδίσουμε".
O Αμερικανός φόργουορντ, Χόλις Τόμπσον, τόνισε για τη νίκη επί της Ουνικάχα: "Η Μάλαγα έπαιξε πολύ δυνατά, αλλά είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι ενόψει της δύσκολης συνέχειας".
Προσοχή στα σκαμπανεβάσματα συνέστησε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ: "Η Μάλαγα είναι καλή ομάδα. Έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορούμε να τα επιτρέψουμε, γιατί μπορεί να μας στοιχίσουν. Έχουμε πρώτα ένα ματς στο πρωτάθλημα, αυτό κοιτάμε. Ο κόουτς είπε πως όποιος παίζει θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Είμαστε ο Ολυμπιακός, πρέπει να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, όσοι παίκτες κι αν είμαστε". Για την προσωπική του εμφάνιση, σχολίασε: "Πάντα προσπαθώ να παίξω όσο καλύτερα μπορώ. Θα είμαι χαρούμενος αν κερδίσει η ομάδα μου είτε παίξω καλά είτε όχι. Όπως είπα, όσο κι αν παίζω, πάντα θα προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος μπορώ. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίσει και να πάρει τις σωστές αποφάσεις".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger