Home » » Κύμη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 56 - 85

Κύμη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 56 - 85


Ο Ολυμπιακός δεν επηρεάστηκε από τις πολλές και σημαντικές απουσίες (ήταν εκτός 12άδας οι Σπανούλης, Παπανικολάου και Τιλί). Επιβλήθηκε άνετα της Κύμης στην Χαλκίδα με 85-56, σε μια αναμέτρηση που οι Μπράιαν Ρόμπερτς και Νίκος Αρσενόπουλος έκαναν το ντεμπούτο τους με την φανέλα της ομάδας μας σε επίσημο αγώνα.
Μάλιστα, στην παρθενική του εμφάνιση στην Α1, ο 17χρονος Έλληνας γκαρντ πέτυχε -σε 10:54 λεπτά συμμετοχής- 4 πόντους με 2/2 δίποντα!

Χάρη στην υπεροχή τους στα ριμπάουντ, αλλά και τον "ζεστό", Χόλις Τόμπσον -πέτυχε 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο-, οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλλαν τον ρυθμό τους και "έχτισαν" νωρίς μια διαφορά 13π. (19-6, στο 8'). Παρά το γεγονός ό,τι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πειραματίστηκε χρησιμοποιώντας διάφορα σχήματα, ο Ολυμπιακός βασιζόμενος στην καλή του άμυνα αύξησε ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (+21, 21-42, στο 19') και πήγε στα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου έχοντας στα χέρια του μια διαφορά 20π. (23-43).

Η αμυντική αδράνεια των "ερυθρολεύκων", σε συνδυασμό με τις κακές επιθετικές τους επιλογές, επέτρεψαν στην Κύμη να μειώσει στους 12π. (33-45, στο 23'). Η απάντηση του Ολυμπιακού, όμως, ήταν άμεση και με ένα επί μέρους σκορ 16-2 εκτόξευσε την διαφορά στους 26π. (35-61, στο 20').  Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του. Παρόλα αυτά, ο δείκτης της διαφοράς έφτασε μέχρι και τους 31π. (41-72 στο 34') και παρέμεινε σε υψηλότατα επίπεδα ως και το τέλος της αναμέτρησης.
Δεκάλεπτα: 10-21, 23-43, 35-61, 56-85
Κύμη (Καστρίτης): Οκερεαφόρ 11(2), Τσαγκαράκης 10(2), Γλυνιαδάκης 2, Ο'Μπριέν, Σμιθ 5, Μανωλόπουλος 6(2), Έντουαρντς, Γερομιχαλός 10, Τζόουνς, Σακελαρίου, Τρέιλορ 12, Μητσιμπόνας
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 11(6 ριμπ.), Μιλουτίνοφ 12(4 ριμπ.), Στρέλνιεκς 2, Μάντζαρης 4, Τόμπσον 18 (2), ΜακΛιν 4, Τολιόπουλος 11(3), Παπαπέτρου 9(1 τριπ, 7 ριμπ., 2 κλεψ.), Αρσενόπουλος 4, Ρόμπερτς, Μπόγρης 2, Πρίντεζης 8(8 ριμπ.)
Τραυματίστηκε ο Μάντζαρης

Κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης υπέστη κάκωση πρώτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός και αύριο (16/10) θα υποβληθεί σε ακτινολογικό έλεγχο. "Ακόμα δεν ξέρουμε πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του", σχολίασε ο κόουτς Σφαιρόπουλος. "Χτύπησε το μεγάλο του δάκτυλο πέφτοντας στο μπάσιμο που έκανε. Δεν μπορούσε να συνεχίσει. Θα δούμε... Δεν νομίζω πως είναι κάτι πολύ σοβαρό".

Σφαιρόπουλος: "Μπράβο σε όλους"

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος μοίρασε συγχαρητήρια τόσο στους αντιπάλους, όσο και στους παίκτες του... "Συγχαρητήρια στην Κύμη για την μαχητικότητά της και στον κόουτς Καστρίτη για την πολύ καλή δουλειά που κάνει. Νομίζω πως η Κύμη έχει πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. Είναι μια ομάδα που έχει αρχές μέσα στο γήπεδο, έχει καλό ρόστερ, καλό προπονητή, άρα έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Ευχαριστούμε τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της Εύβοιας , που ήρθαν και είδαν το παιχνίδι", είπε και συνέχισε κάνοντας την ανάλυση του αγώνα: "Ήμασταν συγκεντρωμένοι, ξεκινήσαμε το παιχνίδι αρκετά καλά, επιβάλλαμε το ρυθμό μας, πήραμε μια διψήφια διαφορά και όσο περνούσε ο καιρός την ανεβάζαμε. Στην 3η περίοδο δεν ξεκινήσαμε καλά. Στα 3-4 πρώτα λεπτά δεν ήμασταν καλοί, όμως, μετά το τάιμ άουτ νομίζω πως αλλάξανε τα πράγματα. Παίξαμε και πάλι ορθολογικά σε άμυνα και επίθεση και τελικά επικρατήσαμε χρησιμοποιώντας όλους τους παίκτες. Είναι σημαντικό το ότι όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν έπαιξαν με διάθεση, είχαν καλή συγκέντρωση. Τα πνευματικά μας επίπεδα συγκέντρωσης και θέλησης ήταν υψηλά και κάναμε ένα καλό παιχνίδι".

Ερωτηθείς για τους πολλούς τραυματισμούς και κατά πόσο δυσκολεύουν το έργο του απάντησε: "Πρέπει να δουλέψουμε και να συνεχίσουμε να προχωράμε. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες μου και πιστεύω πως όλοι είναι ικανοί να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα. Για αυτό άλλωστε είναι στο ρόστερ. Αν δεν πίστευα κάποιον, δεν θα υπήρχε στο ρόστερ. Και τα δεκαπέντε παιδιά που έχουμε τα θεωρώ ισάξια για να παίξουν. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Υπήρχαν κενά στο παιχνίδι μας σήμερα και αμυντικά και επιθετικά. Μπορούμε να λειτουργήσουμε ακόμα καλύτερα και τις καλές επιθέσεις και άμυνες να τις κάνουμε ακόμη περισσότερες".

Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για τους Τολιόπουλο και Αρσενόπουλο, τόνισε: "Το έχω πει πολλές φορές. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Φάνηκε σήμερα. Δεν πρέπει, όμως, να είναι μόνο σήμερα. Πρέπει να είναι έτοιμοι να αναπληρώσουν οποιαδήποτε απουσία έχουμε, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει η ομάδα σωστά και να προχωράμε. Θεωρώ πως σήμερα έκαναν όλοι σωστά την δουλειά τους, όλοι είχαν αρκετά υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, είχαν διάθεση, σεβαστήκαμε τον αντίπαλο, σεβαστήκαμε τον εαυτό μας, παίξαμε ένα καλό παιχνίδι και μπράβο στα παιδιά. Πρέπει να συνεχίσουν με αυτή την νοοτροπία, αυτό το σκεπτικό, να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, να είναι ταπεινοί και το μέλλον είναι μπροστά τους. Ασφαλώς και αναφέρομαι κυρίως στον Αρσενόπουλο, που είναι 17 ετών και είναι σημαντικό να παίζει από τώρα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Δεν είναι εύκολο, ούτε απλό. Έχει πολλά περιθώρια να βελτιωθεί, πρέπει να μείνει ταπεινός, να δουλεύει και να προοδεύει".

Αναφερόμενος στο αν θα αποκτηθεί παίκτης για να καλύψει το κενό του Κιμ Τιλί, που θα μείνει εκτός δράσης για 4,5 με 5 μήνες, είπε: "Ακόμα είναι πολύ νωρίς δεν έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Θα συζητήσουμε με την διοίκηση και θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν τρεις παίκτες σε κάθε θέση. Ήδη στο 4 έχουμε τους Πρίντεζη και Αγραβάνη, μπορεί ο Παπαπέτρου να παίξει στο 4, μπορεί και ο ΜακΛιν. Οπότε δεν βιαζόμαστε. Αν θα πάρουμε παίκτη, θα πάρουμε να είναι καλός πρώτα από όλα. Θέλουμε ποιότητα".

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Κύμης, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε: "Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς Σφαιρόπουλο και τον Ολυμπιακό για την δικαιότατη επικράτηση. Τους ευχαριστούμε και για τα καλά λόγια που είπαν για την ομάδα μας. Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης μπασκετικής ανάλυσης. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αποτελέσματος. Ο Ολυμπιακός στην λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου είχε μια τεράστια διαφορά στα ριμπάουντ και στις δεύτερες επιθέσεις. Εμείς είχαμε ήδη χάσει αρκετές ελεύθερες βολές και ελεύθερα σουτ. Όλα αυτά συνετέλεσαν στο να δημιουργηθεί μια τεράστια διαφορά την οποία φυσικά ήταν πολύ δύσκολο να καλύψουμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό σε όλους τους θεσμούς που συμμετέχει και πάνω από όλα εύχομαι να επιστρέψουν γρήγορα οι τραυματίες του".
Αρσενόπουλος: "Τεράστια εμπειρία"

Ο 17χρονος, Νίκος Αρσενόπουλος, δήλωσε μετά την πρώτη  εμφάνιση στην καριέρα του στα σαλόνια της Α1: "Σίγουρα είναι μία καινούρια και τεράστια εμπειρία για εμένα, αλλά δεν παύει να είναι μπάσκετ οπότε προσπαθώ για το καλύτερο. Μέσα από τις προπονήσεις, τις ομαδικές προπονήσεις, όλοι οι παίκτες έχουν ρυθμό και είναι έτοιμοι να παίξουν".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger