Home » » ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λαύριο : 91 - 62

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λαύριο : 91 - 62


Σε μια αναμέτρηση που σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες του, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ του Λαυρίου με 91-62, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το 4' οπότε και στο σκορ ήταν 7-5 υπέρ του Ολυμπιακού.  Η καλή άμυνα των "ερυθρολεύκων",  ωστόσο, σε συνδυασμό με τις καλές επιθετικές επιλογές (που είχαν ως κύριους εκφραστές τους Χόλις Τόμπσον, Βασίλη Σπανούλη και Μπράιαν Ρόμπερτς) απέδωσαν καρπούς... Με ένα σερί 10-0 οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ανέβασαν την διαφορά στο +12 (17-5 στο 8') και την διατήρησαν μέχρι και το 11' (22-10). Λάθη και κακές επιθετικές επιλογές έδωσαν την ευκαιρία στο Λαύριο να ροκανίσει την διαφορά στους 4π. (29-25, στο 17'). Με δύο σερί τρίποντα δια χειρός Παπαπέτρου και Πρίντεζη ο δείκτης της διαφοράς έγινε και πάλι διψήφιος (10π., 35-25), ενώ το 35-26 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο διαμορφώθηκε από τον Γουϊγκινς με 1/2 ελεύθερες βολές.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να "κρατηθούν" στο παιχνίδι εκτελώντας από τα 6.75μ. (48-40). Ωστόσο, με καλή άμυνα και επιθετικούς οδηγούς τους Κώστα Παπανικολάου και Τζαμέλ ΜακΛιν, ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του και έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο στο +17 (60-43).  Βασιζόμενοι σταθερά στα καλά περιφερειακά τους ποσοστά οι "ερυθρόλευκοι" αύξησαν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (21π., 68-47 στο 32') και αυτόματα η αναμέτρηση απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Παίζοντας στο.... ρελαντί ο Ολυμπιακός όχι απλά τον απόλυτο έλεγχο, ανέβασε κι άλλο τον δείκτη της διαφοράς (29π., 88-59 στο 38') και έφτασε άνετα στη νίκη με 91-62.
Δεκάλεπτα: 19-7, 35-26, 60-43, 91-62
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 11 (3ριμπ., 1 ασ., 1 κ.), Τολιόπουλος 6 (3 ασ.), Παπαπέτρου 14 (4τρ., 1 ασ., 1 κ.), Σπανούλης 5 (5ασ.), Στρέλνιεκς 8 (2τρ., 2 ασ.), Πρίντεζης 10 (8ρ.), Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 8 (6ασ.), Ρόμπερτς 5 (5ριμπ., 3 ασ.), Μπόγρης 2 (6ρ.), Ουίλτζερ 4, Τόμπσον 11 (5ριμπ.).
Λαύριο (Σερέλης): Παπαδημητρίου, Τζόνσον 4, Βεργίνης 2, Λεγκίκας 2, Κουζέλογλου 7, Νίξον 2, Περράκης, Κακλαμανάκης, Λαμπ 11(1), Μέιερ 21(4), Γκρέι 3(1), Γουίγκινς 10.
«Θα μείνουμε ως έχουμε»

Ικανοποιημένος από την προσφορά όλων των παικτών του εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι και δεχθήκαμε λίγους πόντους στην πρώτη περίοδο. Στην επίθεση τρέξαμε αρκετά καλά στο γήπεδο. Είχαμε πάντα μία ικανή διαφορά για να έχουμε άνεση στο παιχνίδι μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήμασταν ακόμα καλύτεροι. Είχαμε περισσότερη ενέργεια και διάθεση. Το πιο σημαντικό είναι ότι ήμασταν πιο αποτελεσματικοί, είχαμε καθαρό μυαλό, είχαμε πολύ καλές συνεργασίες σε άμυνα κι επίθεση και σκοράραμε 57 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Για εμένα είναι σημαντικό πως όλοι όσοι μπήκαν βοήθησαν την ομάδα και αυτό πρέπει να κάνουμε πάντα, όσοι μπαίνουν να προσφέρουν για το καλό της ομάδας.  Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Συνεχίζουμε με δύο δύσκολα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα».

Για την επιστροφή του Κιμ Τιλί και την απώλεια του Δημήτρη Αγραβάνη, τόνισε: «Είναι σύντομο το χρονικό διάστημα από την στιγμή που ο Τιλί έκανε την επέμβαση. Έχει αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσει για την αποθεραπεία του. Δυστυχώς χάσαμε τον Αγραβάνη. Είναι ένας παίκτης που βοηθάει πολύ την ομάδα και παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει εμπειρία. Στην φάση που βρισκόμαστε έχουμε τον Γουίλτζερ, που όσο περνάει ο καιρός μπαίνει στη φιλοσοφία της ομάδας και τη δική μου και στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Χρειάζεται χρόνο. Ήδη πάει καλύτερα και θα ανέβει κι άλλο. Θα μείνουμε ως έχουμε, γιατί έχουμε επιλογές. Έχουμε παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του Αγραβάνη και θεωρώ πως όταν επιστρέψει και ο Τιλί, θα είμαστε κανονικά».

Για το βεβαρυμμένο πρόγραμμα της ομάδας και το διάστημα της διακοπής τα Χριστούγεννα, σχολίασε: «Οι πολλές υποχρεώσεις καταπονούν τους παίκτες. Είδατε πως σήμερα το ροτέισον ήταν μεγάλο. Έπαιξαν όλοι οι παίκτες. Δεν έπαιξε κανένας πάνω από 20λεπτά ετός του Τόμπσον που είχε μικρή συμμετοχή στο ματς, άρα ήταν πιο ξεκούραστος. Προσπαθούμε να κρατάμε την απόδοση της ομάδας σε υψηλά επίπεδα, αλλά και από την άλλη παίκτες που είναι επιβαρυμένοι να παίρνουν χρόνο ξεκούρασης και μέσα στα παιχνίδια. Η διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα θα μας δώσει λίγο χρόνο για ξεκούραση. Παρόλα αυτά έχουμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι η διαχείριση που πρέπει να γίνεται και από τους παίκτες, στο να ξεκουράζονται, να τρέφονται σωστά, να κοιμούνται νωρίς. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές, για να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες συνθήκες. Για αυτό και ποτέ δεν τις χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία. Σίγουρα υπάρχει και πνευματική και σωματική κούραση. Δεν είναι εύκολο να είσαι συνέχεια σταθερός στα ψυχικά σου αποθέματα. Γιατί είσαι άνθρωπος. Κάποιες φορές έχεις να δώσεις, άλλες είσαι λίγο πιο πεσμένος. Έτσι είναι και ο αθλητής. Όμως εδώ είμαστε για να κάνουμε πρωταθλητισμό, είμαστε στον Ολυμπιακό, σε μια μεγάλη ομάδα που πρωταγωνιστεί, είμαστε και στις τρεις διοργανώσεις και θέλουμε και με όλες μας τις δυνάμεις να παλέψουμε για τους στόχους μας».
Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, τόνισε από την πλευρά του: «Ήρθαμε στο ΣΕΦ έχοντας στο μυαλό μας πιο πολύ να αποδείξουμε πως η πορεία μας στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα δεν είναι τυχαία. Ξέραμε επίσης πως μετά από δύο ήττες ο Ολυμπιακός θα αντιδρούσε. Αυτός ήταν επιπλέον λόγος να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί. Για ένα σημαντικό διάστημα το καταφέραμε, αλλά κυρίως αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο κι ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος από μας. Ήταν πολύ καλός επιθετικά. Ο,τι του δώσαμε, το πήρε. Το ματς άνοιξε κι ήταν δύσκολο να ακολουθήσουμε. Δεν αλλάζει κάτι σε μας και σκεφτόμαστε το επόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ και άλλα ματς που θα καθορίσουν τους στόχους μας. Καλή συνέχεια στη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger