Home » » Ημιτελικά κυπέλλου Ελλάδος: Άρης - Ολυμπιακός 49 - 56

Ημιτελικά κυπέλλου Ελλάδος: Άρης - Ολυμπιακός 49 - 56



Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Άρη με 56-49 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί στις 17/02/2018 στα "Δύο Αοράκια" (Ηράκλειο-Κρήτη). Αντίπαλός του στην μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, θα είναι η ΑΕΚ.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκαναν πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόλις 8 πόντους. Ωστόσο, επιθετικά δεν ήταν το ίδιο συνεπείς... Λόγω της περιφερειακής τους αστοχίας οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν αρχικά να κυνηγούν στο σκορ (0-4). Όταν πέρασαν την μπάλα στην ρακέτα, επέβαλλαν τον ρυθμό τους και "έχτισαν" μια διαφορά 8π. (16-8, στο 11'). Δεν μπόρεσαν, όμως, να ελέγξουν απόλυτα το ματς. Οι κακές τους επιθετικές επιλογές έδωσαν το δικαίωμα στον Άρη να περάσει στην αντεπίθεση και να πλησιάσει στους 3π. (22-25). Τελικά, με τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενος με 28-22.
Για περίπου επτά λεπτά η ομάδα μας κράτησε άποντο τον Άρη, όμως, λόγω της επιθετικής του δυστοκίας δεν μπόρεσε να αυξήσει ιδιαίτερα τις αποστάσεις (9π., 31-22, στο 27'). Και το πλήρωσε... Ο Άρης "χτύπησε" από την περιφέρεια και με ένα επί μέρους σκορ 18-7 προσπέρασε με 40-38, στο 33'. Τελικά, η λύση ήρθε από την περιφέρεια! Οι Γιάνις Στρέλνιεκς (κυρίως), Μπράιαν Ρόμπερτς και Βαγγέλης Μάντζαρης... αγνόησαν τα έως τότε κάκιστα ποσοστά του Ολυμπιακού από τα 6.75μ., άνοιξαν πυρ και αποκατέστησαν την τάξη (53-44, στο 38'). Στο τελευταίο δίλεπτο η καλή άμυνα της ομάδας μας ήταν αρκετή για να της δώσει τη νίκη - πρόκριση.
Δεκάλεπτα: 8-14, 22-28, 32-37, 49-56
Άρης (Γιαννάκης): Φλιώνης, Βασιλόπουλος 4, Γουίβερ 4, Μπένσον 9, Μπελ 6(1), Βον 15(2), Τσαϊρέλης 3, Μούρτος, Αθηναίου 6(1), Πέτγουεϊ 5(1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πρίντεζης 3, Ρόμπερτς 6(1τρ., 3 ασ.), Τόμπσον 7(1), Μιλουτίνοφ 18(11ριμπ.), Παπανικολάου 1(7ριμπ.), ΜακΛιν 6(5ριμπ.), Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 4(1τρ., 7ριμπ.), Στρέλνιεκς 11(3), Μάντζαρης 9(1τρ., 5 ριμπ.).
"Η ομάδα κέρδισε..."

Η άμυνα και η ομαδικότητα ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στον Ολυμπιακό την πρόκριση σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: "Παίξαμε δύο φορές σε διάστημα οκτώ ημερών. Ξέραμε πως θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή γιατί η εικόνα του πρώτου ματς για το πρωτάθλημα ήταν πλασματική. Εμείς μπήκαμε αρκετά συγκεντρωμένοι. Θεωρώ πως κερδίσαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας. Καταφέραμε και κρατήσαμε τον Άρη πολύ χαμηλά στο σκορ, στους 49 πόντους. Δεν έγινε ένα ποιοτικό παιχνίδι, λόγω της κρισιμότητάς του και λόγω των μεγάλων μαχών που έγιναν. Ο Άρης έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Πάλεψε διαφορετικά σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, για αυτό και εμείς σκοράραμε λιγότερο. Μας μείωσε την παραγωγικότητά μας. Παρόλα αυτά είχαμε καθαρό μυαλό και κρύο αίμα όταν πέρασε ο αντίπαλός μας μπροστά , βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ , που δεν είχαμε βάλει μέχρι εκείνο το σημείο, βρήκαμε ρυθμό από την περιφέρεια 2-3 λεπτά συνεχόμενα και εκεί πήραμε μια διαφορά που μας έδωσε τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Άρη για την προσπάθειά του. Συνεχίζουμε για τον επόμενο αγώνα μας. Είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε τον τελικό. Αργεί ακόμα. Εμείς σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι μας".

Ερωτηθείς για τα καθοριστικά σουτ του Γιάνις Στρέλνιεκς από τα 6.75μ., απάντησε: "Τα τρίποντα σίγουρα ήταν καθοριστικά. Έβαλε ο Στρέλνιεκς, έβαλε ένα ο Ρόμπινσον, ένα ο Μάντζαρης... Αλλά η συνολική προσπάθεια της ομάδας είναι αυτή. Σίγουρα ο Στρέλνιεκς ήταν η αιχμή του δόρατος απόψε. Όμως, το ματς ήταν στους 49 πόντους και είχαμε έναν Παπανικολάου που μπορεί να έβαλε 1 πόντο, αλλά ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου, για να μην πω ο καλύτερος. Με το πάθος, την ενέργειά του και με έναν πόντο που έβαλε, για εμένα αυτός ήταν ο καλύτερος παίκτης. Όλοι φυσικά... Δεν θέλω να μειώσω την προσπάθεια των άλλων παιδιών. Όλοι προσπάθησαν, όλοι συνεισέφεραν... Θεωρώ πως η ομάδα ήταν εκείνη που κέρδισε, χωρίς να θέλω να πω μεμονωμένα για κάποιους παίκτες. Απλώς δεν θέλω να βλέπουμε μόνο τους πόντους που βάζει κάποιος παίκτης. Ναι ήταν ο Στρέλνιεκς σε πολύ καλή μέρα και έβαλε τα σουτ, αλλά και ο Παπανικολάου έκανε τρομερή προσπάθεια αμυντικά. Και ο Μιλουτίνοφ και ο Πρίντεζης... Όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το περιμέναμε αυτό. Ο Άρης είναι δυνατός στην έδρα του, έχει έμπειρο κόουτς, έχει δυνατότητες σαν ομάδα και δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να παίξει σε αυτό το γήπεδο. Μην κοιτάτε το προηγούμενο παιχνίδι. Όπως είπα ήταν πλασματική η εικόνα. Η σημερινή είναι η πραγματική εικόνα του Άρη. Συγχαρητήρια στον κόουτς για την προσπάθεια".

Τέλος, για το αν η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη θα προσφέρει εξτρά επιθετικές λύσεις στους "ερυθρολεύκους", είπε: "Γενικά ακόμα ψαχνόμαστε. Είμαστε καινούργια ομάδα. Οι έξι παίκτες είναι καινούργια. Πρέπει να βρεθεί ο ένας με τον άλλον. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια, γιατί και αυτό μαθαίνεται. Όταν κερδίζεις τέτοια ματς, κερδίζεις εμπειρία, κερδίζεις πόντους ως ομάδα. Έχω πει πολλές φορές πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Και όσο περνά ο καιρός, και όσο προπονούμαστε όλοι μαζί, γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει μια προπόνηση όλοι μαζί, θα βελτιωνόμαστε και θα παίξουμε πολύ καλύτερα".
Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Άρη, Παναγιώτης Γιαννάκης, υποστήριξε: "Δεν είχαμε καλή εικόνα στον αγώνα του πρωταθλήματος. Χάσαμε αρκετά εύκολα λέι απ σε εκείνο το παιχνίδι που αν έμπαιναν θα ήταν διαφορετικό το παιχνίδι. Τα παιδιά σήμερα προσπάθησαν, είχαμε μια ευκαιρία να πάρουμε το ματς, αλλά δεν είχαμε κάποιες αποφάσεις που θα μας έδιναν ηρεμία. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Μαθαίνουμε από τέτοια ματς ακόμη κι αν τα χάνουμε. Μας μένει η δυσαρέσκεια ή μια πικρή γεύση γιατί είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά θα συνεχίσουμε. Σιγά σιγά θα χτίσουν τα παιδιά την ικανότητά τους στο να διαχειριστούν αντιπάλους με πολύ μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που άντεξε κι έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος".
"Δεν έβαλα μόνο εγώ σημαντικά σουτ"
Ο Γιάνις Στρέλνιεκς "ξεκόλλησε" με τα τρίποντά του επιθετικά τον Ολυμπιακό σε ένα άκρως καθοριστικό σημείο. Αρνήθηκε ωστόσο, να πάρει την δόξα, τονίζοντας και εκείνος πως το αποτέλεσμα ήταν θέμα άμυνας και ομαδικής δουλειάς...

 "Ξέραμε πως θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνο του πρωταθλήματος. Ήταν ημιτελικός, ήταν νοκ άουτ αγώνας, οπότε ξέραμε πως προσπαθούσαν να αλλάξουν πράγματα, γιατί δεν είχαν παίξει πολύ καλά στην πρώτη μας συνάντηση. Ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε και καταφέραμε να τους κρατήσουμε στους 49 πόντους. Αυτό δείχνει πως κάναμε καταπληκτική δουλειά στην άμυνα, αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε αυτό που κάνουμε στην επίθεση. Γιατί είναι δεύτερο παιχνίδι στην σειρά που δεν σκοράρουμε αρκετά. Είναι σίγουρο πως πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο".

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα σουτ του, τόνισε πως... "Θα έλεγα πως η άμυνα ήταν το κλειδί. Ναι βάλαμε κάποια σημαντικά τρίποντα, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι Ρόμπερτς και Μάντζαρης. Όμως, παίζουμε ως ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν κάποιος σκοράρει υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, οπότε δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει. Το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένουμε ομάδα στην άμυνα".

Τέλος, ερωτηθείς για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τελικό, ΑΕΚ, ο Λετονός γκαρντ, απάντησε: "Δεν γνωρίζω πολλά για την ΑΕΚ γιατί δεν έχω παίξει ποτέ εναντίον της. Φαντάζομαι ότι θα προηγηθεί το μεταξύ μας παιχνίδι για το πρωτάθλημα από εκείνο του τελικού. Σίγουρα, πάντως, θα είναι ένα δύσκολο ματς, γιατί είναι ο τελικός και όλα μπορούν να συμβούν σε ένα παιχνίδι. Επιπλέον, παίζουμε στην Κρήτη που δεν είναι έδρα κάποιας εκ των δύο ομάδων, οπότε θα είναι δύσκολο, αλλά θα είμαστε έτοιμοι για αυτό".

"Να κοιτάξουμε μπροστά"

Η πρόκριση στον τελικό είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο άπαντες πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, είναι όμως και κάτι που καλούνται να αφήσουν άμεσα πίσω τους, καθώς ο τελικός με την ΑΕΚ αργεί ακόμη. Αυτό τόνισε στις δηλώσεις του και ο Κώστας Παπανικολάου: "Μετά από πολύ καιρό καταφέραμε να προκριθούμε σε έναν ακόμη τελικό. Είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα για εμάς, αλλά τελειώνει εδώ. Προχωράμε παρακάτω. Σε ένα ακόμη ματς παρά την ιδιομορφία του καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και αυτό είναι που μετράει". Και ο διεθνής φόργουορντ, συνέχισε: "Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τον τελικό. Έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τον Φεβρουάριο. Μπορεί να περιμένει. Έχουμε πιο σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να κοιτάξουμε μπροστά".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger