Home » » Euroleague Regular Season: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 74-68

Euroleague Regular Season: Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός 74-68


Παρά την υπερπροσπάθεια, ο Ολυμπιακός των πολλών και σημαντικών απουσιών (Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ και Μάντζαρη) "λύγισε" στο Κάουνας. Ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις με 68-74, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Με καλή άμυνα και περιφερειακή ευστοχία οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκαν με 5π. (12-7, στο 4'). Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν τα αλλεπάλληλα λάθη της ομάδας μας και παρά τις προσπάθειες του Ιωάννη Παπαπέτρου, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση (22-19, στο 10').

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν κυριάρχησε στην ρακέτα και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης για την ομάδα μας, η οποία προσπέρασε στο 13' με 27-25 και έκτοτε διατήρησε σταθερά την πρωτοπορία μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου (36-38).  Η διαφορά  ενδεχομένως να ήταν μεγαλύτερη, αν ο Ολυμπιακός δεν συνέχιζε να κάνει λάθη με τον ίδιο... αμείωτο ρυθμό (στο α' μέρος υπέπεσε σε δέκα, έναντι τεσσάρων της Ζαλγκίρις).

Στην επανάληψη οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπήκαν πιο δυνατά και πήραν κεφάλι 3π. (43-40, στο 23'). Ωστόσο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα... Με καλή άμυνα, τον Χόλις Τόμπσον να κάνει εξαιρετική δουλειά στον τομέα των ριμπάουντ και τους Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου να "χτυπούν" από τα 6.75μ., έκλεισε την 3η περίοδο στο +5 (48-53).

Το χαμηλό σχήμα της Ζαλγκίρις δημιούργησε επιθετικό πρόβλημα στους "ερυθρολεύκους" και της επέτρεψε να προσπεράσει με ένα σερί 6-0 (54-53, στο 34').  Βασίλης Σπανούλης και Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσαν ξανά προβάδισμα στην ομάδα μας (57-58, στο 35'), όμως, οι Λιθουανοί άνοιξαν πυρ από την περιφέρεια και με ένα σερί 8-0 βρέθηκαν στο +7 (65-58, στο 37').

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αρνήθηκαν, πάντως, να πετάξουν λευκή πετσέτα... "Χτύπησαν" και εκείνοι από την περιφέρεια με τους Γιάνις Στρέλνιεκς και Χόλις Τόμπσον και με 2/2 βολές του Βασίλη Σπανούλη μείωσαν στους 3π. (71-68) 34'' για το τέλος. Με επιθετικό ριμπάουντ και κάρφωμα ο Γουάιτ διαμόρφωσε το 73-68 (14'' για την λήξη), ένα άστοχο τρίποντο του Στρέλνιεκς και 1/2 βολές του Πάνγκος με την οποία διαμόρφωσε το τελικό 74-68.

Δεκάλεπτα: 22-19, 36-38, 48-53, 73-68

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 8, Πάνγκος 14 (3), Τουπάν, Γιανκούνας 12, Μιλάκνις 14(4), Μίσιτς 11(1), Γουάιτ 4, Καβαλιάουσκας 6, Βαλίνσκας, Ουλανόβας 5(1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 9 (7ριμπ., 2 ασ.), Τολιόπουλος (1 ασ.), Παπαπέτρου 13 (1), Σπανούλης 10 (2 τρ., 7 ασ.), Στρέλνιεκς 8 (1), Παπανικολάου 11 (2), Ρόμπερτς 5 (1), Μπόγρης 2 (5 ριμπ.), Γουίλτζερ, Τόμπσον 10 (2 τρ., 8 ριμπ., 2 ασ.).

"Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου"

Μια μάχη χάθηκε, όχι όμως και ο πόλεμος. Έτσι αντιμετώπισε την ήττα από στην Λιθουανία, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που γνώριζε -λόγω των απουσιών- εξ αρχής πως το έργο του ίδιου και των παικτών του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο... "Είχαμε πολύ δύσκολη αποστολή, γιατί είχαμε πολλές απουσίες που άλλαξαν πολύ το βασικό μας σχήμα. Αλλά όλοι  οι παίκτες που ήταν εδώ έκαναν εξαιρετική δουλειά παίζοντας κόντρα σε μια καλή ομάδα που επιπλέον έπαιζε στην έδρα της. Ελέγξαμε το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια από την καλή μας άμυνα. Στην τελευταία περίοδο πήραμε κάποια ελεύθερα σουτ που αν τα είχαμε βάλει θα είχαμε ανοίξει την υπέρ μας διαφορά, που ήταν πέντε πόντοι στην λήξη της 3ης περιόδου. Επίσης, κάποιες κακές επιλογές, πλην των ελεύθερων σουτ, έδωσan στην Ζαλγκίρις την ευκαιρία να πετύχει εύκολους πόντους. Δεν εγκαταλείψαμε, παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά θεωρώ πως κάποια ανοικτά σουτ και ο δισταγμός που δείξαμε στην επίθεση, μας κόστισαν. Από την μία πλευρά δεν μας επέτρεψαν να σκοράρουμε και από την άλλη δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί στην άμυνα. Αυτός ήταν ο λόγος που η Ζαλγίρις σκόραρε 26 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.  Τόσους πόντους σκόραρε στην 2η και την 3η περίοδο συνολικά, σε  20 λεπτά δηλαδή! Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Πάλεψαν, χάσαμε ένα παιχνίδι, πρέπει να συνεχίσουμε για το επόμενο ματς. Συγχαρητήρια στην Ζαλγκίρις για τη νίκη".

Σε ερώτηση για που οφείλεται η έως τώρα επιτυχημένη πορεία της λιθουανικής ομάδας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, απάντησε: "Η Ζαλγκίρις είναι συμπαγής ομάδα. Έχει χημεία, ξέρει τι κάνει στο παρκέ, είναι πολύ οργανωμένη στο παρκέ, όλοι έχουν τον ρόλο τους και παίζουν ως ομάδα. Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες της επιτυχίας".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger