Home » » Euroleague Regular Season: Αναντολού Εφές - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 58-61

Euroleague Regular Season: Αναντολού Εφές - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 58-61


Το δεύτερο φετινό του διπλό στην... αγαπημένη του πόλη πέτυχε ο Ολυμπιακός! Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν στην Κωνσταντινούπολη της Αναντολού Εφές με 61-58, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, και συνεχίζουν να απολαμβάνουν την θέα από το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα!

Η ομάδα μας έκανε το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα, καθώς στα 3:30 πρώτα λεπτά όχι μόνο δεν πέτυχε πόντο, αλλά υπέπεσε και σε 5 λάθη! Ωστόσο, "σώθηκε" από την καλή της άμυνα, καθώς στο διάστημα αυτό δεν επέτρεψε στην Εφές να πετύχει περισσότερους από τέσσερις πόντους! Στην συνέχεια βρήκε ρυθμό στην επίθεση, γύρισε την μπάλα με υπομονή, "χτύπησε" από την περιφέρεια και με ένα επί μέρους σκορ 15-3 "έχτισε" μια διαφορά 10π. (7-17, στο 9').

Με τρίποντο του Χόλις Τόμπσον οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν στο +11  (9-20) στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, ωστόσο, κακές επιθετικές επιλογές και κακή αμυντική λειτουργία έδωσαν στους γηπεδούχους την ευκαιρία να μειώσουν στο καλάθι (22-24, στο 15') με ένα επί μέρους σκορ 13-4. Κώστας Παπανικολάου και Τζαμέλ ΜακΛιν "ξεκόλλησαν" επιθετικά τον Ολυμπιακό (24-33) και τον βοήθησαν να κλείσει το πρώτο εικοσάλεπτο διατηρώντας σταθερά τα ηνία (25-33).

Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εμφανίστηκαν αποσυντονισμένοι. Έκαναν αλλεπάλληλα λάθη, πήγαν σε κακές επιθετικές επιλογές, έχασαν τις μάχες κάτω από τα καλάθια και είδαν την Αναντολού Εφές να "ροκανίζει" την διαφορά στον πόντο (39-40, στο 28'). Ο Βασίλης Σπανούλης, ωστόσο, ανέλαβε δράση και με την βοήθεια του Χόλις Τόμπσον έδωσαν στον Ολυμπιακό ανάσα 6π. (39-45, στο 30').

Οι παίκτες του Αταμάν, όμως, δεν εγκατέλειψαν την μάχη και με ένα επί μέρους σκόρ 11-2 προσπέρασαν με 50-47 στο 34'. Έκτοτε ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ μέχρι που με τρίποντο του Παπαπέτρου προσπέρασε ξανά με 54-56 (1:30'' για το τέλος), ενώ από την ίδια θέση ο Σπανούλης διαμόρφωσε το 56-59 (στο 39'). Με 2/2 βολές του ΜακΚόλουμ η Εφές μείωσε σε 58-59, από την γραμμή της φιλανθρωπίας ο ΜακΛιν έδωσε το +3π. (58-61) 26'' για την λήξη στον Ολυμπιακό, ακολούθησε ένα άστοχο 3π. του ΜακΚόλουμ και το ριμπάουντ του ΜακΛιν, που "σφράγισε" ένα ακόμη διπλό!

Δεκάλεπτα: 9-17, 25-33, 39-45, 58-61

Αναντολού Εφές (Αταμάν):  Λίντο, ΜακΚόλουμ 16 (1), Μπράουν 11 (1), Μπατούκ, Μότουμ, Ανταμς 4, Στίματς 6, Ντράγκιτς, Ντάνστον 4 , Σίμον 17 (2).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 9 (7 ριμπ., 3 ασ.), Παπαπέτρου 6 (2τρ., 4 ριμπ.), Σπανούλης 12 (3τρ., 4 ριμπ., 4 ασ.), Στρέλνιεκς 1, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 2(2ασ.), Ρόμπερτς 7 (1), Μπόγρης 4, Γουίλτζερ 5(1), Τόμπσον 11 (1τρ., 5ριμπ., 1κλ.)

"Άμυνα και συγκέντρωση το κλειδί"

Η καλή άμυνα, αλλά και η απουσία πανικού όταν η Εφές προσπέρασε στο 4ο δεκάλεπτο ήταν σύμφωνα με τον κόουτς, Γιάννη Σφαιρόπουλο, τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό. "Και οι δύο ομάδες είχαν δύσκολα παιχνίδια πριν την μεταξύ μας αναμέτρηση. Εμείς ξοδέψαμε πολύ ενέργεια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και αυτός είναι ο λόγος που χάναμε την μπάλα τόσο εύκολα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Όμως, το πιο σημαντικό ήταν η καλή μας άμυνα, γιατί η Εφές σκόραρε 58 πόντους, 21 λιγότερους από το μέσο όρο της. Με την καλή μας άμυνα ελέγξαμε τον ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά στο τέλος η αντίπαλός μας αντέδρασε και προηγήθηκε. Αυτό ήταν ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όμως, δεν πανικοβληθήκαμε, παραμείναμε συγκεντρωμένοι, με δύο τρεις καλές άμυνες και με δύο έξυπνα plays στην επίθεση και δύο τρίποντα από τους Παπαπέτρου και Σπανούλη πήραμε ξανά τα ηνία. Στο τέλος φυσικά ήμασταν και τυχεροί, γιατί ο καλύτερός τους παίκτης είχε την ευκαιρία να σουτάρει ένα ελεύθερο τρίποντο, όμως, αστόχησε και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την δεύτερη νίκη στην σειρά. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουν οι τραυματίες μας".

"Η άμυνα μας έδωσε μια ακόμα νίκη"

Ο Ολυμπιακός πόνταρε στην άμυνά του και για μία ακόμη φορά βγήκε νικητής. "Ήταν ένα παράξενο, ιδιαίτερο παιχνίδι", παραδέχθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. "Ποτέ δεν έχω ξαναδεί την ομάδα μας τόσο κουρασμένη. Νιώθαμε πως ήμασταν μια ταχύτητα πιο αργοί. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως μείναμε πιστοί στις αρχές μας στην άμυνα, που μας βοήθησε να πάρουμε το αποτέλεσμα παρά τα πολλά μας λάθη. Η άμυνα μας έδωσε μια ακόμη νίκη. Με την ΤΣΣΚΑ κερδίσαμε σε υψηλό σκορ, απόψε κάναμε το αντίθετο. Και αυτό είναι σπουδαία δουλειά. Είναι σημαντικό να είναι πάντα συμπαγής η άμυνά μας".

Και ο φόργουορντ των "ερυθρολεύκων", συμπλήρωσε: "Η Εφές βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία, αλλά βάσει του ρόστερ που διαθέτει το γεγονός αυτό εμένα προσωπικά μου έχει κάνει εντύπωση. Η αναμέτρηση έμοιαζε αρκετά με εκείνη στο Μπάμπεργκ, όπου παρότι βρεθήκαμε και πάλι στο +10 και ελέγχαμε τον ρυθμό, ο αντίπαλός μας το γύρισε... Στο τέλος μπορούσαν να συμβούν τα πάντα, θα ήταν κρίμα όμως να προδίδαμε και πάλι τους εαυτούς μας. Οι σημαντικές άμυνες στο τέλος και τα ριμπάουντ, σε συνδυασμό με τα πολύ μεγάλα σουτ του Βασίλη ήταν καθοριστικά.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός φόργουορντ, Χόλις Τόμπσον, τόνισε: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι, υπήρχε θέμα με την ενέργειά μας. Εγώ είμαι εδώ για να κάνω ότι χρειάζεται η ομάδα μου για να κερδίσει. Είναι σίγουρα διαφορετικό το παιχνίδι σε σχέση με το ΝΒΑ και προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου και να βοηθήσω την ομάδα μου. Πολλά είναι διαφορετικά, ειδικά σε θέματα τακτικής...".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger