Home » » Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπάμπεργκ 87 - 79

Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπάμπεργκ 87 - 79


Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ με 87-79 , στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, και παρέμεινε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα (ισοβαθμεί με την Φενέρμπαχτσε, αλλά έχει το πλεονέκτημα από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις).

Βασιζόμενος στην υπεροχή του στην ρακέτα (ελέω Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργου Πρίντεζη), ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 10-3 στο 4', όμως, οι Γερμανοί "χτύπησαν" από την περιφέρεια και μείωσαν στο καλάθι (15-13, στο 7'). Ο Βασίλης Σπανούλης συνέχισε να "δημιουργεί", παράλληλα, όμως, ανέλαβε δράση και στο σκοράρισμα μαζί με τους Κώστα Παπανικολάου και Τζαμέλ ΜακΛιν, ανεβάζοντας τον δείκτη της διαφοράς στους 10π. (27-17, στο 9'). Η Μπάμπεργκ απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 12-2 ισοφαρίζοντας σε 29-29 (στο 13'), αλλά σε εκείνο το σημείο ο Κιμ Τιλί άνοιξε... πυρ από τα 6.75μ. και έδωσε στους "ερυθρολεύκους" αέρα 7π. (38-31). Και πάλι, όμως, η αντίδραση των παικτών του Λούκα Μπάνκι ήταν άμεση. Εκμεταλλεύτηκαν λάθη και αμυντικά κενά και με ένα σερί 9-0 προσπέρασαν με 40-38 (στο 19').
Η λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 42-42, όμως, στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να πάρει στα χέρια του τα ηνία του αγώνα. Με πιεστική άμυνα και επιθετικούς οδηγούς τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργο Πρίντεζη ανέβασε τον δείκτη της διαφοράς στους 13π. (62-49, στο 27'). Οι Γερμανοί προσπάθησαν να "κρατηθούν" στο παιχνίδι κυρίως με περιφερειακά σουτ (73-67, στο 33'). Τελικά, ο Τζαμέλ ΜακΛιν αύξησε τις αποστάσεις στους 10π. (77-67, στο 35')  και φρόντισε...  προσωπικά να παραμείνουν οι "ερυθρόλευκοι" σε θέση οδηγού (87-76, στο 38') μέχρι τέλους.
*Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, τίμησε τον πρώην παίκτη της ομάδας μας και νυν της Μπάμπεργκ, Ντάνιελ Χάκετ.

Δεκάλεπτα: 27-19, 42-42, 69-61, 87-79

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 16 (6 ριμπ.), Μπράουν, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 17 (1τρ., 8 ασίστ), Μιλουτίνοβ 16 (5/5 δίποντα, 6/6 βολές, 6 ριμπ.), Στρέλνιεκς, Τιλί 6(2), Πρίντεζης 16(1), Παπανικολάου 8 (5 ριμπ.), Ρόμπερτς 5(1).

Μπάμπέργκ (Μπάνκι): Χάκετ 6, Χίκμαν 14(1), Ράιτ 23(6), Ζήσης 2, Νίκολιτς, Στάιγκερ, Μίτροβιτς, Λο 16(3), Ολίντε 2, Ρούμπιτ 6, Ραντόσεβιτς 10.

«Να είναι έτοιμοι όλοι να παίξουν σκληρά ως το τέλος»
Η συγκέντρωση ήταν το κλειδί της νίκης σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο. «Ήταν μια καλή νίκη για μας απέναντι σε μια ομάδα που άλλαξε προπονητή και ξέραμε πως θα προσπαθήσει να παίξει επιθετικά και να δείξει διαφορετικό πρόσωπο. Η Μπάμπεργκ έχει παίξει καλό μπάσκετ, αλλά δεν είχε ως τώρα τα αποτελέσματα για να είναι ψηλότερα στη βαθμολογία. Ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένα, με καλή άμυνα, πήραμε διψήφια διαφορά, αλλά στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός μας δεν ήταν καλός, ήμασταν αργοί στην επίθεση και στην άμυνα επιτρέψαμε πολλούς αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Το παιχνίδι ήταν ισόπαλο στο ημίχρονο, αλλά μπήκαμε στο τρίτο δεκάλεπτο με συγκέντρωση, παίξαμε καλή άμυνα και στα πρώτα επτά λεπτά δεχτήκαμε μόλις επτά πόντους. Αυτό μας βοήθησε να πάρουμε και πάλι διψήφια διαφορά πόντων, την οποία κρατήσαμε, ελέγξαμε το ματς και πήραμε τη νίκη. Ως το τέλος της κανονικής περιόδου όλα τα ματς είναι σημαντικά. Αφήνουμε πίσω μας το ματς αυτό, προετοιμαζόμαστε για κάθε ματς ξεχωριστά και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν σκληρά στα παιχνίδια ως το τέλος».
Ο προπονητής της Μπάμπεργκ, Λούκα Μπάνκι, τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Πιστεύω πως οι παίκτες μου έκαναν εξαιρετική δουλειά. Έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια για να είναι ανταγωνιστικοί και έδειξαν την ποιότητα για να παίξουν ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Η προσέγγιση δεν ήταν εύκολη στην πρώτη και τέταρτη περίοδο. Ο Μιλουτίνοφ εκμεταλλεύτηκε το μέγεθός του και  είχαμε μεγάλα προβλήματα στα ριμπάουντ γιατί μας έλειψαν τα ύψη. Παρόλα αυτά ήμασταν ανταγωνιστικοί λόγω της θέλησής μας. Αυτό που μου άρεσε επίσης ήταν ότι δεν τα παρατήσαμε ακόμη κι όταν αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Είχαμε κάποια πολλά υποσχόμενα στατιστικά. Παρά την πίεση του Ολυμπιακού δεν κάναμε πολλά λάθη και είχαμε αρκετές ασίστ. Αυτό δείχνει την εικόνα της προσπάθειάς μας και το δρόμο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί. Ίσως στην προσπάθεια να καλύψουμε το μειονέκτημα στα μεγέθη, πιέσαμε και κάναμε πολλά φάουλ, αλλά κι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να δουλέψουμε για να γίνουμε πιο έξυπνοι και αποτελεσματικοί. Τώρα αδειάζουμε τον εγκέφαλό μας και μεταφέρουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως έχουμε τη θέληση για να δείξουμε ότι είμαστε εδώ και να παίξουμε όπως θέλουμε».
Ο Σέρβος σέντερ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, τόνισε: «Αρχίσαμε πολύ επιθετικά το δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τη διαφορά. Χαίρομαι που νικήσαμε και βοήθησα την ομάδα μου. Καμία ομάδα δεν έρχεται να παραδοθεί και κανείς αντίπαλος δεν θέλει να χάνει. Η Μπάμπεργκ είναι καλή ομάδα και τιμώρησε τα λάθη που κάναμε στη δεύτερη περίοδο».
Τέλος, ο Τζαμέλ ΜακΛιν, τόνισε: «Ξεκινήσαμε λίγο νευρικά, αλλά μόλις ηρεμίσαμε ελέγξαμε το παιχνίδι. Είναι δύσκολα όταν παίζεις σε ομάδες που δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης, γιατί παίζουν για τον εγωϊσμό τους και την περηφάνεια τους. Παίζουν χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν και χωρίς πίεση».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger