Home » » Ρέθυμνο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 66 - 86

Ρέθυμνο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 66 - 86



Βασιζόμενος στην καλή του άμυνα και την επιθετική του πολυφωνία, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε άνετα στο Ρέθυμνο της τοπικής ομάδας με 86-66, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της STOIXIMAN Basket League.

Με καλή άμυνα και επιθετικό οδηγό τον Ιωάννη Παπαπέτρου η ομάδα μας επέβαλλε τον ρυθμό της και "έχτισε" μια διαφορά 11π. (15-4, στο 5'). Στην πορεία, όμως, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποσυντονίστηκαν... Κακή κυκλοφορία της μπάλας και κακές επιθετικές επιλογές έδωσαν στους γηπεδούχους την ευκαιρία να ροκανίσουν σταδιακά την διαφορά (12-19, στο 10') και στο 14' να ισοφαρίσουν σε 21-21.  Ως εκεί, όμως. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να... ποντάρουν στην άμυνά τους, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, βρήκαν λύσεις στην επίθεση δια χειρός Βασίλη Σπανούλη και Μπράιαν Ρόμπερτς και με ένα επί μέρους σκορ 18-2 εκτόξευσαν την διαφορά στους 16π. (39-23, στο 19').

Το Ρέθυμνο μείωσε σε 28-40 με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, όμως, ακολούθησε τρίποντη... καταιγίδα από πλευράς Ολυμπιακού (συνολικά είχε 15/32 από την γραμμή των 6.75μ.) που τον έφερε στο +27 (34-61, στο 27'). Έκτοτε η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε παράσταση με έναν ρόλο και πρωταγωνίστρια την ομάδα μας. Με καλή άμυνα και επιθετική  πολυφωνία (53-77, στο 35') οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασαν δια περιπάτου στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 12-19, 28-40, 41-64, 66-86.

Ρέθυμνο (Βετούλας):  Γκούντγουιν 17 (3) Μούντι 14 (3), Λι 8, Γιαννόπουλος, Άρμστεντ 11, Ντάνιελς 10 (1), Κώττας 4, Στεφανίδης, Δραγάτης, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Χόμπσον 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):Παπαπέτρου 16 (2), Σπανούλης 15 (4τρ., 8 ασίστ), Μιλουτίνοβ 4, ΜακΛιν, Μπράουν 14 (4) Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 3 (1), Τολιόπουλος, Στρέλνιεκς 9 (2), Τιλί 5 (1τρ., 7 ριμπ.), Ρόμπερτς 10 (1), Μπόγρης 4.

"Μπορούμε και καλύτερα"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος,  έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του, τόνισε, ωστόσο, πως μπορούν να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι... "Ξέραμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Μια ομάδα πολύ αθλητική που ειδικά εντός έδρας είναι πολύ επιθετική. Αρέσκεται να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο, να σκοράρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και στο transition τρίποντα. Γενικά απειλεί μέσα και έξω από την ρακέτα. Αυτό μας έκανε ιδιαίτερα συγκεντρωμένους. Από την αρχή μέχρι το τέλος ελέγξαμε το παιχνίδι με την καλή μας άμυνα. Είχαμε αλληλοκαλύψεις, κλείσαμε τους διαδρόμους, δεν φάγαμε εύκολα καλάθια, δεν φάγαμε καλάθια από επιθετικά ριμπάουντ κάτι στο οποίο έχει έφεση το Ρέθυμνο, και έτσι ελέγξαμε το παιχνίδι. Στην επίθεση ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Διαβάσαμε τις φάσεις, γυρίσαμε την μπάλα, είχαμε υπομονή, είχαμε πολλές καλές συνεργασίες και επιθετικό πλουραλισμό. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δείξαμε ολοκληρωτικό μπάσκετ. Όσο προχωράει ο καιρός πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι και ακόμη καλύτερα. Μπορούμε και καλύτερα. Φτάνουμε στους κρίσιμους μήνες. Έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο. Θεωρώ πως αδικείται από τα έως τώρα αποτελέσματα, γιατί έχει μια πολύ καλή ομάδα και έναν πολύ καλό προπονητή. Για εμάς προέχει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Είναι πολύ σημαντικό και πολύ κρίσιμο και από αυτή την στιγμή συγκεντρωνόμαστε σε αυτό το ματς".

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν έχουν εγκλιματιστεί οι Μπόμπι Μπράουν και Κιμ Τιλί, απάντησε: "Ναι έχουν προσαρμοστεί. Έχουν ανέβει αυτοί οι παίκτες, όμως, και εκείνοι μπορούν να βελτιωθούν κι άλλο, όπως και η ομάδα μπορεί να ανέβει συνολικά. Σήμερα είδαμε όλους τους παίκτες να βγαίνουν μπροστά και αυτό είναι που με χαροποιεί ιδιαίτερα".

 Από την πλευρά του ο κόουτς του Ρεθύμνου, Νίκος Βετούλας, τόνισε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Θα θέλαμε να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Όσες φορές το προσπαθήσαμε δεν είχαμε το μυαλό να κρατήσουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ συγκεντρωμένος, διάβασε τις φάσεις και ήταν εύστοχος από την γραμμή των 6.75μ. Θεωρώ πως σε αυτά τα παιχνίδια οι παίκτες θα έπρεπε να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, όμως, εμείς δεν ήμαστα συγκεντρωμένοι. Και πάλι συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Του εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Εμείς συνεχίζουμε... Θέλουμε δουλειά στην άμυνα και ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια να βελτιωθούμε ώστε να κάνουμε τις νίκες που θέλουμε".
Ο Αμερικανός γκαρντ των "ερυθρολεύκων", Μπόμπι Μπράουν, σχολίασε για το κατά πόσο έχει προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα: "Ο προπονητής με βοηθά κάθε μέρα, οι συμπαίκτες μου το ίδιο... Μέχρι στιγμής όλα πάνε πολύ καλά!". Ερωτηθείς για το κλειδί της νίκης επί του Ρεθύμνου, απάντησε: "Η άμυνα ήταν το κλειδί. Ξέραμε για πως το Ρέθυμνο είναι μια γρήγορη ομάδα με επιθετικούς γκαρντ. Εμείς μείναμε πιστοί στις αρχές του παιχνιδιού μας, παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε τη νίκη". Τέλος, για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, είπε: "Είναι καλή ομάδα. Εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να την προστατεύσουμε. Χρειαζόμαστε τη νίκη και πιστεύω πως αν μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας θα τα καταφέρουμε".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger