Home » » Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπαρτσελόνα 63 - 90

Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Μπαρτσελόνα 63 - 90


Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του και ηττήθηκε στο ΣΕΦ από την βαθμολογικά αδιάφορη Μπαρτσελόνα  με 63-90, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής Ευρωλίγκας.

Η ομάδα μας προηγήθηκε με 10-6 , ωστόσο, οι "μπλαουγκράνα" πέρασαν την μπάλα χαμηλά στον Αντέ Τόμιτς και με ένα επί μέρους σκορ 14-4 έφεραν τα πάνω κάτω (προηγήθηκαν με 6π., 20-14 στο 8'). Η είσοδος του Τζαμέλ ΜακΛίν άλλαξε ελαφρώς τα δεδομένα... Ο Αμερικανός σέντερ έκανε καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια και βοήθησε τον Ολυμπιακό να μειώσει στον πόντο (33-34, στο 16'). Ο Βασίλης Σπανούλης ηγήθηκε της προσπάθειας των "ερυθρολεύκων" να ανακτήσουν το προβάδισμα, ωστόσο, οι Ναβάρο και Κόπονεν έδωσαν ουσιαστικές λύσεις στην Μπαρτσελόνα που έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο με θετικό πρόσημο (+2, 38-40).

Με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 41-40 στο 21', όμως, στην συνέχεια "κατέρρευσε" αμυντικά και επιθετικά έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να εκτοξεύουν με ένα σερί 17-0 την διαφορά στο +16 (41-57, στο 26'). Με επιθετικές αιχμές τους ΜακΛιν και Πρίντεζη η ομάδα μας μείωσεστους 9π. (50-59). Ωστόσο, κάπου εκεί, επήλθε νέο "ερυθρόλευκο" μπλακ άουτ... Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σκόραραν με το σταγονόμετρο, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι κυρίως την υπεροχή τους μέσα στην ρακέτα, έφταναν τον δείκτη της διαφοράς σε δυσθεώρητα ύψη (+33π., 55-88, στο 38'), "καθαρίζοντας" την υπόθεση νίκη με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 52-63, 63-90

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 14 (12 ριμπ.), Μπράουν 3 (1), Παπαπέτρου 9 (3), Σπανούλης 10 (1τρ., 5 ασίστ), Μιλουτίνοβ 4 (6 ριμπ.), Τιλί, Πρίντεζης 14 (1), Μάντζαρης 2, Ρόμπερτς 2, Γουίλτζερ, Τόμπσον.

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Ρίμπας 3 (1), Πρέσεϊ, Τζάκσον (0/4 σουτ), Ναβάρο 7 (2), Ερτέλ 13, Κούρουκς, Οριόλα 12, Κόπονεν 14 (1), Κλαβέρ 4, Τόμιτς 19, Μοερμάν 17.

«Πήραμε ένα καλό μάθημα»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα, έπαιξε καλύτερα από εμάς απόψε. Αρχίσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι, ήμασταν νευρική και αγχωμένοι να σκοράρουμε. Δεν είχαμε καθαρές ιδέες και μυαλό να διαβάσουμε την άμυνά τους, ώστε να γυρίσουμε την μπάλα και να παίξουμε όλοι μαζί. Δεν παίξαμε ομαδικά και αυτό πλήγωσε επιθετικά το παιχνίδι μας, συν ότι χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και αυτό επηρέασε και την άμυνά μας. Δώσαμε πολλούς εύκολους πόντους στο transition, στον αιφνιδιασμό και επιθετικά ριμπάουντ. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μομέντουμ και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, όμως, δεν τα καταφέραμε. Δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα και ήμασταν πάντα ένα βήμα πίσω. Επιθετικά προσπαθήσαμε με ατομικές προσπάθειες και όχι ως ομάδα. Αυτός ήταν ο λόγος που η Μπαρτσελόνα πήρε μια μεγάλη διαφορά και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε».
Και συνέχισε: «Δυστυχώς ένα τέτοιο παιχνίδι μας προσγειώνει στην πραγματικότητα. Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μια υπέρμετρη αισιοδοξία και αυτό δεν ήταν καλό φάνηκε σήμερα. Κάποιοι έλεγαν πως έχουμε ήδη πάει στο φάιναλ φορ, όμως προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι ακόμα δεν έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Μερικοί βιάζονται.
Κάθε ήττα πονάει, κάθε ήττα δημιουργεί προβλήματα. Πρέπει να μάθουμε και να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν πρέπει να προτρέχουμε... Και το πλεονέκτημα έδρας να πάρεις, υπάρχουν και τα πλέι οφ. Ουδείς αναφέρεται σε αυτά... Η Μπαρτσελόνα έχει μεν το όνομα, αλλά δεν έχει στόχο. Φανταστείτε να είχε και στόχο. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα όπως πήγαμε όλη τη χρονιά. Οι προσδοκίες που υπάρχουν είναι υπέρ του δέοντος αυξημένες. Πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους και να δουλέψουμε. Πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες και να δουλέψουν. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, πήραμε ένα καλό μάθημα και πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε στιγμή! Μην ξεχνάτε πέρσι με την Εφές, είχαμε το πλεονέκτημα και το χάσαμε στο δεύτερο ματς. Εμείς που είμαστε πιο έμπειροι, ξέρουμε ότι δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα! Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που μου συμπαραστέκεται σε αυτές τις δύσκολες ώρες...».

Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα, Σβέτισλαβ Πέσιτς, τόνισε: «Κάναμε σπουδαίο παιχνίδι. Συγχαρητήρια σε όλους, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Πριν τον αγώνα είχαμε υψηλό κίνητρο, γιατί έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Είναι σπουδαία ομάδα, με καλό προπονητή, με πολύ καλή άμυνα και κάνει πολύ καλή χρονιά. Αυτό έδωσε κίνητρο στους παίκτες μας και όπως όλοι είδαν παίξαμε εξαιρετική άμυνα, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Βέβαια, όλα είναι σημαντικά. Το πως αρχίζεις το παιχνίδι, το πως τελειώνεις το παιχνίδι. Αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκανε την διαφορά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ‘προβοκάρει’ την προσπάθειά μας, αλλά δεν τα κατάφερε. Εμείς πήραμε εξτρά κίνητρο από αυτό, είχαμε συγκέντρωση. Όλοι πάλεψαν στο ένας εναντίον ενός για παράδειγμα με τον Σπανούλη, ενώ και ο Πρίντεζης ήταν ο μεγάλος μας στόχος. Είναι εκείνος κάνει την διαφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Με εκείνον ο Ολυμπιακός έχει ισορροπία στο inside game. Είμαι χαρούμενος όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και για τον τρόπο που την πήραμε».
Όταν το ζητήθηκε να σχολιάσει τα 50 «σκουπίδια» που μάζεψε η ομάδα του, είπε: «Είμαι 35 χρόνια προπονητής, 50 χρόνια στο μπάσκετ αυτό με τα ριμπάουντ δεν το έχω δει ούτε σε Εθνικές ομάδες, ούτε σε Πανευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Δεν το έχω ξαναζήσει. Για κάθε προπονητή αποτελεί ένα όνειρο. Για εμένα από απόψε έπαψε να είναι όνειρο, έγινε πραγματικότητα».
Τζαμέλ ΜακΛιν: «Τίποτα δεν πήγε καλά, ήταν και θέμα αντιπάλου. Έπαιξαν ελεύθερα, μπήκαν τα σουτ. Δεν ήταν η βραδιά μας. Μια ομάδα σαν αυτή είναι επιθετική και εμείς θα πρέπει να έχουμε πάθος. Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Είμαστε καλά. Είχαμε χάσει ξανά στο παρελθόν. Πρέπει να μάθουμε και να συνεχίσουμε, να προχωρήσουμε μπροστά».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger