Home » » Πανιώνιος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-79

Πανιώνιος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-79


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στην Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου με 79-73, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, σε μια αναμέτρηση που θα μείνει στην ιστορία λόγω του νέου ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη! Ο αρχηγός είναι από σήμερα (13/03) πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Basket League!
Ελέω των απουσιών την θέση "4" των Πρίντεζη και Τιλί (απουσίασε επίσης και ο Λετονός γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς), ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε -όπως και κόντρα στο Λαύριο- στο αρχικό σχήμα δύο σέντερ, τους Τζαμέλ ΜακΛιν και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ωστόσο, σε αντίθεση με την αναμέτρηση της 22ης αγω4νιστικής, ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε δυνατά. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 4-0 και έκτοτε οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αναγκασμένοι να τον... κυνηγούν, "πληρώνοντας" τις κακές επιθετικές τους επιλογές, την αστοχία τους από την περιφέρεια (είχαν 0/8 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο), αλλά και τα χαμένα ριμπάουντ.
Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +6 (19-13) στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου και διατήρησαν σταθερά το προβάδισμά μέχρι το 16' (26-22). Με ένα τρίποντο του Μπόμπι Μπράουν και καλάθι του Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά στο 17' (26-27) και έκτοτε υποχρέωσε μέχρι τέλους τον Πανιώνιο να βλέπει την... πλάτη του. Με τον Γιώργο Μπόγρη να κάνει καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να "χτυπάει" από τον περιφέρεια οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο στο +7 (39-32).
Με καλή άμυνα και "καθαρό" μυαλό στην επίθεση, η ομάδα μας επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της στην 3η περίοδο και ανέβασε την διαφορά στους 14π. (39-53, στο 16'). Ο Πανιώνιος προσπάθησε να ανακάμψει και τα κατάφερε... Εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των "ερυθρολεύκων", πέρασε την μπάλα στο ζωγραφιστό και μείωσε στον πόντο (61-62, στο 33'). Η "ερυθρόλευκη" περιφέρεια, ωστόσο, δήλωσε "παρών" στο κρίσιμο σημείο και με τρία τρίποντα (ένα από τον Σπανούλη και δύο από τον Μάντζαρη) ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +7 (68-75 στο 39') και ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση νίκη.

Πρωτιά και αποθέωση για V-Span!
Περίπου 2:33 βολές για το τέλος της 3ης περιόδου ο Βασίλης Σπανούλης με  2/2 ελεύθερες βολές έφτασε τους 9π. και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Basket League! Στο σημείο εκείνο ο αγώνας διακόπηκε, το νέο επίτευγμα του αρχηγού ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα και ο Kill-Bill δέχθηκε τα συγχαρητήρια όχι μόνο των μελών του Ολυμπιακού, αλλά και του Πανιωνίου!!!

Δεκάλεπτα: 16-13, 32-39, 50-58, 73-79.

Πανιώνιος (Ζιάγκος): Μπρέιζελτον 10 (1), Κράβιτς 22, Νταλό 3, Κουκουμένσα, Σακελλαρίου 4, Δίπλαρος 5(1), Καμπερίδης, Σαρικόπουλος 7, Ραλλάτος, Κάμινγκς 22 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 13 (10 ριμπαόυντ), Μιλουτίνοφ 6, Σπανούλης 13 (2 τρ., 5 ριμπ., 8 ασ.) Παπανικολάου 8, Ρόμπερτς 3, Μπράουν 3 (1), Παπαπέτρου 16 (9 ριμπ.), Μάντζαρης 12 (3), Μπόγρης 5.

"Ο Σπανούλης έχει το ίδιο πάθος..."
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε για τη νίκη επί του Πανιωνίου... "Ο Πανιώνιος ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Κατάφερε να μειώσει το παιχνίδι στον πόντο. Σε εκείνο το σημείο βάλαμε κάποια σουτ από την περιφέρεια που μας έδωσε και πάλι μια διαφορά 7-8 πόντων και έτσι κερδίσαμε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την προσπάθειά του. Δεν ξεχνώ τα δύο χρόνια που ήμουν εδώ και εύχομαι να πετύχει τους στόχους του".
Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψουν οι απόντες, απάντησε: "Δεν μπορώ να απαντήσω για τους τραυματίες... Πάμε μέρα με την μέρα. Όπως είδατε στην άκρη του πάγκου σήμερα ήταν η μισή ομάδα. Παίξαμε με μόνο δέκα παίκτες με μια ομάδα... ανάγκης. Σιγά σιγά θα δούμε ποιοι θα μπουν στα ματς με την Ζαλγκίρις. Όσον αφορά στην προετοιμασία, είναι πολύ δύσκολο όταν λείπουν παίκτες. Για παράδειγμα  ο Πρίντεζης ένα μήνα, ο Τιλί δύο εβδομάδες... Και υγιείς να είναι χρειάζονται χρόνο επανένταξης. Ευελπιστώ, και για τον Στρέλνιεκς φυσικά, αν μπουν και όταν μπουν να δώσουν το μάξιμουμ".
Για το νέο ιστορικό ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη, σχολίασε: "Έχω πει πολλές φορές πως είναι ένας παίκτης που σπάνια βγαίνει στο παγκόσμιο στερέωμα. Είναι ένας παίκτης που έχει δουλέψει πάρα πολύ στην καριέρα του. Δεν έχει φτάσει τυχαία εκεί που έχει φτάσει. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για όσα έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά του αξίζουν ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια για το ότι συνεχίζει να έχει την ίδια φλόγα και το ίδιο πάθος όπως όταν ξεκινούσε, παρότι έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα. Έχει το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε τίτλο. Αυτά δείχνουν την ψυχή που έχει και τα χαρίσματά του πέρα από το ταλέντο του".
Από την πλευρά του ο κόουτς της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Ζιάγκος, τόνισε: "Θέλαμε να περιορίσουμε την περιφερειακή δημιουργία του Ολυμπιακού, τους πόντους δεύτερης ευκαιρίας από τα επιθετικά ριμπάουντ και το επιθετικό transition του, μέσω του περιορισμού των δικών μας λαθών. Στα 2/3 πήγαμε αρκετά καλά. Κάποιες λεπτομέρειες στοίχισαν. Σαφώς η απώλεια με τρία φάουλ και μία τεχνική ποινή αδικαιολόγητη στον Μπρέιζελτον έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού και στην επιθετική μας οργάνωση. Ειδικά η αποβολή του, η οποία επίσης προκαλεί απορία. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Δεν πάμε να διεκπεραιώσουμε κανένα παιχνίδι, αλλά να το διεκδικήσουμε. Έχουμε ακόμα τρεις τελικούς, όλοι έχουμε κάνει υπερβάσεις, είμαστε αισιόδοξοι και δυνατοί για να τα καταφέρουμε".

"Εύχομαι να κάνει ακόμα κι άλλα πολλά ρεκόρ"
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδωσε συγχαρητήρια στον αρχηγό... "Θέλω να συγχαρώ τον Βασίλη Σπανούλη για το κατόρθωμά του, όλη η ομάδα είναι υπερήφανη γι αυτόν. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να κάνει κι άλλα πολλά ρεκόρ". Για το ματς, είπε: "O Πανιώνιος ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικός, χρειάζεται νίκες γιατί παλεύει για την κατηγορία. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε το ματς και πλέον επικεντρωνόμαστε στα play offs της EuroLeague".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger