Home » » Λαύριο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 68 -84

Λαύριο - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 68 -84


Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του επί ελληνικού εδάφους ο Ολυμπιακός. Επικράτησε εκτός έδρας του Λαυρίου με 84-68, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League.

Τα τεσσάρια, Γιώργος Πρίντεζης και Κιμ Τιλί, απουσίαζαν λόγω τραυματισμών, γεγονός που "ανάγκασε" τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ξεκινήσει νωρίς τα δοκιμαστικά σχήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως η αρχική πεντάδα που παρέταξε ο κόουτς της ομάδας μας αποτελούνταν από τους Βασίλη Σπανούλη, Μπράιαν Ρόμπερτς, Κώστα Παπανικολάου και δύο πεντάρια, τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τζαμέλ ΜακΛιν!

Το πρώτο πεντάλεπτο ήταν ισορροπημένο (9-8). Ωστόσο, με καλή άμυνα και υπομονή στην επίθεση, ο Ολυμπιακός "χτύπησε" αρχικά από την περιφέρεια (με τους Ρόμπερτς και Σπανούλη) και στην συνέχεια κάτω από το καλάθι δια χειρός ΜακΛιν, επιβάλλοντας τον ρυθμό του (13-22, στο 10').

Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 15π. (14-29, στο 13'), όμως, το Λαύριο αντέδρασε και με ένα επί μέρους σκορ 11-2 μείωσε στους 6π. (25-31, στο 16'). Ως εκεί, όμως... Οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν ξανά στην άμυνα, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και με επιθετικό οδηγό τον Ιωάννη Παπαπέτρου έκλεισαν το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενοι με 13π. (30-43).

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμη πιο δυνατά και με τους Μιλουτίνοφ, Παπαπέτρου και ΜακΛιν να φορτώνουν με ευκολία το καλάθι του Λαυρίου, εκτόξευσε την διαφορά στους 26π. (43-69, στο 31'). Στην συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" φρόντισαν να διατηρήσουν σταθερά τις αποστάσεις και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση με 84-68.

Άτυχος ο Στρέλνιεκς
Στο 13' του αγώνα ο Λετονός γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς, έπεσε άτσαλα στο παρκέ, χτύπησε στην μέση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία.

Δεκάλεπτα: 13-22, 30-43, 43-67, 68-84

Λαύριο (Σερέλης): Βεργίνης 3(1), Κουζέλογλου, Μέιερ 6, Ουίγκινς 12, Μουρ 13, Παπαδημητρίου 3, Νίξον 8, Περράκης 6, Γιαννακόπουλος 5, Κακλαμανάκης 4, Μεχίντι 2, Νουάμου 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 11 (8 ριμπ.), Σπανούλης 10 (1τρ., 6 ασ.), Μιλουτίνοβ 14, Παπανικολάου 3 (1τρ., 7 ριμπ.), Ρόμπερτς 6(2), Μπράουν 12(2), Τολιόπουλος 6, Παπαπέτρου 19 (14 ριμπ.), Στρέλνιεκς, Μάντζαρης 3(1), Μπόγρης.

"Ελέγξαμε τον ρυθμό"
Ο κορυφαίος παίκτης των "ερυθρολεύκων" στον αγώνα με τον Λαύριο, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, δήλωσε: "Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και για την προσπάθεια που έκαναν εδώ και για το εκτός παιχνίδι. Πολλά συγχαρητήρια για την κατάκτηση της Κούπας".
Για τον αγώνα, είπε: "Είχαμε παίκτες που επανήλθαν από τραυματισμούς. Σίγουρα είναι μια περίοδος που θέλουμε να μπουν όλοι στο 100% για να είμαστε έτοιμοι στις αναμετρήσεις με την Ζαλγίρις. Το Λαύριο είναι πολύ μαχητικό στο γήπεδό του. Είχε μια ήττα πριν το μεταξύ μας παιχνίδι. Παίζει πολύ καλό μπάσκετ, με ενέργεια. Εμείς προσπαθήσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό και το κάναμε στο μεγαλύτερο διάστημα και έτσι πήραμε τη νίκη".
Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για τον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς. "Δεν πιστεύω πως θα είναι κάτι σοβαρό. Ελπίζω να επανέλθει σύντομα".
Ερωτηθείς αν θεωρεί πιο σημαντικούς τους 19 πόντους που πέτυχε ή τα 14 ριμπάουντ που "κατέβασε", απάντησε: "Ότι μπορείς να κάνεις για να κερδίζει η ομάδα είναι το πιο σημαντικό. Για εμένα τα ριμπάουντ είναι πολύ σημαντικά. Ειδικά όταν αγωνίζομαι στη θέση 4 πρέπει να κυνηγήσω αρκετά ριμπάουντ. Το έχω στο νου μου".
Για το αν οι αγώνες χωρίς ουσιαστικό κίνητρο λειτουργούν... ανασταλτικά εν όψει των κρίσιμων για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, σχολίασε:  "Είναι θέμα νοοτροπίας και προσωπικά, αλλά και για την ομάδα μας. Προετοιμάζεσαι ίδια για όλα τα παιχνίδια. Όταν πας στον πόλεμο είτε είναι παγκόσμιος είτε εμφύλιος, εσύ πρέπει να είσαι έτοιμος. Όταν η προσπάθεια είναι ίδια για όλα τα παιχνίδια, σίγουρα θα είσαι έτοιμος και στα μεγάλα ματς. Δεν μπορείς να χαλαρώνεις και μετά να πιστεύεις πως θα είσαι έτοιμος στα κρίσιμα. Είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε. Έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να κάνουμε άλλα τρία βήματα, τρεις νίκες για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ. Θα είναι πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι".
Τέλος, για τον Βασίλη Σπανούλη που δεν κυνήγησε το ρεκόρ του να γράψει από το ματς με το Λαύριο το όνομά του στον πίνακα ως ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Basket League, είπε: "Λογικά στο επόμενο ματς θα το πετύχει... Τι να πω για αυτόν; Είναι μεγάλος αθλητής. Είναι ηγέτης. Για εμάς είναι ευλογία που βρισκόμαστε κοντά του. Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Έχει φτάσει στην κορυφή, αγγίζει όλα τα ρεκόρ και του εύχομαι να τα καταρρίψει όλα".

"Παίξαμε πολύ καλή άμυνα"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ξεκίνησε τις δηλώσεις του με συγχαρητήρια στα κορίτσια του βόλεϊ! "Πρώτα από όλα θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Συγχαρητήρια! Επίσης θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα βόλεϊ των ανδρών που σε λίγη ώρα θα προσπαθήσει να πάρει στο ΣΕΦ το Challenge Cup".

Για το ματς, είπε: ""Θεωρώ πως έγινε ένα όμορφο παιχνίδι, ανοικτό. Μετά το πέμπτο λεπτό η άμυνά μας δυνάμωσε, πήραμε μια διαφορά και με καλή άμυνα σε όλη την διάρκεια και στην 2η και την 3η περίοδο, όπου περιμέναμε την αντίδραση του Λαυρίου, κοντρολάραμε το ματς. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να δείξει τον πλουραλισμό που έχει ειδικά όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Είναι μια πολύ επιθετική ομάδα με καλή οργάνωση από τον προπονητή της. Όμως, σήμερα η άμυνά μας ήταν πολύ καλή, αποδιοργάνωσε το παιχνίδι του Λαυρίου και για αυτό πήραμε μια διαφορά που μας έδωσε τη νίκη. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Λαύριο και τον κόουτς. Εμείς συνεχίζουμε. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα και μετά από αυτό θα επικεντρωθούμε στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας".

Από την πλευρά του ο κόουτς του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, τόνισε: "Σήμερα ο Ολυμπιακός μας αποδιοργάνωσε. Θέλαμε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί, όμως, δεν μας το επέτρεψε ο αντίπαλός μας με την πολύ καλή του άμυνα. Μας επηρέασε το γεγονός ότι χάσαμε δύο παίκτες απροσδόκητα τις τελευταίες δέκα μέρες. Δεν είχαμε πολλές επιλογές στο να τους αντικαταστήσουμε και να βάλουμε τα νέα παιδιά άμεσα στην φιλοσοφία της ομάδας. Συνεχίζουμε... Θέλουμε να κλείσουμε την χρονιά όπως την έχουμε αρχίσει, ώστε να θεωρηθεί πετυχημένη. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger