Home » » Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ζαλγκίρις 85 - 86

Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ζαλγκίρις 85 - 86


Παρά την υπερπροσπάθεια ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας με νίκη. Ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ με 85-86, σε μια αναμέτρηση από την οποία απουσίασαν οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Τζαμέλ ΜακΛιν και Κιμ Τιλί.

Η πιεστική άμυνα του Ολυμπιακού (που οδήγησε σε αλλεπάλληλα λάθη και κακές επιθετικές επιλογές τους Λιθουανούς), σε συνδυασμό με τον επιθετικό οίστρο των Βασίλη Σπανούλη και Χόλις Τόμπσον, επέτρεψαν στους "ερυθρολεύκους" να "χτίσουν" μόλις στο 9' μια διαφορά 15π. (23-8). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατήρησαν σταθερά την διαφορά σε διψήφιο αριθμό μέχρι και το 16' (32-22), όμως, η Ζαλγκίρις (η οποία υπερίσχυσε στο δεύτερο δεκάλεπτο στα ριμπάουντ) μείωσε στους 7π. (34-27, στο 18'). Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, απάντησαν άμεσα. Άνοιξαν... πυρ από τα 6.75μ. (Παπαπέτρου, Στρέλιενκς και Μπράουν) και ανέβασαν τον δείκτη της διαφοράς στους 14π. (43-29), ενώ η λήξη του πρώτου εικοσαλέπτου τους βρήκε στο +12 (43-31).
Η ομάδα μας διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και το 17' (16π., 59-43). Ωστόσο, στην συνέχεια υπέστη επιθετικό μπλακ άουτ και έδωσε την ευκαιρία στην Ζαλγκίρις να επιστρέψει με ένα σερί 15-0 (59-58 στο 31') στο ματς! Παρά την κόπωση και τα σχήματα... εκτάκτου ανάγκης (λόγω  των πολλών και σημαντικών απουσιών), ο Ολυμπιακός κατάφερε να παραμείνει σταθερά σε θέση οδηγού (71-69 στο 36'). Με ένα σερί 5-0 η Ζαλγκίρις πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στην αναμέτρηση στο 37' (74-71). Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +4 (76-80 στο 39', όμως, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν... Με καλή άμυνα και τέσσερις σερί πόντους από την ρακέτα (δια χειρός Μιλουτίνοφ και Γουίλτζερ) έστειλαν το ματς στην παράταση.
Στο εξτρά πεντάλεπτο τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο, παρόλα αυτά η Ζαλγκίρις με το +4 (84-80, 1:32 για το τέλος) φάνηκε να έχει τον πρώτο λόγο. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν εγκατέλειψε την μάχη... Με 2/2 βολές του Μιλουτίνοφ και μετά τις 1/2 του Μπράουν ο Γουίλτζερ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ, σκόραρε και έγραψε το 85-84, 8.9'' για το τέλος. Στην επίθεση της Ζαλγκίρις ο Ουλανόβας αστόχησε, όμως, ο Γιανκούνας με φόλοου έγραψε το τελικό 86-85, 2.9'' για την λήξη. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ και ο Ολυμπιακός στην επαναφορά από το κέντρο είχε την ευκαιρία να "κλέψει" τη νίκη, όμως, το ελεύθερο μακρινό τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη δεν βρήκε στόχο.

Δεκάλεπτα: 25-10, 43-31, 59-56, 80-80 Παρ.: 85-86

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μπράουν 4(1), Παπαπέτρου 9(2), Σπανούλης 16 (6 ασ.), Μιλουτίνοβ 15 (9 ριμπ.), Στρέλνιεκς 8(1), Μάντζαρης 4, Ρόμπερτς 12(3), Μπόγρης, Γουίλτζερ 9, Τόμπσον 8 (7 ριμπ.).

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 18 (6 ριμπ.), Πάνγκος 6 (6 ασ.), Τουπάν 6, Ούντριχ 6 (8 ασ.), Γιανκούνας 15, Μασιούλις, Μιλάκνις 8 (2), Μίτσιτς 5, Γουάιτ 7, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 11 (2).

«Κρίθηκε στις λεπτομέρειες»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις για τη νίκη. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στο τέλος, τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και στην παράταση. Μικρές λεπτομέρειες, ένα ριμπάουντ, μια κακή άμυνα, μια κακή επίθεση, έκριναν το παιχνίδι. Με το διαθέσιμο ρόστερ προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Ήταν προφανές πως η γραμμή ψηλών μας ήταν ελλιπής και είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ και την άμυνα. Ελπίζω οι απόντες να επιστρέψουν από την επόμενη προπόνηση, να δούμε σε τι κατάσταση είναι και να δουλέψουμε όλοι μαζί για να είμαστε έτοιμοι για τα play offs.
Σε ερώτηση αναφορικά με το αν θεωρεί την Ρεάλ Μαδρίτης πιο δύσκολη αντίπαλο από την Ζαλγκίρις, απάντησε: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα στο επίπεδο αυτό, όλες οι ομάδες είναι κοντά και θα μετρήσει το ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση τη δεδομένη στιγμή και ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα το πλάνο στο γήπεδο. Είναι οι οκτώ καλύτερες ομάδες έπειτα από έναν μαραθώνιο. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε και να γεμίσει το ΣΕΦ».
Για όσους πάτησαν απόψε παρκέ τόνισε: «Όλοι προσπάθησαν και βοήθησαν την ομάδα. Είχαμε ένα πολύ καλό διάστημα στην αρχή, ειδικά στην άμυνα, δεν συνεχίσαμε όμως έτσι και χάσαμε μια μεγάλη διαφορά σε τρία λεπτά. Η ομάδα έχει το ρόστερ, αλλά θέλω να το δω στο γήπεδο για να αξιοποιήσω όλα τα πολεμοφόδια που έχουμε. Δε νομίζω ότι δεν παίξαμε καλά. Ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών. Πείτε μου ποια ομάδα θα έχει τέσσερις ψηλούς εκτός και θα κερδίσει. Όταν εξασφαλίζεις το πλεονέκτημα έδρας το κίνητρο σίγουρα δεν είναι το ίδιο ισχυρό, αλλά δεν δείξαμε αδιαφορία ή χαλαρότητα. Ο Παπανικολάου είναι εκτός τέσσερις εβδομάδες, ο Πρίντεζης δύο, ο ΜακΛίν και ο Τιλί ήταν εκτός. Με τέσσερις απουσίες τι να κάνει ο προπονητής και τι να κάνουν οι παίκτες που έπαιξαν; Λιγοστεύουν οι επιλογές. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε και χάσαμε με αυτές τις απουσίες στις λεπτομέρειες. Και στο Κάουνας μάς έλειπαν ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης και ο Μιλουτίνοφ. Για αυτό ελπίζω να επιστρέψουν οι απόντες. Έχουμε δύο ματς πρωταθλήματος και θέλουμε να τα εκμεταλλευτούμε».

«Το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό»
Ο τεχνικός της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή, αλλά οι παίκτες μου βρήκαν τη δύναμη να αντιδράσουν και η απόδοσή τους έδωσε στην ομάδα μας τη δυνατότητα να κερδίσει. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, ειδικά για τις ομάδες που έχουν φοβερό κόσμο και ασκούν πίεση στον αντίπαλο. Για τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό το πλεονέκτημα και πιστεύω πως θα το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πάντα πολύ δύσκολο να κερδίζεις σε έδρες όπως του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή του Ερυθρού Αστέρα. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Είπα στην ομάδα που πως δεν έχω μεγάλη εμπειρία από play offs. Πέρσι απορούσα σε κάποια ματς με τους παίκτες μου. Φέτος είναι πιο μαχητές. Σε πολλούς αγώνες βρεθήκαμε σε άσχημη θέση και αντιδράσαμε. Δεν θα είναι εύκολο να το κάνουμε και στα πλέι οφ. Η ομάδα μου καταλαβαίνει πως μπορεί να κερδίσει τους πάντες και το έχει κάνει, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λεπτομέρειες».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger