Home » » ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ : 100 - 86

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ : 100 - 86


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε στο ΣΕΦ της ΑΕΚ με 100-86, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της
STOIXIMAN.GR Basket League και πλέον στρέφει όλο του το ενδιαφέρον στην σημαντική αναμέτρηση της Μ.Παρασκευής με την Ζαλγκίρις στην τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Όπως στο ματς με την Μάλαγα, έτσι και σε αυτό με τον Δικέφαλο ο κόουτς, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στερήθηκε των υπηρεσιών των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου.
Το ξεκίνημα των "ερυθρολεύκων" ήταν νωθρό. Κακές επιθετικές επιλογές και πολλά λάθη (συνολικά επτά μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο!) επέτρεψαν στην ΑΕΚ να επιβάλει τον ρυθμό της (6-13 στο 4') και διατηρήσει σταθερά το προβάδισμα μέχρι και το 11' (21-23). Με γκολ-φάουλ δια χειρός Γιάνις Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 24-23 στο 12', όμως, η Ένωση βασιζόμενη στην περιφερειακή της ευστοχία ανέκτησε τον έλεγχο και βρέθηκε στο +7 (33-40, στο 17').
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ωστόσο, τους πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα... Με δύο σερί τρίποντα του Στρέλνιεκς, ένα του Ιωάννη Παπαπέτρου, τέσσερις βολές του Μπόμπι Μπράουν (που προήλθαν από κερδισμένο φάουλ σε σουτ από τα 6.75μ. και από την τεχνική ποινή που δέχθηκε για διαμαρτυρία στην συγκεκριμένη φάση ο Ντράγκαν Σάκοτα) και ένα λέι απ του Βασίλη Σπανούλη, η ομάδα μας με ένα σερί 15-0 έφερε τα πάνω κάτω και βρέθηκε στο +8 (48-40, στο 19').
Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού, αλλά και την επιθετική του δυστοκία και πλησίασαν στο καλάθι (54-52, στο 23'). Κιμ Τιλί και Μπόμπι Μπράουν ανέλαβαν δράση στην επίθεση και ο Ολυμπιακός αύξησε μόλις σε ένα λεπτό την απόσταση στους  9π. (61-52, στο 24')! Η ΑΕΚ προσπάθησε να ροκανίσει ξανά την διαφορά, όμως, ο Μπράιαν Ρόμπετς δήλωσε "παρών" και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι "ερυθρόλευκοι" να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς (+13, 74-61 στο 30').
Η μαχητική ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει στην άμυνα και μείωσε στους 7π. (84-77, στο 35'), όμως, ήταν η σειρά του Γιάνις Στρέλνιεκς να δώσει λύσεις από την περιφέρεια (89-77 στο 37' ) και μαζί με τον πάντα αποτελεσματικό, Βασίλη Σπανούλη να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό εκ του ασφαλούς στη νίκη.
Δεκάλεπτα: 19-21, 52-46, 74-61, 100-86
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 7, Σπανούλης 21 (9 ασ.), Τιλί 5 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς 10, Μπράουν 15 (3), Παπαπέτρου 7 (1), Μιλουτίνοβ 11 (11 ριμπ.), Στρέλνιεκς 18 (3), Μπόγρης.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 9 , Γκριν 9 , Βασιλόπουλος 4, Λαρεντζάκης 7 , Ξανθόπουλος, Σακοτα 12 (2), Άτιτς 5 (1), Μαυροειδής 6, Καββαδάς 2, Πάντερ 24(2), Χάντερ 8.
«Στηρίξτε την προσπάθειά μας»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνισή τους επί της ΑΕΚ παρά την κούραση και κάλεσε τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας να δώσει δυναμικό «παρών» στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις.

«Σήμερα θα δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας γιατί πραγματικά είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Ένα παιχνίδι που απαιτούσε και υψηλή συγκέντρωση, αλλά και ενέργεια. Είναι πολύ δύσκολο όταν παίζεις Παρασκευή βράδυ Ευρωλίγκα και έχεις ένα δύσκολο πολύωρο ταξίδι με δύο πτήσεις από την Μάλαγα. Φτάσαμε 11.30 ώρα το βράδυ του Σαββάτου στο αεροδρόμιο και παίζαμε στις 19.30. Την ίδια ώρα η αντίπαλός μας δεν είχε τις ίδιες συνθήκες. Είχαμε και τα back to back ματς στην Ευρωλίγκα. Ενεργειακά χρειάζεται πολύ μεγάλη ετοιμότητα, αλλά και υψηλή συγκέντρωση. Για αυτό λέω ξανά μπράβο στους παίκτες μας. Ήταν από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν να το διαχειριστούμε. Κάναμε καλή δουλειά. Είχαμε πολυφωνία στην επίθεση. Η επίθεσή μας λειτούργησε άψογα. Η άμυνά μας λειτούργησε καλά, αν και είχαμε κάποιες  ασυνεννοησίες και κάποιες αδράνειές, που έδωσαν εύκολους πόντους στην ΑΕΚ. Όμως, στην 2η περίοδο που ήμασταν εξαιρετικοί και επιθετικά, αλλά και στην 3η που η άμυνά μας έκλεισε και δεν επιτρέψαμε στην ΑΕΚ να σκοράρει περισσότερους από 15 πόντους, μας έδωσε μια διαφορά και έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς κερδίσαμε εύκολα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, ξεκουραζόμαστε αύριο μια μέρα και από μεθαύριο ετοιμαζόμαστε για το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Για τον αγώνα με την Ζαλγκίρις θέλω να καλέσω τον κόσμο του Ολυμπιακού. Παίζουμε με μια καλή ομάδα. Και εγώ και οι παίκτες μου θέλουμε να έρθει ο κόσμος, να στηρίξει την προσπάθεια που κάναμε όλη την χρονιά για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Από την πλευρά του, ο κόουτς της Ένωσης, Ντράγκαν Σάκοτα, τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Δεδομένου ότι περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό και εμάς, έγινε ένας καλός αγώνας. Εμείς ναι μεν παίξαμε για να κερδίσουμε, αλλά προσέξαμε και σε κάποιες συμμετοχές. Υπήρχουν κομμάτια του παιχνιδιού που είμαστε ευχαριστημένοι και πρέπει να τα διορθώσουμε. Μας περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Στρασμπούργκ και πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό και ελπίζω και εμείς να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ευρώπη».

Για την απουσία του Μάνι Χάρις, σχολίασε: «Έχει εδώ και καιρό μια τενοντίτιδα. Ήταν ευκαιρία να τον ξεκουράσουμε. Προσπάθησε χθες στην προπόνηση, αλλά φαινόταν ότι ταλαιπωρείται. Εννοείται πως το καλύτερο θα ήταν να μην παίζαμε καθόλου αυτό το ματς. Έγινε μια προσπάθεια με τον Ολυμπιακό να συζητήσουμε να μην παίξουμε, όμως, φαίνεται πως δεν υπήρχαν βολικές ημερομηνίες στην συνέχεια. Περάσαμε τουλάχιστον χωρίς τραυματισμούς. Πάλι καλά…».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger