Home » » Euroleague Regular Season: Μάλαγα - Ολυμπιακός 87-85

Euroleague Regular Season: Μάλαγα - Ολυμπιακός 87-85


Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να συνδυάσει το ιστορικό ρεκόρ του Βασίλη Σπανούλη με νίκη επί της Μάλαγα. Ηττήθηκε στην παράταση με 85-87 (74-74), σε μια αναμέτρηση που στερήθηκε των υπηρεσιών των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου.

Με καλές επιθετικές επιλογές (απόδειξη τα 8/8 δίποντα που είχαν στο πρώτο δεκάλεπτο) οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους (11-6 στο 4'), απέναντι στην Μάλαγα που κρατούσε χαμηλά τον δείκτη της διαφοράς χάρη στην περιφερειακή της ευστοχία (17-19).

Περίπου 9'' πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε την 1256η ασίστ της καριέρας του στην Ευρωλίγκα! Αποδέκτης ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος από τα 6.75μ. "έγραψε" το 17-22 υπέρ του Ολυμπιακού, την ίδια ώρα που ο V-Span έγραφε ιστορία ως ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης!
Από το σημείο αυτό και μετά, όμως, τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για την ομάδα μας... Αμυντικά κενά, χαμένα ριμπάουντ, πολλά λάθη (συνολικά 7 στο πρώτο εικοσάλεπτο, διάστημα στο οποίο οι Ισπανοί ήταν αλάνθαστοι!) και κάκιστες επιθετικές επιλογές, έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Χοάν Πλάθα να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να "χτίσουν" μια διαφορά 14π. (47-33, στο 20').

Η εικόνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου άλλαξε άρδην στο τρίτο δεκάλεπτο... Όσοι πάτησαν παρκέ έπαιξαν σπουδαία άμυνα και με επιθετικές αιχμές τους Βασίλη Σπανούλη και Βαγγέλη Μάντζαρη κατάφεραν με ένα επί μέρους 23-2 να βρεθούν από το - 16 (49-33) στο +5 (51-56, στο 29')!

Βασιζόμενος στα εξαιρετικά του ποσοστά από την περιφέρεια ο Ολυμπιακός ήλεγξε τον αγώνα μέχρι και το 37' (74-67). Στο τελευταίο τρίλεπτο, όμως, αδράνησε στην άμυνα, δέχθηκε ένα σερί 7-0 και είδε την Μάλαγα να στέλνει το ματς στην παράταση. Στο εξτρά πεντάλεπτο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κυριάρχησε στα ριμπάουντ, ενώ επιθετικά η ομάδα μας συνέχισε να "χτυπά" από τα 6.75μ. (79-82, στο 4ο λεπτό). Το ίδιο, όμως, έκαναν και οι Ισπανοί. Δύο φορές με ισάριθμα τρίποντα ο Βαζίνσκι έφερε το ματς στα ίσα, 82-82 και 85-85, 36'' για το τέλος. Ακολούθησε το άστοχο λέι απ του Ιωάννη Παπαπέτρου και το εύστοχο δίποντο του Ογκουστιν από μέση απόσταση, με το οποίο έγραψε το τελικό 87-85.

Δεκάλεπτα: 19-22, 47-33, 54-56, 74-74 Παρ. 87-85

Μάλαγα (Πλάθα):  Οκούο 4, ΜακΚάλουμ 13(1),  Ντίαθ 3(1), Σάλιν 7(1), Ντίεθ 6, Μιλοσάβλιεβιτς 3, Νέντοβιτς 17(2), Βαζίνσκι 10(2)  Μπρουκς 7, Όγκουστιν 12, Σουάρεθ  5

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 8, Μπράουν 2, Παπαπέτρου 11(2), Σπανούλης 15 (2 τρ., 8 ασίστ), Μιλουτίνοβ 10 (12 ριμπ.), Στρέλνιεκς 10(2), Τιλί 7(1), Μάντζαρης 11(3), Ρόμπερτς 8,  Γουίλτζερ 3(1).


"Είναι χαρά μου να δημιουργώ"
Για την ιδιαίτερη αξία του ρεκόρ του μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης... "Θα ήταν πιο ευχάριστο να είχαμε κερδίσει. Προσπαθήσαμε. Από κει και πέρα σίγουρα είναι κάτι σημαντικό γιατί μιλάμε για πάσα και δημιουργία. Στοιχεία σημαντικά για το μπάσκετ.  Είναι ομαδικό σπορ. Είναι πάντα χαρά για εμένα να δημιουργώ και να βάζω τους συμπαίκτες μου στο παιχνίδι. Να τους βρίσκω στην καλύτερη δυνατή θέση".

Στην συνέχεια ο V-Span, ο οποίος άφησε στην δεύτερη θέση τον Δήμήτρη Διαμαντίδη, στάθηκε στην σημασία του να βρίσκονται οι Έλληνες στις πρώτες θέσης του σχετικού πίνακα. "Στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας είναι Έλληνες παίκτες και αυτό είναι το πνεύμα του ελληνικού μπάσκετ. Έτσι καταφέραμε να διακριθούμε και να πετύχουμε σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Μόνο χαρούμενοι μπορούν να είναι οι Έλληνες για τους Έλληνες παίκτες".

Ο V-Span έχει κατακτήσει πολλές κορυφές, ο ίδιος, ωστόσο, σκοπεύει να κατακτήσει κι άλλες... "Προσπαθώ να παίζω όσο καλύτερα γίνεται. Να βοηθάω την ομάδα μου να πετυχαίνει τους στόχους της. Άλλες φορές τα καταφέρνουμε, άλλες όχι. Αυτή είναι η δουλειά μας. Μια συνεχής μάχη στο παρκέ. Μια συνεχής προσπάθεια για επίτευξη των στόχων".

Για το ματς κόντρα στην Ζαλγκίρις, είπε: "Πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Και σήμερα το θέλαμε. Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι για να τελειώσει η κανονική διάρκεια. Θέλουμε να παίξουμε καλά, να κερδίσουμε στην έδρα μας, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

Τέλος, ερωτηθείς αν μπορεί ο Ολυμπιακός να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα, απάντησε: "Σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης, όμως, αυτό πρέπει να το δείξουμε στο παρκέ, όχι να το λέμε με λόγια. Καταρχήν πρέπει να είμαστε υγιείς. Να γυρίσουν οι τραυματίες και όλοι μαζί να δώσουμε μια μεγάλη ώθηση για τους τελευταίους μήνες της χρονιάς". 
"Στο τέλος δεν είχαμε συγκέντρωση"
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Απόψε χάσαμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε έτσι όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο . Στο τέλος δεν είχαμε συγκέντρωση. Χάσαμε την μπάλα τρεις φορές στα τελευταία δύομιση λεπτά της κανονικής διάρκειας. Η Μάλαγα σκόραρε εύκολους πόντους, επέστρεψε στο παιχνίδι και κέρδισε στην παράταση. Συγχαρητήρια στην Μάλαγα για τη νίκη της. Εμείς έχουμε ένα ακόμη τελευταίο παιχνίδι πριν τα πλέι οφ".
"Δύσκολα θα τον ξεπεράσει άλλος"
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σχολίασε: "Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και πήραν το προβάδισμα. Εμείς προσπαθήσαμε στο δεύτερο μέρος να αντιδράσουμε και τα καταφέραμε, όμως, δεν ήταν αρκετό. Συνεχίζουμε την δουλειά, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι". Ερωτηθείς για το νταμπλ νταμπλ και την καλή του εμφάνιση, είπε πως... "Όταν χάνεις δεν σε νοιάζει η δική σου απόδοση. Ούτε και εγώ ξεκίνησα καλά". Τέλος για το ρεκόρ του αρχηγού, τόνισε: "Συγχαρητήρια στον Σπανούλη. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Θεωρώ πως θα διευρύνει το ρεκόρ του και θα είναι πολύ δύσκολο να τον ξεπεράσει κάποιος άλλος παίκτης".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger