Home » » Κόροιβος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 54 - 104

Κόροιβος - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : 54 - 104


Με πρώτους σκόρερ τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Μπόμπι Μπράουν (πέτυχαν από 20 πόντους), ο Ολυμπιακός "συνέτριψε" στην Αμαλιάδα τον Κόροιβο με 104-54.

Υπενθυμίζουμε πως ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε στην διάθεσή του τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου.

Βασιζόμενοι στην περιφερειακή τους ευστοχία οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-9, όμως, με καλή άμυνα και επιθετικό οδηγό τον Βαγγέλη Μάνταρη η ομάδα μας επέβαλλε τον ρυθμό της και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 27-21. Στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή της στα ριμπάουντ, αλλά και το περιφερειακό σουτ του Μπόμπι Μπράουν και ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς (+17, 48-31, στο 20').

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν ακόμη πιο δυνατά στην επανάληψη, "χτύπησαν" με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο στην επίθεση και αύξησαν τις αποστάσεις στους 43π. (85-42, στο 29'). Στην τελευταία περίοδο ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που συνήθως τον στερούνται, ωστόσο, ο δείκτης της διαφοράς όχι μόνο δεν έπεσε, αλλά ανέβηκε κι άλλο (50π., 104-54, στο 39').

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Κάρσον 6, Λάνγκφορντ 14(4), Σκουλίδας 6(2), Σπυριδωνίδης 9(1), Ντεκόζι 2, Πόσλεϊ, Μιλεντίγιεβιτς, Κατζός, Ρούνις, Μπεκρής, Χάινς 17(1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 10(5ριμπ.), Μιλουτίνοφ 12, Τιλί 9(2τρ., 7 ριμπ.), Μάντζαρης 20(4τρ., 5ασ., 3 κλ.), Ρόμπερτς 11(1τρ., 4 ασ.), ΜακΛιν 9, Μπράουν 20(5), Τολιόπουλος 4, Στρέλνιεκς 7(1τρ., 4 ασ.), Μπόγρης 2.

"Τώρα πρέπει να είναι έτοιμοι όλοι"

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: "Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με μεγάλη συγκέντρωση. Ο βαθμός ετοιμότητας ήταν σε υψηλά επίπεδα. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θεωρώ πως αδικεί την ομάδα του Κοροίβου και την δουλειά που κάνει ο κόουτς Καλαμπάκος, γιατί πραγματικά έχουν δείξει πολύ καλύτερα δείγματα. Εμείς ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι από την αρχή και σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Δεν κάναμε σε κανένα σημείο 'κοιλιά'. Εγκλωβίσαμε την περιφερειακή γραμμή του Κοροίβου που είναι η δύναμή του. Στην επίθεση είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, τρέξαμε στο ανοικτό γήπεδο, 'χτυπήσαμε' και από μέσα και απ' έξω και γενικά είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πιστεύω πως η τελική διαφορά αδικεί την ομάδα του Κοροίβου. Έχει παίξει πολύ καλύτερα και της εύχομαι καλή συνέχεια".

Και συνέχισε αναφερόμενος στην κρισιμότητα των αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν: "Όσον αφορά εμάς θεωρώ πως όσο πλησιάζουν τα πλέι οφ τα παιχνίδια είναι πιο σημαντικά. Πρέπει να ανεβάσουμε ρυθμούς. Πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι σε ετοιμότητα, να προσφέρουν και αμυντικά και επιθετικά. Να κάνουν ότι τους ζητηθεί. Και αυτό που είδα σήμερα είναι σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια, δύο στην Ευρωλίγκα που θα κρίνουν την τελική μας κατάταξη και μετά τα πλεί οφ, όπου φυσικά εκεί θα κριθεί αν θα πάμε στο φάιναλ φορ. Επίσης, έχουμε και τα ματς της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος, που θέλουμε να τερματίσουμε ψηλά για να μπούμε μετά και στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος.  Άρα πλησιάζοντας προς το τέλος, πρέπει όλοι οι παίκτες μας να είναι συγκεντρωμένοι, να ανεβάσουν ρυθμούς και την απόδοσή του. Και αυτό γιατί η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες. Ευχαριστώ τον κόσμο μας που ήρθε και μας υποστήριξε. Ελπίζω με την εμφάνισή μας να τους αποζημιώσαμε. Καλή συνέχεια στον Κόροιβο και τον κόουτς".

"Έπρεπε να έρθουν με τα πόδια"!

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Κοροίβου, Ντίνος Καλαμπάκος, σχολίασε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον κόουτς. Εμείς δυστυχώς συμμετείχαμε σε ένα πάρτι και κάναμε τον σάκο. Δεν είχαμε προετοιμαστεί για τέτοια εξέλιξη. Νομίζαμε ότι θα κάναμε καλύτερα πράγματα. Είχαμε απαίτηση από τα παιδιά μας να κάνουν καλύτερα πράγματα . Δεν υπάρχει δικαιολογία. Στενοχωρηθήκαμε οι ίδιοι, στενοχωρήσαμε και τον κόσμο. Θα έπρεπε για περισσότερη ώρα να ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δυστυχώς είτε φοβηθήκαμε, είτε μπλοκάραμε, το θέμα είναι πως δεν τα καταφέραμε. Θέλαμε να είμαστε λίγο καλύτεροι, γιατί όλη την εβδομάδα λέγαμε πως ο Ολυμπιακός θα είναι κουρασμένος από τα ταξίδια και εμείς ως νεανική ομάδα θα τρέχαμε. Όμως, οι ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι ήμασταν εμείς. Ο Ολυμπιακός για να έρθει καταπονημένος μάλλον έπρεπε να έρθει με τα πόδια στην Αμαλιάδα! Εμείς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο. Στόχος μας είναι να σωθούμε και προσπαθούμε να βρούμε άκρη, λογική και τρόπο για το πως θα τα καταφέρουμε".

"Κοιτάμε την δύσκολη συνέχεια"

Σχολιάζοντας την ευρεία νίκη, ένας εκ των κορυφαίων της ομα΄δας μας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, τόνισε: "Τα κάθε ματς εξαρτάται καθαρά από εμάς. Αν εμείς είμαστε καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Ο Κόροιβος είναι αξιόμαχη ομάδα, αλλά είπαμε πως ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε κάτι... Ήμασταν δέκα παίκτες, έλειπαν παίκτες λόγω τραυματισμών, και είπαμε ο κάθε ένας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να κερδίσουμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και τα σαράντα λεπτά. Είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση, αλλά ήταν απλά ένα παιχνίδι. Κοιτάμε την πολύ δύσκολη συνέχεια".

Ερωτηθείς για τον παράγοντα κούραση, απάντησε: "Υπάρχει πολύ κόπωση, αλλά τώρα που φτάνουμε στην τελική ευθεία στα πλέι οφ και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάμε στο φάιναλ φορ, αυτά περισσεύουν. Αυτό που θέλουμε είναι να δίνουμε όλοι το 100% μας και σε κάθε αγώνα να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομάδα".

Τέλος για την προσωπική του εμφάνιση, είπε: "Μια γαστρεντερίτιδα με ταλαιπώρησε αρκετά για πέντε μέρες. Δεν σηκωνόμουν από το κρεβάτι μου. Τώρα είμαι καλά, είμαι υγιής και πρέπει να βρω ανάσες για να βοηθήσω και εγώ την ομάδα μου στην δύσκολη συνέχεια".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger