Home » » Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αναντολού Εφές 89 - 82

Euroleague Regular Season: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Αναντολού Εφές 89 - 82


Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός επικράτησε της  Αναντολού Εφές με 89-82 και  εξασφάλισε μαθηματικά το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ.
Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν δυνατά... Με καλή άμυνα και επιθετικές αιχμές τους Βασίλη Σπανούλη, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργο Πρίντεζη επέβαλλαν τον ρυθμό τους και "έχτισαν" μια διαφορά 16π. (28-12, στο 9'). Με τρίποντο του Κιμ Τιλί ο δείκτης της διαφοράς έφτασε στους 17π. (36-19), ενώ ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά τις αποστάσεις μέχρι και το 16' (45-30). Ωστόσο, κακές επιθετικές επιλογές και αλλεπάλληλα λάθη των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, επέτρεψαν στους Τούρκους να γίνουν επιθετικοί και με ένα σερί 10-0 να μειώσουν την διαφορά στους 5π. (45-40 στο 19').
Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου έχοντας προβάδισμα 7π. (49-42), όμως, η Εφές συνέχισε την αντεπίθεσή της. Η άμυνα ζώνης της τουρκικής ομάδας δημιούργησε επιθετικό πρόβλημα στους "ερυθρολεύκους" και της έδωσε την ευκαιρία να μειώσει στο καλάθι (51-49, στο 23'). Με πιεστική άμυνα και δίδυμο... φωτιά τους Σπανούλη και Μιλουτίνοφ η ομάδα μας απάντησε με ένα επί μέρους σκορ 19-6 και βρέθηκε στο +15 (70-55, στο 29').
Ωστόσο, ένα νέο μπλακ άουτ σε άμυνα και επίθεση, είχε ως συνέπεια ένα σερί 13-0 των παικτών του Εργκίν Αταμάν, με το οποίο μείωσαν στους π. (72-68, στο 33'). Οι Τούρκοι παρέμειναν "ζωντανοί" μέχρι και το 39' (85-82), όμως, με καλή άμυνα και τρίποντο... μαχαιριά  (με το οποίο γράφτηκε και το τελικό σκορ) από τον Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 30-15, 49-42, 70-57, 89-82.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 2, Παπαπέτρου 17 (1τρ., 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 17 (1τρ., 5 ριμπ., 8 ασ.), Μιλουτίνοφ 20 (8 ριμπ.), Στρέλνιεκς 7 (1), Τιλί 6 (2), Πρίντεζης 11 (8 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1 τρ., 5 ριμπ., 5 ασ.), Ρόμπερτς 4, Τόμπσον.

Αναντολού Εφές (Αταμάν): ΜακΚάλουμ 6, Μπαλμπάι, Μπράουν 10(1), Μπατούκ, Ντεμίρ, Μότουμ 7(1), Γουίμς 14, Στίματς 10, Μουσταφά, Ντάγκλας 5, Ντάνστον 10, Σιμόν 18(1).

«Αν το γήπεδο είναι άδειο, το πλεονέκτημα δεν σημαίνει κάτι»
Ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη και για την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, είχαμε καλή συγκέντρωση και ακολουθήσαμε το πλάνο. Ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά και επιθετικά. Στην δεύτερη περίοδο δώσαμε στον αντίπαλό μας κάποια εύκολα καλάθια. Επιθετικά κάναμε έξι λάθη που έδωσαν στην Εφές την ευκαιρία να τρέξει και να πετύχει εύκολους πόντους. Έτσι μείωσαν την διαφορά στο ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο είχαμε συγκέντρωση, παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε ξανά διψήφια διαφορά. Αλλά όπως είδατε η Εφές έχει ταλέντο και πέτυχε κάποια δύσκολα σουτ. Στο τέλος δείξαμε την συγκέντρωσή μας, την εμπειρία μας και κάναμε αυτό που έπρεπε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ευχαριστώ τους φιλάθλους που υποστήριξαν απόψε την ομάδα. Απόψε ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς. Γιατί με τη νίκη αυτή πήραμε το πλεονέκτημα έδρας, κάτι για το οποίο παλεύαμε όλη την χρονιά. Αν το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό θα είχαμε πρόβλημα. Δυστυχώς το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο. Τώρα έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά αν το γήπεδο είναι άδειο δεν θα σημαίνει κάτι».
Και συνέχισε: «Το πλεονέκτημα είναι κάτι, αλλά μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Αν θυμόσαστε και πέρυσι είχαμε το πλεονέκτημα κόντρα στην Εφές. Κερδίσαμε το πρώτο εδώ εύκολα, αλλά χάσαμε το δεύτερο. Και μετά είχαμε πρόβλημα. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ευτυχώς κερδίσαμε το τέταρτο ματς και φέραμε πίσω την σειρά, όπου κάναμε το 3-2. Το λέω αυτό γιατί βλέπω πολύ ενθουσιασμό γύρω από την ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι γιατί τα πλέι οφ δεν θα είναι εύκολα. Αυτά τα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά από ότι της κανονικής περιόδου. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να προκριθούν στο φάιναλ φορ και για αυτό θα παλέψουν. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε σκληρά. Χρειαζόμαστε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να πάμε στο φάιναλ φορ. Κάποιοι από τους οπαδούς  θεωρούν πως είμαστε ήδη στα φάιναλ φορ. Αυτό είναι μεγάλο λάθος».
Στην συνέχεια υπενθύμισε πως απομένουν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για να τελειώσει η κανονική διάρκεια. «Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για να τελειώσει η κανονική διάρκεια. Δεν θέλω κανείς να το ξεχάσει αυτό. Αυτά τα ματς θα κρίνουν την τελική μας θέση στην πρώτη 4άδα. Για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια κόντρα στην Μάλαγα εκτός και την Ζαλγκίρις εντός. Περιμένω από όλους τους παίκτες να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να παλεύουν, πριν τα προημιτελικά ματς».
Ερωτηθείς για την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου, απάντησε: «Ο Κώστας έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο. Ακόμη πονάει. Δεν μπορώ να τον βάλω άμα πονάει. Ποτέ δεν θα το κάνουμε αυτό. Σίγουρα τον περιμένουμε. Είναι ένας παίκτης που τον χρειαζόμαστε. Ευελπιστώ ότι όσο περνάνε οι μέρες θα φύγουν οι πόνοι. Έχει πέσει το ιατρικό τιμ πάνω του και κάνει ότι χρειάζεται για να μπορέσει να επανέλθει γρήγορα».


«Καλή επιτυχία»
Ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, τόνισε: «Είναι δύσκολο να δώσεις κίνητρο στους παίκτες σε τέτοια παιχνίδια όταν δεν έχεις κάποιο στόχο. Για αυτό δεν ξεκινήσαμε τόσο επιθετικά και στο πρώτο δεκάλεπτο δώσαμε τριάντα πόντους στον Ολυμπιακό και ειδικά στο πικ εν ρολ επίθεση του Σπανούλη. Η άμυνά μας ήταν σοφτ. Στην συνέχεια επιστρέψαμε στο παιχνίδι, παίξαμε όπως συνήθως, βελτιώσαμε την άμυνά μας και σταματήσαμε το πικ εν ρολ τιυ Ολυμπιακού. Το δεύτερο μέρος ήταν το ίδιο. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά ο Ολυμπιακός το χρειαζόταν περισσότερο από εμάς. Στο τελευταίο λεπτό πήραν τις σωστές αποφάσεις στην επίθεση και πήραν το παιχνίδι. Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία στα πλέι οφ».

Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Η άμυνά μας ήταν καλύτερη στα τελευταία 5 λεπτά και αυτό μας οδήγησε στη νίκη. Δεν με νοιάζει για την προσωπική απόδοσή μου, παρά μόνο για να κερδίζει η ομάδα».

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Μετράει η νίκη. Εξασφαλίσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Το θέλαμε πολύ. Παλέψαμε στη Μόσχα, ήμασταν ταλαιπωρημένοι, αλλά αυτό δεν ήταν δικαιολογία. Θέλαμε να τα δώσουμε όλα για αυτό το ματς και το κερδίσαμε. Κάπου χάσαμε τον ρυθμό μας. Όλοι πρέπει να μπαίνουν συγκεντρωμένοι στην άμυνα. Όταν δεχτείς δυο – τρία καλάθια συνεχόμενα, τότε και η επίθεσή σου θα επηρεαστεί. Πρέπει να είμαστε σταθεροί, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Το πλεονέκτημα έδρας δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Έχει αποδειχτεί πως αν δεν παίξεις καλά δεν θα πας στο Final Four».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger