Home » » Euroleague Regular Season: ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 89-81

Euroleague Regular Season: ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 89-81


Παρά τις ελλείψεις (ήταν εκτός 12άδας οι Κώστας Παπανικολάου και Βαγγέλης Μάντζαρης) ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να "σπάσει" την αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών στις αναμετρήσεις του με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα (τελευταία φορά έφυγε νικητής το 2008). Ηττήθηκε από την ομάδα του Στρατού με 81-89, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.
Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν δυνατά και με επιθετικούς οδηγούς τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη προηγήθηκαν με 18-11 στο 5'. Η ΤΣΣΚΑ απάντησε με ένα σερί 10-0 και προσπέρασε με 21-18, όμως, Σπανούλης και Ρόμπερτς "τάισαν" τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος με τρία σερί καρφώματα επανέφερε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (24-21)!
Ο Παπαπέτρου ανέβασε την διαφορά στο +5 (26-21), αλλά στο σημείο αυτό η ομάδα μας (η οποία στην 2η περίοδο ήταν εξαιρετικά άστοχη ακόμη και από την γραμμή των ελευθέρων βολών) υπέστη νέο επιθετικό μπλακ άουτ. Οι Ρώσοι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το γεγονός αυτό... Με όπλο τους την περιφερειακή τους ευστοχία (ειδικά εκείνη του Νάντο Ντε Κολό) και με ένα επί μέρους σκορ 17-3 βρέθηκαν στο +10 (40-30).
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ωστόσο, δεν εγκατέλειψαν την μάχη... Με καλή άμυνα και επιθετικό δίδυμο τους Σπανούλη και Πρίντεζη, κατάφεραν -παρά τα χαμένα ριμπάουντ- να μειώσουν στους 4π. (44-40) με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.
Ο Μπράιν Ρόμπερτς μείωσε στον πόντο (45-44) στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, ο Χίγκινς, ωστόσο, φρόντισε να δώσει στην ΤΣΣΚΑ ανάσα 7π. (56-49). Ο ασταμάτητος, Γιώργος Πρίντεζης, ήταν ο βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός κρατήθηκε "ζωντανός" και σε απόσταση αναπνοής από την ρωσική ομάδα 63-62 μέχρι το 29'.
Το δίλεπτο, ωστόσο, που ακολούθησε ήταν... καταστροφικό, καθώς στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε πόντο και δέχθηκε ένα σερί 12-0, που τον έφερε στο -13 (75-62, στο 31'). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αρνήθηκαν να πετάξουν λευκή πετσέτα στο παρκέ (85-78 στο 37'), δεν είχαν, όμως, τα αποθέματα για να ολοκληρώσουν μια ακόμη ανατροπή.

Δεκάλεπτα: 23-26, 44-40, 69-62, 89-81.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 25(4), Ραντ, Φριντζόν, Βέστερμαν, Αντόνοφ 5 (1), Ροντρίγκεθ 13 (1), Βοροντσέβιτς 3 (1), Κλάιμπερν 12, Χίγκινς 14(1), Κουρμπάνοφ 4, Χάινς 7, Χάντερ 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 3, Μπράουν 3, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 17 (23 τρ., 6 ασίστ, 3 κλ.), Μιλουτίνοβ 10 (5 ριμπ.), Στρέλνιεκς 5 (1), Τιλί 3, Πρίντεζης 24 (1τρ., 5 ριμπ.), Ρόμπερτς 9 (3ασ.), Γουίλτζερ, Τόμπσον 5(1).

"Να συγκεντρωθούμε στον αγώνα με την Εφές"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ για τη νίκη. Έπαιξε καλύτερα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κέρδισε στο τέλος με αυτή την διαφορά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και με μεγάλη συγκέντρωση το παιχνίδι. Επιθετικά ήμασταν πολύ καλοί γενικότερα, όχι μόνο στο ξεκίνημα. Αλλά όταν εδώ στην Μόσχα δεν παίξεις καλή άμυνα, τότε είναι δύσκολο να κερδίσεις μια τέτοια σπουδαία επίθεση, όπως αυτή της ΤΣΣΚΑ. Είχαν 60% στα δίποντα. Επίσης, όταν επιτρέπεις τόσο εύκολους πόντους από το ζωγραφιστό, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις όχι την ΤΣΣΚΑ, αλλά οποιαδήποτε ομάδα. Συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για την αναμέτρηση στην έδρα μας. Καλή τύχη στην ΤΣΣΚΑ".

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν τον απογοήτευσε η εμφάνιση του Μπόμπι Μπράουν, απάντησε: "Είναι ποιοτικός παίκτης, αλλά ακόμη προσαρμόζεται στην επιθετική και αμυντική μας φιλοσοφία. Αυτό χρειάζεται χρόνο. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να έρθει στην μέση της χρονιάς και να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στις αρχές του παιχνιδιού μας. Έχει ποιότητα, μπορεί να δώσει περισσότερα στην ομάδα και περιμένω να το κάνει στα επόμενα παιχνίδια".

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την φετινή πορεία της ρωσικής ομάδας, είπε: "Τα στατιστικά δείχνουν την πραγματικότητα. Η ΤΣΣΚΑ έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις καθ' όλη την διάρκεια της κανονικής περιόδου και αξίζει να είναι πρώτη. Είναι πάντα φαβορί για το φάιναλ φορ και για να κερδίσει το τρόπαιο".

"Να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που μας απομένουν"
Από την πλευρά του ο Τζαμέλ ΜακΛιν, σχολίασε: "Ξεκινήσαμε δυνατά, σκοράραμε αρκετά. Αλλά στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός μας, η ΤΣΣΚΑ είχε το μομέντουμ. Υπάρχει λόγος που είναι η καλύτερη επίθεση, παίζει γρήγορα και πολύ καλά. Εμείς έπρεπε να τους σταματήσουμε με την άμυνά μας για να ελέγξουμε το παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι δύσκολο να κερδίσεις οποιαδήποτε  ομάδα βάζει 90 πόντους, όχι μόνο την ΤΣΣΚΑ. Δώσαμε πολλούς εύκολους πόντους, κάναμε λάθη και η αντίπαλός μας έτρεξε στον αιφνιδιασμό".

Για την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ, είπε: "Θα είναι δύσκολο το ξέρουμε. Δεν θέλουμε να κερδίσουμε μόνο τα παιχνίδια που χρειαζόμαστε για να πάρουμε το πλεονέκτημα. Θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα, αυτός είναι ο στόχος μας. Με την βοήθεια του κόσμου μας θα επιχειρήσουμε να τα καταφέρουμε το συντομότερο δυνατό".

Όσον αφορά στον αντίπαλο του Ολυμπιακού στους "8" δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση και εξήγησε το γιατί... "Είναι το ίδιο όποιο αντίπαλο κι αν έχουμε απέναντί μας. Είναι τα πλέι οφ και όλες οι ομάδες θα παίξουν σκληρά. Όλες αξίζουν να βρεθούν στο φάιναλ φορ. Δεν θα είναι εύκολο, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός μας".

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger