Home » » ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πάοκ : 96 - 77

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πάοκ : 96 - 77


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ με 96-77, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της STOIXIMAN Basket League. Εκτός 12άδας ήταν οι τραυματίες Γιώργος Πρίντεζης, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Κιμ Τιλί (ο τελευταίος έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν).
Με καλή άμυνα και επιθετικούς οδηγούς τους Μπράιαν Ρόμπερτς και Κάιλ Γουίλτζερ οι "ερυθρόλευκοι" έχτισαν μια διαφορά 15π. (22-7 στο 7'). Ωστόσο, τα αλλεπάλληλα λάθη (συνολικά 8 στο πρώτο δεκάλεπτο) και η αμυντική ολιγωρία της ομάδας μας, επέτρεψαν  στον ΠΑΟΚ να μειώσει στο καλάθι με ένα σερί 13-0 (22-20). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα... Πίεσαν στην άμυνα, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα στην επίθεση, πήγαν σε καλές επιλογές (κυρίως με τους Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη και Γιάνις Στρέλνιεκς) και ανέκτησαν τον απόλυτο έλεγχο (+18, 51-33, στο 19').
Η ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό στο +16 (53-37), όμως, στην επανάληψη δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός... Για περίπου τέσσερα λεπτά έχασε κάθε επαφή με το καλάθι και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να μειώσει στους 6π. (53-47, στο 24'). Στο σημείο, αυτό, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" αφυπνίστηκαν... Βελτίωσαν την άμυνά τους, "χτύπησαν" τόσο από την περιφέρεια, όσο και μέσα στην ρακέτα και εκτόξευσαν την διαφορά στους 21π.  (73-52 στο 29').
Παρότι η υπόθεση νίκη έμοιαζε να έχει κριθεί, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν χαλάρωσαν... Αντίθετα με πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου ανέβασαν κι άλλο την διαφορά (25π.,  91-66 στο 37'). Αξίζει να σημειωθεί πως στα τελευταία τρία λεπτά πάτησε παρκέ και ο 18χρονος γκαρντ, Νίκος Αρσενόπουλος.
Δεκάλεπτα: 25-20, 53-37, 73-55, 96-77.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 6, Σπανούλης 8 (1), Παπανικολάου 12 (2), Ρόμπερτς 13 (1), Ουΐλτζερ 10 (1), Μπράουν , Τολιόπουλος 2, Παπαπέτρου 21 (3), Στρέλνιεκς 13 (3), Μάντζαρης 7 (1), Αρσενόπουλος, Μπόγρης 4 .
ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου):  Πέτεγουεϊ, Χαραλαμπόπουλος, Κατσίβελης 7 (1), Τζάκσον 7 (1), Γκος 13 , Χρυσικόπουλος 8(2), Κρουμπάλι 13, Κόνιαρης 6 (1), Τσόχλας 9 (1), Μαργαρίτης 1, Ζάρας 4, Τζόουνς 9.
«Με τον καιρό θα δυναμώσουμε»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε: «Σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και αμυντικά και επιθετικά. Θέλαμε ένα τέτοιο παιχνίδι μετά τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η ομάδα είχε τον χρόνο να ξεκουραστεί δύο μέρες μετά το τελευταίο μας παιχνίδι, να δουλέψει και νομίζω  πως σήμερα φάνηκε στο γήπεδο μια φρεσκάδα και μια ταχύτητα διαφορετική. Παρόλο είχαμε παίκτες που δεν ήταν κοντά μας λόγω τραυματισμών. Θεωρώ πως όσο περνά ο καιρός και μπαίνοντας η τραυματίες θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο, για να επανέλθουμε στον αγωνιστικό ρυθμό που ήμασταν και που θέλουμε να είμαστε».
Και συνέχισε αναφερόμενος τους τραυματίες… «Ο Μπόγρης ξέρουμε πως έχει ένα πρόβλημα και παίζει με αυτό. Και μπράβο του για αυτό. Συγχαρητήρια και σε εκείνον και στους παίκτες που έχουν προβλήματα και παίζουν. Όμως, ο πρωταθλητισμός αυτό λέει... Αν το πρόβλημα είναι μικρό συνεχίζω και παίζω και μπράβο τους για αυτό. Είναι σημαντικό ότι παρά τα προβλήματα παίξαμε ομαδικά σε άμυνα και επίθεση. Ας μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ είχε επτά σερί νίκες, ήταν σε καλό μομέντουμ, είχε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Εμείς δείξαμε από την αρχή πλουραλισμό στο παιχνίδι μας, είχαμε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και αυτό δείχνει πολυφωνία, ομαδικότητα και το ίδιο έγινε και στην άμυνα με καλές αλληλοκαλύψεις. Γενικά κοντρολάραμε το παιχνίδι. Οι παίκτες που έπαιξαν δεν έχουν κάτι σημαντικό, εκτός από τον Μπόγρη. Οι υπόλοιποι κάνουν τις αποθεραπείες τους και ακόμη δεν ξέρουμε πότε θα μπουν. Όσο περνά ο χρόνος είναι υπέρ τους. Θα μπουν και θα ενισχύσουν και εκείνοι την ομάδα».
Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε:  «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στον κόουτς για την σημερινή νίκη. Εμείς ήμασταν εμφανώς επηρεασμένοι κυρίως μυαλό από την μεγάλη διακοπή που ήρθε σε ένα πολύ κρίσιμη περίοδο για εμάς. Η εικόνα μας ειδικά η αμυντική μας ήταν πάρα πολύ μέτρια. Δώσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες στον Ολυμπιακό να δημιουργήσει και να εκτελέσει με τις προϋποθέσεις που ήθελε. Είχε είκοσι ασίστ. Παρόλο που έκανε πάρα πολλά λάθη, είχε 20 ο Ολυμπιακός, για εμάς ήταν πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε. Έπρεπε να ήμασταν πολύ εύστοχοι και αποτελεσματικοί σε όλες μας τις προσπάθειες, όμως, αυτός δεν είναι τρόπος για να παίξεις ειδικά με τον Ολυμπιακό και ειδικά σε ένα τέτοιο εκτός έδρας παιχνίδι. Επειδή και οι δύο αγωνιστικές που έρχονται είναι κοντά και δεν υπάρχει χρόνος, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε άμεσα το κομμάτι που αφορά την συγκέντρωσή μας αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και τα πλέι οφ. Έχουμε συζητήσει πάρα πολύ αυτό το κομμάτι με τους παίκτες. Το 80% των ομάδων και των παικτών σταματάνε τον Μάιο να παίζουν. Αυτοί που κάνουν πρωταθλητισμό παίζουν και τον Ιούνιο. Αν δεν αλλάξουμε την νοοτροπία μας, να γίνουμε πιο σκληροί και συγκεντρωμένοι, νομίζω πως δεν θα τελειώσουμε την χρονιά με τον τρόπο που θέλουμε. Τα περιθώρια είναι στενά, ο χρόνος λίγος και πρέπει να ενεργοποιηθούμε άμεσα. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό στο υπόλοιπο της σεζόν».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger