Home » » Το μέλλον και το παρελθόν

Το μέλλον και το παρελθόν

Πριν από δύο χρόνια τέτοια εποχή είχαμε ξανά τελικό κυπέλλου. Ο βάζελος είχε στο ρόστερ του τον Καλάθη, τον Μπατίστ, τον Διαμαντίδη, τον Τσαρτσαρή, τον Περπέρογλου και τον Γιασικεβίτσιους - περίπου τη μισή ομάδα που έχει και τώρα δηλαδή. Από εκείνη την ομάδα του Ολυμπιακού έχουν μείνει ο Βασιλόπουλος, ο Σλούκας και ο Παπανικολάου. Ο πρώτος είναι άγνωστο αν θα παίξει φέτος, οι άλλοι δύο είχαν απειροελάχιστη συμμετοχή τότε. Επίσης η μέση ηλικία των παικτών του βάζελου είναι τα 30 χρόνια. Η αντίστοιχη των παίκτών του Ολυμπιακού είναι τα 26. Για να το πω αλλιώς, απόψε δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος στεναχώριας. Είναι προφανές σε ποια ομάδα ανήκει το μέλλον. Ο Ολυμπιακός για μια ακόμα φορά έπαιξε στα ίσια απέναντι σε μια πιο έμπειρη, πιο δεμένη και πιο ακριβή ομάδα. Και το έκανε χωρίς έναν πολύτιμο παίκτη στην περιφέρεια του, σε μια βραδιά όπου η αστοχία στα τρίποντα ήταν τουλάχιστον ασυνήθιστη. Παρόλα αυτά, τελικά έχασε με έναν πόντο, από μια βολή που χαρίστηκε - όπως τόσοι και τόσοι πόντοι όλα αυτά τα χρόνια - από τη γνωστή συμμορία. Αλλά σουτάραμε περισσότερες βολές οπότε ο αποχωρήσας δε θα ξέρει τι μπλουζάκι να φτιάξει....

Όλα αυτά φυσικά δε σημαίνουν ότι υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Σήμερα είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο ότι η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά στην επίθεση όταν ο Σπανούλης παίζει μακριά από την μπάλα. Μόλις επιστρέψει ο Λο, αυτές οι υποσχέσεις θα πρέπει να μετατραπούν σε ένα σταθερό σημείο αναφοράς, ενώ ο Αμερικάνος οφείλει να βελτιώσει τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού εναντίον πίεσης, ένα κομμάτι όπου ειδικά ο Σλούκας θέλει πολύ δουλειά. Η ζώνη του Ντούντα γύρισε το ματς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι διαφορετικές γωνίες των πικ εν ρολ του βάζελου, με το χειριστή της μπάλας να χρησιμοποιεί περισσότερο το πλάτος του γηπέδου, δυσκόλεψαν αρκετά την άμυνα της ομάδας, ειδικά απέναντι στον ψηλό που έδινε το σκριν. Ο δε Ίβκοβιτς θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Λάζο. Ο βάζελος έχει δύο ντουβάρια κοντά στο καλάθι. Αν ο Παπαδόπουλος κρίνεται ανεπαρκής απέναντι τους, τότε δεν έχει θέση στη δωδεκάδα αντί του Γλυνιαδάκη.

Από την άλλη, κρατάμε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση του Μάντζαρη, την ψυχή του Πρίντεζη, έστω και με την άσχημη επιλογή στην προτελευταία εμφάνιση και την τρομερή εμφάνιση των Χάινς και Άντιτς, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όταν κράτησαν σχεδόν μόνοι τους την ομάδα στο ματς. Περιμένουμε πιο καθαρό μυαλό από Σπανούλη και Ντόρσεϊ, μεγαλύτερη σταθερότητα και λιγότερα χαζά φάουλ από τον Κέσελ, περισσότερες πρωτοβουλίες από τον Γκέτσε (μάλλον θα περιμένουμε πολύ ακόμα...) και κάτι - ο,τιδήποτε - από τον Παπανικολάου. Η χρονιά μόλις άρχισε. Αν όλοι παραμείνουν συγκεντρωμένοι και έτοιμοι, θα χτίσουν κάτι καλό.
Rod Higgins
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger