Home » » Euroleague Play Offs Game 1:Ολυμπιακός - Εφές 67 - 62 : Όπως πρέπει

Euroleague Play Offs Game 1:Ολυμπιακός - Εφές 67 - 62 : Όπως πρέπει


Τραγικά ποσοστά σε τρίποντα και βολές. Ο Σπανούλης σε κακή βραδιά. Νίκη στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς (μέχρι το επόμενο). Για μια ακόμη φορά, ο Ολυμπιακός έδειξε ικανός να κερδίζει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Και η αρχή έγινε από την άμυνα.

Η διαφορά δεν ήταν στην τακτική, αλλά στην ενέργεια. Οι περιστροφές λειτούργησαν καλύτερα χάρη στην προσήλωση όλων, τα ύψη της Εφές δεν έκαναν ιδιαίτερη ζημιά στα ριμπάουντ χάρη στην ομαδική δουλειά - ενδεικτικό ότι ο Σπαν είχε πέντε αμυντικά, οι επιστροφές λειτούργησαν ικανοποιητικά και μάλιστα χωρίς να ξοδευτούν πολλά φάουλ για να αποτραπούν αιφνιδιασμοί. Βέβαια για μια ακόμα φορά αυτές οι άμυνες δε μεταφράστηκαν σε αιφνιδιασμούς. Επιπλέον η Εφές εμφανίστηκε ασυνήθιστα άστοχη σε τρίποντα υπό καλές προϋποθέσεις. Επειδή λοιπόν ο Σαβάνοβιτς, ο Σιπ και ο Βούγιασιτς δε θα σουτάρουν πάντα μηδέν στα έντεκα, καλό είναι να γίνουν κάποιες προσαρμογές από τώρα, κυρίως αναφορικά με τις βοήθειες που δίνονται από την αδύνατη πλευρά. Επίσης η αντίμετώπιση των πικ εν ρολ με το τεσσάρι των Τούρκων να δίνει το σκριν δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Βέβαια ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, όπου δημιούργησε εξίσου ελεύθερα σουτ, χωρίς αυτά να βρουν στόχο. Εκτός αν τα επιχειρούσε ο Γιώργαρος, που δήλωσε παρόν στα μεγάλα ζόρια - όπως πάντα. Από κοντά και ο Χάινς, που έχανε βολές για να μη βαριέται και καθάρισε το ματς με ένα κερδισμένο φάουλ και ένα τεράστιο επιθετικό ριμπάουντ. Θετικός και ο Λο, με πολύ δουλειά πάνω στον Φάρμαρ, αλλά και τα δύο τριάρια που δε σκόραραν πολύ αλλά έπαιξαν άμυνα και έδωσαν ενέργεια.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε το βάθος της ομάδας. Σε αυτό είχε συμμετοχή και ο Μπαρτζώκας που άπλωσε το ροτέισιον στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι φρέσκια μέχρι τέλους. Η προσφορά του Κατσίβελη αφήνει περιθώρια για ακόμα περισσότερες ανάσες στους βασικούς (δε χρειαζόταν ο Σπανούλης να παίξει 37 λεπτά), ενώ ο Σλούκας δεν πρέπει να διστάζει να σουτάρει ούτε δευτερόλεπτο.

Η συνέχεια λογικά θα περιλαμβάνει πολύ ζώνη από την Εφές, βελτίωση στο σουτ και από τις δύο ομάδες, αλλά και αρκετά γρήγορο ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να καλείται να τον ελέγξει προς όφελος του. Μια νίκη σε τέτοια σειρά δυσκολεύει τις προσαρμογές σε όσα έδειξε ο αντίπαλος, αλλά ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία, το χαρακτήρα και το ταλέντο που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει σε ό, τι επιχειρήσει η Εφές. Και σίγουρα μπορεί να παίξει με ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια.

Rod Higgins


Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-32, 50-46, 67-62


Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (9ρ.), Λο 7, Άντιτς, Σπανούλης 9 (6ρ., 8ασ.), Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι 2, Σλούκας, Πάουελ 5 (4ρ.), Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 26 (4/7τρ., 4ρ.), Παπανικολάου 4 (4ρ.), Κατσίβελης 3 (1/1τρ.).

Αναντολού Εφές (Οκτάι Μαχμουτί): Μπαλμπάι, Φάρμαρ 8 (4ρ., 4ασ., 4λ.), Βούγιασιτς 4 (5ρ.), Ερντέν 9 (7ρ., 2κλ.), Τουντσερί, Σιπ 2, Γκονλούμ 17 (5ρ.), Σαβάνοβιτς 6 (6ρ.), Λούκας 10 (3ρ., 6ασ.), Κούκο, Γκιουλέρ, Μπάρατς 6 (5ρ.).
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger