Home » » Η συνέντευξη τύπου του μεγάλου τελικού

Η συνέντευξη τύπου του μεγάλου τελικού

Τεράστια πρόκληση για τον Ολυμπιακό χαρακτήρισε το ματς του τελικού ο προπονητής των ερυθρόλευκων Γιώργος Μπαρτζώκας που παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη πρες κόνφερανς του μεγάλου τελικού μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη. Από την πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησαν ο προπονητής των Μαδριλένων, Πάμπλο Λάσο και ο Φελίπε Ρέγιες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Γιώργος Μπαρτζώκας (Προπονητής Ολυμπιακού): «Προφανώς η πρόκληση που έχουμε αύριο για να κατακτήσουμε το τρόπαιο είναι τεράστια. Αντιμετωπίζουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης, ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της διοργάνωσης. Παίζουμε με μία ομάδα τελείως διαφορετική από την ΤΣΣΚΑ . Η Ρεάλ διακρίνεται στο επιθετικό ριμπάουντ και στην ταχύτητα. Της αρέσει να τρέχει σε ανοιχτό γήπεδο. Επομένως θα πρέπει να έχουμε διαφορετική αντίδραση και στην άμυνα και στην επίθεση. Η προετοιμασία στην τακτική είναι σημαντική, αλλά είναι σημαντική και η προετοιμασία στο μυαλό μας. Εύχομαι να γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα πάει σε ψηλό ή χαμηλό σκορ. Μένει να δούμε ποιος θα το κατακτήσει».

Ο Μπαρτζώκας είπε αναφορικά με το πόσο εύκολο είναι να μείνουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες του μετά από μία τόσο μεγάλη νίκη στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Ένας εύκολος τρόπος για να μείνουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες μου είναι να μη διαβάζουν τα ΜΜΕ. Στη χώρα μας υπάρχει υπερενθουσιασμός ή μεγάλη απογοήτευση. Οι παίκτες μου έχουν φτάσει εδώ γιατί είναι πάντα μετρημένοι στις δηλώσεις τους και φιλόδοξοι στον τρόπο που ετοιμάζουν το σώμα τους και τον εαυτό τους. Από την πρόκριση μας ήδη στο φάιναλ φορ είχα πει πως αποτελεί επίτευγμα, τη χρονιά μετά από τίτλο και με τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε. Φυσικά και έχουμε το μυαλό μας μέσα στο κεφάλι μας. Είμαι αισιόδοξος πως θα μπουν με τη σωστή νοοτροπία μέσα στο παιχνίδι».

Όταν στον Γιώργο Μπαρτζώκα υπενθύμισαν την κρουαζιέρα στο Βόσπορο που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη πέρυσι πριν τον τελικό, εκείνος απάντησε: «Ήταν διαφορετικός ο προπονητής. Του άρεσαν οι βόλτες στη θάλασσα. Σίγουρα δεν θα κάνουμε προπόνηση αύριο. Σίγουρα θα είμαστε όλοι μαζί αύριο, αλλά εμάς μας απασχολεί κυρίως τι θα κάνουμε απόψε στην προπόνηση».

Ερωτηθείς για την αποτελεσματική άμυνα του Ολυμπιακού πάνω στον Τεόντοσιτς στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, ο Μπαρτζώκας απάντησε: «Χθες είχαμε ένα αμυντικό πλάνο που δεν περιελάμβανε μόνο τον Τεόντοσιτς. Παίκτες σαν τον Κριάπα, τον Ουίμς απαιτούν προσοχή επίσης. Κάναμε ομαδική δουλειά. Η Ρεάλ έχει γεμάτο ρόστερ, με παίκτες που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα. Ο Ρέγες, ο Σλότερ, ο Μίροτιτς έκαναν εκπληκτική δουλειά χθες. Τα γκαρντ τους είναι εκπληκτικά. Εμάς μας έχει φέρει εδώ η ομαδική δουλειά στην άμυνα και στην επίθεση και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο».

Ρεάλ και Ολυμπιακός δεν έχουν βρεθεί αντίπαλοι ούτε μία φορά φέτος. «Ξεκινάμε με βάση το μηδέν. Είναι ένα παιχνίδι επί ίσης όροις. Εχουμε δύο μίτινγκ σήμερα και αύριο για να δώσουμε εικόνα και πληροφορίες στους παίκτες μας για το τι έχουν να περιμένουν. Το ότι δεν έχουμε παίξει μεταξύ μας, λοιπόν δεν είναι ούτε πλεονέκτημα, ούτε μειονέκτημα. Αλλά με την πληροφορία τόσο εύκολη πλέον και η Ρεάλ ξέρει πως παίζουμε εμείς και εμείς πως παίζουν εκείνοι. Εμείς είχαμε ετοιμάσει βίντεο και για τις δύο ομάδες και ουσιαστικά απλά θα προσθέσουμε τα πλάνα από τον χτεσινό ισπανικό ημιτελικό τώρα».


Πρώτη φορά σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκα ο Μπαρτζώκας, πρώτη και ο τεχνικός της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο. «Δεν παίζουν ο ένας προπονητή εναντίον του άλλου. Παίζουν στο φάιναλ φορ τέσσερα μεγάλα club και είναι λάθος να μιλήσουμε για τους προπονητές. Χθες έγινε μία καλή δουλειά από τους παίκτες και έτσι πρέπει να το δούμε. Ελπίζουμε και αύριο οι παίκτες μας να κάνουν το ίδιο καλή δουλειά,» σχολίασε καταλήγοντας ο Γιώργος Μπαρτζώκας.


Πάμπλο Λάσο (προπονητής Ρεάλ Μαδρίτης): «Είναι ένας τελικός απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό. Πέρυσι φάνηκε πως ήταν έκπληξη, αλλά επανέλαβαν την επιτυχία τους και απέδειξαν πως είναι εκπληκτικοί. Ο προπονητής τους έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, διατήρησαν υψηλό το ποσοστό επιτυχίας όλη τη σεζόν και θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλό παιχνίδι αν θέλουμε να νικήσουμε. Δεν αισθάνομαι πίεση. Ξέρω τι σημαίνει να είσαι στον τελικό της Ευρωλίγκας. Οι παίκτες μου ξέρουν ποιον θα αντιμετωπίσουν, έχουμε σεβασμό για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Κοιμηθήκαμε πολύ καλά χθες και τώρα είμαι ενθουσιασμένος για τον αυριανό αγώνα και το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Δεν πρόκειται να αλλάξω την ομάδα σε μία νύχτα, ούτε ο Μπαρτζώκας τον Ολυμπιακό. Και οι δύο ομάδες άρχισαν να δουλεύουν τον Αύγουστο. Όταν έχεις τόσο καλές ομάδες με τόσο καλούς παίκτες είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις “match ups”. Ο Σλούκλας, o Σπανούλης, o Λο στα γκαρντ και τόσοι στη φροντ λάιν. Είναι μία δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός. Αλλά και οι αντίστοιχοι δικοί μου παίκτες είναι εκπληκτικοί. Σίγουρα ένα ενδιαφέρον ζευγάρι θα είναι αυτό των Μάρκους Σλότερ και Κάιλ Χάινς. Είναι δύο παίκτες που μοιάζουν. Πολλά match up θα είναι αποφασιστικά, αλλά στο τέλος όποια ομάδα παίξει καλύτερα θα νικήσει και δεν θα κριθεί ο τίτλος στα “match ups”.



Για την πρώτη παρουσία του σε φάιναλ φορ και την έλλειψη εμπειρίας, ο Πάμπλο Λάσο που είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Ρεάλ, στον τελικό της Σαραγόσα το 1995 απέναντι στον Ολυμπιακό, είπε: «Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική, για τη σοφία... που αποκτάς. Τόσο περισσότερα μαθαίνεις όσο επαναλαμβάνεις κάτι. Ο Ετορε (Μεσίνα) όπως και ο Τσάβι (Πασκουάλ) είναι δύο τεράστιοι προπονητές. Ούτε εγώ όμως νίκησα τον Τσάβι, ούτε ο Μπαρτζώκας τον Μεσίνα χθες. Η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ».


Στο τέλος, για το γεγονός πως σε συλλογικό επίπεδο, πέρα από τους δύο τίτλους της Μπαρτσελόνα (2003 και 2010) δεν έχει να επιδείξει άλλα τρόπαια την τελευταία δεκαετία αντίθετα με την πανίσχυρη εθνική Ισπανίας, ο Λάσο απάντησε: «Η επιτυχία του ισπανικού μπάσκετ οφείλεται στη δουλειά που γίνεται με τα νέα παιδιά. Οι Ισπανοί παίκτες γίνονται μεγάλοι λόγω των εμπειριών τους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι διαφορετικό αυτό που νιώθουν, όμως στις ομάδες τους και διαφορετικό αυτό που νιώθουν όταν παίζουν για την εθνική Ισπανίας. Το να καταφέρεις να βρεις αυτή τη χημεία στην ομάδα σου είναι ζωτικής σημασίας».

Γιώργος Πρίντεζης
(παίκτης Ολυμπιακού): «Για μας είναι πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ για δεύτερη φορά. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία να είσαι δύο διαδοχικές φορές σε φάιναλ φορ. Η Ρεάλ διαθέτει ψηλά κορμιά, καλύτερο υλικό από την ΤΣΣΚΑ. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να δείξουμε την ίδια δύναμη και την ίδια συγκέντρωση που δείξαμε και χθες».

Για το γεγονός πως οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι πιο έμπειροι σε τελικούς Ευρωλίγκας από αυτούς της Ρεάλ, ο Πρίντεζης απάντησε: «Η εμπειρία παίζει ρόλο σε ένα φάιναλ φορ, αλλά είναι και θέμα ενστίκτου και σε τι μέρα θα βρεθούν οι παίκτες. Οι παίκτες της Ρεάλ μπορούν να ανταπεξέλθουν πολύ καλά σε τέτοιες καταστάσεις. Το δυνατό σημείο μας χθες ήταν η άμυνα. Όποιος έμπαινε έδινε όλη την ενέργεια στην άμυνα. Δείξαμε πως αν ήμασταν συγκεντρωμένοι πίσω και ελέγχαμε τα ριμπάουντ, τότε είχαμε πιθανότητες να διεκδικήσουμε τη νίκη. Αυτό θα κρατούσα από το χθεσινό παιχνίδι. Η το να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό επίσης, αφού μας αρέσει το γρήγορο παιχνίδι».

Φελίπε Ρέγιες (αρχηγός Ρεάλ Μαδρίτης): «Θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Παίζουν επιθετική άμυνα. Δεν υπάρχει φαβορί, είναι αμφίρροπος αγώνας. Θα έχουμε κίνητρο και με την κατάλληλη ψυχολογία, ελπίζω να μην είμαστε νευρικοί και να σηκώσουμε στο τέλος το τρόπαιο. Μπορεί οι παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν την περυσινή εμπειρία σε τελικό, αλλά κι εμείς έχουμε εμπειρία από τελικούς σε άλλες διοργανώσεις. Το στρες είναι αυτό που πρέπει να διαχειριστούμε και οι δύο ομάδες. Θέλουμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας. Συγκεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι και όλοι δουλεύουμε για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε με το τρόπαιο στη Μαδρίτη».

Πηγή: www.skai.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger