Home » » Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσέ 82 – 71 : Η επόμενη μέρα και τα σημάδια βελτίωσης

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσέ 82 – 71 : Η επόμενη μέρα και τα σημάδια βελτίωσης


Την τρίτη νίκη του στο Top 16 της φετινής Euroleague πέτυχε εχθές το βράδυ στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός που επικράτησε της Φενέρμπαχτσέ.
 Πολλά έχουν ειπωθεί για την Τούρκικη ομάδα, πως το σύνολο του Πιανιτζάνι δεν έχει την σωστή χημεία, πως αρέσκεται σε παιχνίδι 1vs1, πως αν τρέξεις τους τίμιους γέροντες θα φτάσεις στην νίκη εύκολα. Πράγματι όλα αυτά τα στοιχεία τα διακρίναμε εχθές και ίσως δεν θα πρέπει να σταθούμε στην χθεσινή νίκη της ομάδας με το δεδομένο ότι ο αντίπαλος δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα παρά μόνο ότι ήταν μια καλή προπόνηση για την συνέχεια.
Ωστόσο εχθές οι ερυθρόλευκοι έδειξαν κάποια σημάδια βελτίωσης στα οποία πρέπει να πατήσουν για να βελτιώσουν και άλλο την απόδοση τους.
 Κατ’ αρχήν να πούμε ότι ο Ολυμπιακός μέχρι να πάρει τον αντί-Μάντζαρη, προσπαθεί να καλύψει εκ’ των έσω τις ελλείψεις του. Εχθές η παρουσία του Λο, μέχρι το σημείο που αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ έπειτα από το γρονθοκόπημα με τον Σάτο ο οποίος προκάλεσε τον παίκτη του Ολυμπιακού -αλλά με την εφαρμογή κατά γράμμα του κανονισμού αποβλήθηκαν αμφότεροι., μας γέμισε με αισιοδοξία.
 Ο Λο έδειξε ότι μπορεί να παίξει και άμυνα, να βγει στον αιφνιδιασμό έπειτα από κλέψιμο της μπάλας, να δώσει μια επιλογή γρήγορου σουτ στην επίθεση και να είναι ένα στήριγμα για τον Σπανούλη, αλλά και ότι είναι ένας τύπος που ζει το παιχνίδι με πάθος.
 Ίσως η απουσία του Μάντζαρη και ο περισσότερος χρόνος που θα πάρει ο Αμερικανός αναδείξουν στοιχεία του που αγνοούσαμε μέχρι εχθές ότι υπήρχαν αλλά και έλλειπαν από την ομάδα.
Ένα ακόμα στοιχείο που διακρίναμε εχθές ήταν η διάθεση στην άμυνα και οι βοήθειες που έδιναν οι περιφερειακοί παίκτες στους ψηλούς, έπαιζαν πιο κοντά το μαν του μαν και ότι υπήρχε μεγαλύτερη βοήθεια για τα αμυντικά ριμπάουντ. Συγκεκριμένα 41 ριμπάουντ πήρε εχθές ο Ολυμπιακός, 13 των οποίων ήταν επιθετικά. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι σημαντική βοήθεια στον τομέα του ριμπάουντ πρόσφερε ο Στράτος Περπέρογλου που πήρε 9 ριμπάουντ, τρία εκ’ των οποίων ήταν επιθετικά κάνοντας παράλληλα ατομικό ρεκόρ σε αγώνα του στην Ευρωλίγκα σε αυτή την κατηγορία.
 Γενικά ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην νίκη, εκμεταλλεύθηκε τα όπλα του, να ξεπεράσει τις απουσίες του, έπαιξε γρήγορο μπάσκετ, είχε διάθεση και πήρε αυτοπεποίθηση για τα ματς που ακολουθούν, θα πρέπει όμως να μην μείνει εκεί. Όντως υπήρχαν τα σημάδια βελτίωσης, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται και οι παίκτες του να αναπτύξουν τις δικές τους δυνάμεις, γιατί ταλέντο υπάρχει και να μην περιμένει να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο μόνο από προσθήκες.
 Τρανό παράδειγμα είναι ο χθεσινός του αντίπαλος, ομάδα που ξόδεψε πακτωλό χρημάτων, ατομικά έχει παίκτες με μεγάλη αξία στο μπασκετικό χρηματιστήριο, αλλά είναι μια ομάδα που την κερδίζεις εύκολα γιατί δεν έγινε σωστός σχεδιασμός και σε συνδυασμό με τις απουσίες, να υπάρχουν παίκτες με εξαιρετικό ταλέντο όπως ο Μπογκντάνοβιτς και ο Μακάλεμπ και να παίζουν 40λέπτα.
 Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, πρώτος σκόρερ και πασέρ του Ολυμπιακού ήταν ο Βασίλης Σπανούλης που αγωνίστηκε 32 λεπτά και πέτυχε 15 πόντους, ενώ μοίρασε και 5 ασσίστ, αρκετά καλός ο Γιώργος Πρίντεζης με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Κώστας Σλούκας ήταν ουσιαστικός με 9 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 21 λεπτά παιχνιδιού, ο Χάινς με 10π και και ένα θεαματικό κάρφωμα μπροστά από τον Κάραμαν, φυσικά ο Περπέρογλου όπως αναφέραμε πριν με τους 5πόντους και τα 9ριμπάουντ και βέβαια ο Λο όπου σε 13 λεπτά παιχνιδιού πρόλαβε να πετύχει 12 πόντους, να μοιράσει 2 ασσίστ και να κάνει ένα κλέψιμο.

RedArmy7

Τα δεκάλεπτα
: 23-24, 43-37, 68-49, 82-70.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 12, Άντιτς 4, Σπανούλης 13(2), Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 8, Σλούκας 9, Παόυελ, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 13(1), Παπανικολάου 5(1).

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Σιμόνε Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 19(2), Ερμίς 4, Σάτο, Τρίπκοβιτς 5(1), Άντερσεν 18(2), Πέκερ 2, Σαβάς, Μπατίστ, Καραμάν 2, Μπογκντάνοβιτς 20(2)
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger