Home » » ΑΕΚ - Ολυμπιακός 61 - 82

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 61 - 82


Ο Ολυμπιακός επικράτησε 81-62 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την τέταρτη αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ομάδας μας παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατάφερε να κρατήσει χαμηλά στο σκορ την ΑΕΚ, αλλά επιθετικά ήταν άστοχη, ιδιαίτερα πίσω από τα 6.75 με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 15-14 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, ο Θρύλος συνέχισε να παίζει εντυπωσιακή άμυνα, τα ποσοστά στην επίθεση αυξήθηκαν, ο Σπανούλης, ο Λοτζέσκι και ο Αγραβάνης έδιναν λύσεις επιθετικά και έτσι η ομάδα μας τρέχοντας ένα επιμέρους 15-30 στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 30-44 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ο Θρύλος «χτύπησε» μέσα από τη ρακέτα με τον Χάντερ και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα μας μπροστά 52-65.
Στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους με το σκορ να είναι 57-70 στο 35’. Ο Θρύλος διατήρησε με ευκολία τη μεγάλη διαφορά και έφτασε τελικά στη νίκη.

Δεκάλεπτα:  15-14, 30-44, 52-65, 62-81.
 
AEK (Ζιάγκος): Παπαντωνίου, Κάιλς, Σάκοτα 13 (1), Κασελάκης 9 (1), Πολυτάρχου, Ράιτ 6, Καμπερίδης, Γουίλιαμσον 3, Τσιάκος 3, Σαρικόπουλος 7, Μιλόσεβιτς 2, Ίνγκλις 9 (1).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Πέτγουεϊ 8 (2τριπ, 6ριμπ), Χάντερ 6 (7ριμπ), Ντάνστον 5, Σπανούλης 22 (2τριπ, 5ασ), Σλούκας 9, Λαφαγιέτ 7 (1τριπ, 3ασ), Λοτζέσκι 9 (1τριπ), Αγραβάνης 7 (2τριπ), Μάντζαρης 8 (2τριπ, 3ριμπ, 2ασ), Καββαδάς, Κατσίβελης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, τα παιδιά σήμερα έδειξαν διάθεση στην άμυνα, είχαμε καλές στιγμές στην αμυντική μας παρουσία, αλλά και κενά διαστήματα. Θέλουμε αρκετή βελτίωση και πρέπει να δουλέψουμε αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Το ίδιο και στην επίθεση όπου και εκεί είχαμε καλά διαστήματα, αλλά και κενά. Αυτή η νίκη θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα ώστε να “χτίσει” και πάλι την αυτοπεποίθηση της. Δυστυχώς είχαμε και τον τραυματισμό του Λοτζέσκι στο σημερινό ματς. Πλέον περιμένουμε να δούμε τώρα εάν θα τον έχουμε μαζί μας στη συνέχεια ή όχι. Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο με τον οποίο παίζουμε, έτσι κάναμε και απέναντι στην ΑΕΚ. Θέλουμε να ξεκινάμε σε κάθε ματς από την άμυνα και μέσω της άμυνας μας να βρίσκουμε ρυθμό στην επίθεση».

ΟΘΕΛΟ ΧΑΝΤΕΡ: «Ο κόουτς μας ζητάει συνέχεια να βελτιωνόμαστε στην άμυνα. Συνέχεια μας λέει “άμυνα, άμυνα, άμυνα”. Υπάρχει μεγάλη επιθυμία για την άμυνα στην ομάδα. Ελπίζω στο μέλλον να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Υπάρχει μια διάθεση να περάσουν ακόμη περισσότερες μπάλες στη ρακέτα στην επίθεση. Αυτό που μας έχει ζητήσει ο κόουτς είναι όταν έρχονται παίκτες επάνω μας να πασάρουμε στον ελεύθερο παίκτη για να πάρει το σουτ. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μας ζητάει ο κόουτς

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: «Αυτό που συνέβη με τον Ματ δεν το θέλει κανείς, αλλά αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει ο Ματ, θα δούμε τις επόμενες ώρες. Προσπαθήσαμε να δείξουμε κάποια πράγματα στο παρκέ, αν και δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε με το νέο προπονητή. Η φιλοσοφία του νέου κόουτς είναι να δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα και εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας σε αυτό τον τομέα. Κάθε εμπόδιο για καλό που λένε, τώρα θα δούμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να συσπειρωθούμε για να καλύψουμε αυτό το κενό»..

Πηγή:www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger