Home » » Νεπτούνας - Ολυμπιακός : 81 - 85

Νεπτούνας - Ολυμπιακός : 81 - 85


Ο Ολυμπιακός πέρασε με 85-81 από την έδρα της Νεπτούνας και έφτασε τις τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Πρώτος σκόρερ ο Βασίλης Σπανούλης με 34 πόντους.
Το παιχνίδι άρχισε με την ομάδα μας να ελέγχει τον ρυθμό και να προηγείται με 15-17 στην πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Σπανούλης είτε δημιουργούσε είτε εκτελούσε και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει με οκτώ πόντους (30-38) στο τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, η άμυνα των Πειραιωτών δεν ήταν αυτή που ήθελε ο Μίλαν Τόμιτς και έτσι η λιθουανική ομάδα κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και να ισοφαρίσει με τη λήξη της περιόδου σε 55-55. Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με πέντε πόντους, αλλά με εξαιρετική ομαδική άμυνα και τους Σπανούλη και Σλούκα να αναλαμβάνουν δράση στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Θρύλος πέρασε μπροστά. Η Νεπτούνας, όμως, ισοφάρισε και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο έξτρα πεντάλεπτο ο αρχηγός συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι της λιθουανικής ομάδας, Πέτγουεϊ, Ντάνστον και Λοτζέσκι έκαναν αθόρυβη αλλά τρομερά ουσιαστική δουλειά και στο τέλος ο Θρύλος με δύο καλές άμυνες και όντας εύστοχος από τη γραμμή των βολών έφτασε στη νίκη με 81-85.
Δεκάλεπτα: 15-17, 30-38, 55-55, 76-76, 81-85.
Νεπτούνας (Μακσβίτις): Μαζέικα 11 (1), Γκιρτζιούνας 4, Σίνιτσα, Ντίμσα 5, Γκαίλιους 16 (2), Γκάλντικας 13, Σακούρ 13, Ζαβάτσκας 14 (2), Βασούλιους, Μπουτκεβίτσιους 5.
Ολυμπιακός (Τόμιτς): Πέτγουεϊ 9 (1τριπ, 7ριμπ), Χάντερ (3ριμπ), Ντάνστον 10 (5ριμπ), Σπανούλης 34 (6τριπ, 5ριμπ, 2κλεψ, 7ασ), Σλούκας 13 (2τριπ, 5ριμπ, 3ασ), Αγραβάνης 6 (1τριπ, 3ριμπ), Μάντζαρης (2ασ), Καββαδάς, Λαφαγιέτ 3 (1), Λοτζέσκι 10 (2τριπ, 6ριμπ, 2ασ).
ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Πρώτα από όλα είδαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Θεωρώ πως το ευχαριστήθηκαν όλοι, ήταν ένα ωραίο ματς, είχε και παράταση, αυτό είναι το μπάσκετ. Παίξαμε σαν ομάδα ως το τέλος, αλλά είχαμε δύο πρόσωπα στην άμυνα. Πολύ καλοί στην άμυνα στο σετ παιχνίδι των Λιθουανών, αλλά πολύ κακοί στην τρανζίσιον άμυνα. Το ξέραμε και είχαμε δουλέψει σε αυτό, αλλά δεν τα πήγαμε καλά, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο που ουσιαστικά η Νεπτούνας επέστρεψε στο παιχνίδι λόγω της κακής μας τρανζίνσιον άμυνας. Δείξαμε χαρακτήρα και πνεύμα νικητή στο τέλος.  Στο τέλος δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι και κερδίσαμε. Αυτή τη στιγμή η ομάδα παίζει χωρίς τον Πρίντεζη, χωρίς τον Ντάρντεν και χωρίς τον Παπαπέτρου. Ο Ντάνστον και ο Πέτγουεϊ είχαν προβλήματα τραυματισμών αλλά έπαιξαν. Το παιχνίδι μας τώρα λοιπόν βασίζεται στους περιφερειακούς. Και επιτέλους πρέπει να χαιρόμαστε τις νίκες, είτε έρχονται με μεγάλες διαφορές, είτε με έναν πόντοι, όλοι οι Ολυμπιακοί πρέπει να χαιρόμαστε τις νίκες» είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες και τους είπα πως παίξαμε σαν πρωταθλητές».

Όσο για την επόμενη ημέρα, ο Μίλαν Τόμιτς ήταν ξεκάθαρος. «Δουλειά, δουλειά, δουλειά και τη Δευτέρα ΑΕΚ».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε στη συνέχεια για την απόδοση του Δημήτρη Αγραβάνη και απάντησε πως «ο Αγραβάνης δουλεύει καλά, έχει όλο τον χρόνο μπροστά του, να πάρει εμπειρίες, εικόνες και αυτό θα έρθει με τον χρόνο».

Σε ό,τι αφορά το επόμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο προπονητής του Θρύλου τόνισε πως «είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε δει πως το γήπεδο είναι κάθε φορά γεμάτο από  20.000 κόσμο, θα προετοιμαστούμε, αλλά μην προτρέχουμε, έχουμε την ΑΕΚ  πρώτα. Μέχρι το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, έχουμε ακόμη πολλές ημέρες».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Ξέραμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι, η Νεπτούνας είναι μία ομάδα ρυθμού, μας τιμώρησε γιατί την αφήσαμε και βγήκε στον αιφνιδιασμό, παίζοντας το παιχνίδι της. Παίξαμε σαν ομάδα και κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου. Ο Βασίλης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης, αν όχι ο καλύτερος στην Ευρώπη. Ο Βασίλης πέτυχε μεγάλα καλάθια κρατώντας την ομάδα κοντά στο σκορ. Κρατάμε τη νίκη. Η ομάδα χρειάζεται νίκες για να βρει τα πατήματά της. Οι προσθήκες των δύο παικτών αναμένονται στην ομάδα, είναι σημαντικοί παίκτες. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τν ΑΕΚ και πρέπει να το κερδίσουμε».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger