Home » » Πανιώνιος - Ολυμπιακός: 56 - 73

Πανιώνιος - Ολυμπιακός: 56 - 73


Ο Ολυμπιακός νίκησε 73-56 εκτός έδρας τον Πανιώνιο σε παιχνίδι για την 10η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Η ομάδα μας έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς κρατώντας τους γηπεδούχους στους 4 (!) πόντους.Στην επίθεση ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν ο πρώτος σκόρερ και έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-12 στο πρώτο δεκάλεπτο.
Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα και αύξησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Ντάνστον και Πέτγουεϊ έκαναν σπουδαία δουλειά επιθετικά και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 17-31 στο πρώτο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο Μάντζαρης και Σλούκας βοήθησαν με σουτ πίσω από τα 6.75 να «ξεκλειδώσει» η άμυνα των γηπεδούχων, ο Ντάνστον συνέχισε να καρφώνει στο καλάθι του Πανιώνιου όποτε έβρισκε ευκαιρία και έτσι η διαφορά έφτασε έως το +22 με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 35-53.
Οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 17-9 στο πρώτο εξάλεπτο της τελευταίας περιόδου μείωσαν σε 52-62, αλλά ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, με τρίποντο από τα 8 μέτρα έκανε το 52-65. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ομάδα μας έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 3-10 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.

Δεκάλεπτα:  4-12, 17-31,  35-53, 56-73.

Πανιώνιος (Αλεξανδρής): Ξανθόπουλος, Βεργίνης 7 (1), Κουκουλάς, Σπυρόπουλος, Στρναντ 6 (2), Μοτσενίγκος 1, Σταμάτης 5 (1), Γουντς 6, Κόλεμαν 9, Κορόλεφ 3, Προύιτ 2, Χάνκοκ 17 (2).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 13 (3τριπ, 12ριμπ, 1ασ),  Χάντερ 4 (2ριμπ), Ντάνστον 18 (9/11διπ), Σπανούλης 5 (1τριπ, 4ασ), Ντάρντεν 4, Σλούκας 7 (5ασ), Λαφαγιέτ 3 (1τριπ), Λοτζέσκι 5, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 3 (1τριπ, 7ασ), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3 (1).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ξέραμε ότι έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή σήμερα, γιατί η ομάδα του Πανιωνίου έχει ενισχυθεί και έχει αλλάξει εικόνα, στα τελευταία ματς, ιδιαίτερα στη Νέα Σμύρνη όπου πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, για να παίξεις καλό παιχνίδι. Από την αρχή του ματς, αναγκάσαμε τους αντιπάλους μας να βρίσκουν δύσκολα διέξοδο προς το καλάθι μας. Σκόραραν με μεγάλη δυσκολία και έτσι ξεφύγαμε σιγά σιγά στο σκορ.Τα έξι λάθη της πρώτης περιόδου είναι πολλά, για το διάστημα αυτό. Στη β' περίοδο μπήκαμε καλύτερα, είχαμε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση και ανέβηκε η διαφορά. Γενικά, ελέγξαμε το ματς. Περιμέναμε πως ο Πανιώνιος θα αντιδράσει και θα παίξει πιο καλά στην επίθεση. Εκτός της αρχής στην τέταρτη περίοδο, όταν χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ και φάγαμε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον, ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, μπήκαμε με το σωστό τρόπο. Συγκεντρωθήκαμε και βρήκαμε τον τρόπο να κλείσουμε το ματς με θετικό πρόσημο. Συγχαρητήρια στον Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον Πανιώνιο, για την πορεία και καλή συνέχεια».

Στη συνέχεια ο κόουτς του Θρύλου τόνισε πως «αυτό θέλουμε να πετύχουμε, σιγά σιγά, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ανεξάρτητα από τη διαφορά, πρέπει να παίζεις πάντα με την ίδια προσήλωση σε αυτά που σχεδιάζεις. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, πρέπει να παίζουμε. Σε γενικές γραμμές, η άμυνα ήταν καλή και αυτό είναι πάντα που θέλουμε να έχουμε ως στάνταρ. Η επίθεση είναι και θέμα ημέρας. Σίγουρα θέλουμε καλύτερος αυτοματισμούς. Οι 24 ασίστ που είχαμε είναι καλό νούμερο και σε συνάρτηση με τα λάθη, φαίνεται πως είμαστε σε καλό δρόμο».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ:  «Ξέραμε ότι ο Πανιώνιος θα είναι πολύ ανταγωνιστικός, ειδικά μέσα στην έδρα του. Είχαμε ένα αμυντικό πλάνο και προσπαθήσαμε να το εκτελέσουμε σωστά. Παίξαμε καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Για ένα πεντάλεπτο δεν ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποιους εύκολους πόντους που δεχτήκαμε. Τώρα, επικεντρωνόμαστε στη Γαλατάσαραϊ».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και τον κόουτς Σφαιρόπουλο, για τη σημερινή εμφάνιση. Είναι εντολή της διοίκησης να μην πω κάτι περισσότερο. Θα ήθελα να πω πολλά, αλλά θα δαγκώσω τη γλώσσα μου. Σας ευχαριστώ».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Δεν έχω κάτι άλλο να πω».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι προετοιμασμένοι. Δίνουμε το 100% πάντα στην άμυνα και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη σε μια δύσκολη έδρα».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ: «Κάναμε καλή προπόνηση όλη την εβδομάδα, αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά το ματς, δεν είχαμε συγκέντρωση και έτσι ηττηθήκαμε από μια καλύτερη ομάδα που εμφανίστηκε εξαιρετικά διαβασμένη στο παρκέ. Προσπαθήσαμε στο τέλος να γυρίσουμε στο ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Πηγή :www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger