Home » » Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 64 - 59

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 64 - 59


Ο Ολυμπιακός νίκησε με 64-59 τον Ερυθρό Αστέρα στην ένατη αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο. «Πάρτι» από 12.000 φιλάθλους στις εξέδρες του ΣΕΦ.
Μέσα σε μια… μαγική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν Έλληνες και Σέρβοι φίλαθλοι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επιβλήθηκε 64-59 του Ερυθρού Αστέρα και «κλείδωσε» την πρωτιά στον  όμιλο.
Το ματς δεν άρχισε καλά για τους Πειραιώτες καθώς οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν άστοχοι και νευρικοί στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα ο Ερυθρό Αστέρας να προηγηθεί με 13-16 με τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς να είναι ασταμάτητος.
Σπανούλης και Λαφαγιέτ βοήθησαν επιθετικά ώστε ο Θρύλος να μειώσει σε 27-28 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες συνέχισαν αν είναι άστοχες στο τρίτο δεκάλεπτο και έτσι το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με την ομάδα του Ράντονιτς να διατηρεί το προβάδισμα (42-48 στο 30’). Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Πειραιά με τους Λαφαγιέτ, Σλούκα και Σπανούλη γύρισε το παιχνίδι και έφτασε τελικά στη μεγάλη νίκη με 64-59.
Μετά το τέλος του ματς οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν και χαιρέτησαν τους οργανωμένους οπαδούς τόσο του Θρύλου όσο και του Ερυθρού Αστέρα.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 27-28, 42-48, 64-59.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1), Χάντερ 6, Ντάνστον 4, Σπανούλης 15 (2), Σλούκας 9 (5ασ.), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λαφαγέτ 11 (3), Ντάρντεν 4, Λοτζέσκι 2.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουίλιαμς 2, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Μίτροβιτς 11 (1), Λάζιτς 3 (1), Μπλάζιτς 5 (1), Κάλινιτς 10 (2), Μαριάνοβιτς 17, Τέγιτς, Τζένκινς, Γιόβιτς, Ζίρμπες 3.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ατμόσφαιρα ήταν ανεπανάληπτη, ο κόσμος ήταν φανταστικός και μας έκανε περήφανους που είμαστε σε αυτή την ομάδα. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι, που θα καθόριζε την πρώτη θέση, για αυτό και ξέραμε εκ των προτέρων πως θα ήταν πολύ κλειστό και θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, στο οποίο θα έπρεπε να δείξουμε ηρεμία και υπομονή μέχρι τέλους. Σίγουρα σε κάποια σημεία ήμασταν νευρικοί, ειδικά στην επίθεση. Ασφαλώς η παρουσία του Μαριάνοβιτς είναι ένα δύσκολο παζλ για κάθε αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος η άμυνά μας ήταν αρκετά καλύτερη πάνω του, πέτυχε μόνο 4 πόντους, και κρατήσαμε για δεύτερο παιχνίδι τον Γουίλιαμς χαμηλά. Ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε κάποια μακρινά σουτ που δεν συνηθίζει, ενώ εμείς είχαμε κλείσει στη ρακέτα μας. Με την άμυνά μας τους αναγκάσαμε να κάνουν 22 λάθη και είχαμε 11 κλεψίματα. Τα παιδιά έχουν καταλάβει πως μόνο όταν παίζουμε δυνατά στην άμυνα μπορούμε να κερδίζουμε μεγάλα παιχνίδια. Κάναμε πολύ καλή δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρώτη θέση. Ακόμη έχουμε ένα παιχνίδι και μετά μεγάλη συνέχεια, πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στους στόχους μας».


ΝΤΕΓΙΑΝ ΡΑΝΤΟΝΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Είναι μια ομάδα με μεγάλες φιλοδοξίες για να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί. Το παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο και η ατμόσφαιρα σπουδαία. Ήταν πολύ καλό για τους παίκτες και τους προπονητές να είναι μέρος αυτού του αγώνα. Όπως και στο Βελιγράδι, το ματς ήταν πολύ σκληρό, οι δύο ομάδες έκαναν πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο ματς είχαμε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Όμως στο τέλος βγήκε η εμπειρία και η ποιότητα του Ολυμπιακού. Στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλή άμυνα, αλλά είχαμε πολλά χαμένα ριμπάουντ και πολλά λάθη στον τρόπο που είχαμε σχεδιάσει να εκτελούμε την επίθεσή μας. Στο τρίτο δεκάλεπτο βελτιωθήκαμε στην επίθεση, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη διαφορά, αλλά δεν το κάναμε και η εμπειρία του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά στο τέλος, ενώ εμείς πήραμε κάποιες λάθος αποφάσεις. Θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα μείναμε μέσα στο ματς μέχρι το τέλος. Έχουμε τη νεότερη ομάδα στην Ευρωλίγκα και είμαστε χαρούμενοι που αυτή η ομάδα παίζει πολύ καλά και πέρασε στο Top 16. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ομάδα στην επόμενη φάση. Κάθε ματς, ειδικά σαν κι αυτό, είναι μια εμπειρία για μας. Θα είναι ένα μεγάλο σχολείο για μας κάθε παιχνίδι».

ΜΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΪ: «Παρά την κούραση που αισθανόμουν οι φωνές του κόσμου μου έδωσαν την ψυχική δύναμη να σουτάρω και να ευστοχήσω. Έτυχε να βάλω εγώ το κρίσιμο σουτ. Έβαλα το σουτ και πήραμε μεγάλη νίκη» εξήγησε ο Αμερικανός φόργουορντ, προσθέτοντας: «Ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας. Μακάρι να γινόταν αυτό σε κάθε παιχνίδι. Ήταν το πρώτο sold out της χρονιάς και θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Η άμυνα ήταν σίγουρα το ''κλειδί''. Ξεκινάμε το παιχνίδι από την άμυνά μας. Δεν πήγαμε πολύ καλά στην επίθεση, αλλά σταματήσαμε τον Ερυθρό Αστέρα στους 59 πόντους».

ΜΠΟΜΠΑΝ ΜΑΡΙΑΝΟΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια, πρώτα από όλα, στον Ολυμπιακό αλλά και τους φιλάθλους για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Ήταν και δικοί μας εδώ, από τη Σερβία, τη Βοσνία, από πολλές περιοχές. Αγωνιστικά, έγινε πολύ σκληρό ματς. Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν σπουδαία άμυνα, ήταν ένα καλό ματς που διασκεδάσαμε αρκετά στο παρκέ»
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger