Home » » Ολυμπιακός - Κόροιβος Αμαλιάδας 79 - 73

Ολυμπιακός - Κόροιβος Αμαλιάδας 79 - 73


Ο Ολυμπιακός νίκησε 79-73 τον Κόροιβο Αμαλιάδας με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι πρώτος σκόρερ με 21 πόντους.
Η ομάδα μας ήταν ιδιαίτερα εύστοχη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και έτσι κατάφερε να προηγηθεί με 27-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τη διαφορά με το ημίχρονο να τελειώνει 43-40.
Ο Πέτγουεϊ έκανε σπουδαία δουλειά και στις δύο μεριές του παρκέ, ο Σπανούλης όποτε δεν σκόραρε, μοίραζε ασίστ και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα έξι πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά και πάλι ο Κόροιβος Αμαλιάδας μείωσε και μάλιστα κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος της τρίτης περιόδου (57-57).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Θρύλος πάτησε το γκάζι. Σπανούλης και Μάντζαρης ανέλαβαν δράση, ο Σλούκας συνέχισε την εξαιρετική δουλειά του πρώτου ημιχρόνου και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με 79-73.

Δεκάλεπτα: 27-21, 43-40, 57-57, 79-73
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 9 (2τριπ, 12ριμπ, 2κοψ), Ντάνστον 6 (5ριμπ), Σπανούλης 21 (2τριπ, 6ασ), Σλούκας 11, Λαφαγιέτ 8 (2), Χάντερ 6, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (1), Ντάρντεν 7 (1), Χριστοδούλου 2.
 
Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 8 (9ριμπ), Γιαννακίδης 6 (2), Αγγελόπουλος 10 (2), Παπαπέτρου, Ντέιβις 22 (4), Βασίλιεβιτς 6 (2), Κανονίδης 9 (1),  Φιλιππάκος, Ρούμπιο 10, Γαλιώτος 2.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι σημαντική η νίκη  έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Ο Κόροιβος είχε κράτησε σθεναρή αντίσταση, ήταν μέσα στο παιχνίδι συνέχεια, μέχρι το τέλος. Θέλω να συγχαρώ τον κόουτς Μαρκόπουλο και την ομάδα του για την εμφάνισή τους. Σίγουρα δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι εμείς. Μόνο η νίκη μας ικανοποιεί. Όσες φορές έχω μιλήσει μετά τα παιχνίδια ξέρετε καλά πως δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Όμως πρέπει να καταλάβουν όλοι πως οι παίκτες είναι άνθρωποι και όχι μηχανές. Παίξαμε την Παρασκευή ματς Ευρωλίγκας και τελείωσε στις 12 το βράδυ. Οι παίκτες κοιμήθηκαν στις 3, στις 4 το πρωί λόγο υπερέντασης και ήρθαν σήμερα να παίξουν το μεσημέρι. Αυτή είναι η κυριότερη αιτία που εμφανιστήκαμε έτσι νωθροί σήμερα. Είναι θέμα ενέργειας. Ενεργειακά και οργανικά δεν ήμασταν έτοιμοι. Χρειάζεσαι μετά τα παιχνίδια τουλάχιστον δύο μέρες για να φορτίσεις τις οργανικές σου μπαταρίες. Εμείς δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα βάση του προγράμματος. Φαίνεται αυτό ξεκάθαρα και από τα ποσοστά μας στις βολές και την κακή εκτέλεση που είχαμε στην επίθεση. Είναι θέμα συγκέντρωσης και θέμα ενέργειας».

Σε ερώτηση για το αν προσπάθησαν να αλλάξουν στον Ολυμπιακό την ημερομηνία ή έστω την ώρα του τζάμπολ... «προσπαθήσαμε να το αλλάξουμε το ματς αλλά δεν το άλλαζε η τηλεόραση. Από τότε που ήρθα και είδα το πρόγραμμα με τα δύο αυτά παιχνίδια, προσπάθησα να το αλλάξω αλλά δεν γίνονταν. Είναι θέμα τηλεόρασης».
Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα του και από την απουσία του Λόουρι από πλευράς Κόροιβου... «Όχι, ξέραμε ότι ο Κόροιβος παίζει ομαδικά. Ο Λόουρι τους έδινε το κάτι παραπάνω, αλλά είναι οργανωμένη ομάδα και το έδειξαν σήμερα. Παίζουν καλό μπάσκετ, οργανωμένο. Δεν τους υποτιμήσαμε, ούτε τίποτα. Θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε λόγο ενέργειας και συγκέντρωσης που δεν είχαμε. Εγώ τόσα χρόνια, δεν το έχω ξαναδεί να τελειώνεις την Παρασκευή το βράδυ και να παίζεις Κυριακή μεσημέρι».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Κάναμε μια κακή εμφάνιση στην άμυνα. Δεν γίνεται να δέχεσαι 40 πόντους στο ημίχρονο και στο τέλος περίπου 75. Κρατάμε τη νίκη και τίποτε άλλο. Παίζαμε προχθές βράδυ, τώρα 12 το πρωί. Είμαστε κουρασμένοι, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Έχουμε το καλύτερο ρόστερ και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και στο επόμενο παιχνίδι γιατί κρίνονται πολλά».

ΜΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΪ: «Το πρώτο πράγμα ήταν η κούραση. Ήθελα να καρφώσω για να εξασφαλίσουμε τη νίκη, αλλά πήρα το ριμπάουντ και με αυτή τη φάση κατάφερα να διορθώσω κάπως το λάθος μου. Έχουμε ένα δύσκολο ματς στη συνέχεια και πιστεύω να τα καταφέρουμε. Σήμερα είχαμε θέμα με τις βολές και περίμενα να κερδίσουμε πιο εύκολα. Ελπίζω στη συνέχεια να βελτιωθεί η κατάσταση».

ΣΑΣΑ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για ακόμη ένα καλό παιχνίδι το οποίο κάναμε. Παίξαμε καλό μπάσκετ κατά τη γνώμη μου. Συγχαρητήρια και στους προπονητές που μας προετοίμασαν άψογα και πάλι. Δείξαμε σήμερα πως μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και θεωρώ πως αν παίξουμε έτσι απέναντι στην Ελευσίνα μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Πηγή:www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger