Home » » Ολυμπιακός - Νεπτούνας 89-79

Ολυμπιακός - Νεπτούνας 89-79


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 89-79 της Νεπτούνας και έφτασε τις εφτά νίκες μετά από οκτώ ματς στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασε μπροστά με 24-19 στο πρώτο δεκάλεπτο λόγω της εξαιρετικής παρουσίας των Πέτγουεϊ και Σπανούλη. Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, βελτίωσαν την άμυνα τους και έτσι έφτασαν να προηγούνται με 47-36.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν πλήρως στο παρκέ. Η άμυνα βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και με τους Πέτγουεϊ, Λαφαγιέτ και Ντάνστον να κάνουν θραύση επιθετικά, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 69-53.
Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έφτασε τελικά στη νίκη με 89-79.

Δεκάλεπτα: 24-19, 47-36, 69-53, 89-79

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 20 (4), Χάντερ 8, Ντάνστον 15, Σπανούλης 13 (1), Σλούκας 7 (1), Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης, Λαφαγέτ 12 (2), Ντάρντεν 9 (1).
 
Νεπτούνας (Μακσβίτις): Γκιρτζιούνας 2, Σίνιτσα 6 (2), Ντίμσα, Γκαΐλιους 9 (2), Γκάλντικας 8, Σακούρ 9 (1),Μπένσον 11, Ζαβάκας 15 (1), Βασίλιους 8 (1), Μπουτκεβίτσιους 11 (1).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πετύχαμε άνετη νίκη, τη χρειαζόμασταν μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στη Βιτόρια. Σε κάποια σημεία η εμφάνισή μας ήταν έτσι όπως θέλουμε. Είχαμε και σκαμπανεβάσματα, που πρέπει να διορθώσουμε, αλλά γενικά είχαμε καλή αμυντική λειτουργία. Γενικά, κρατήσαμε το ματς από την άμυνα, είχαμε κάποια δίλεπτα κενά και δώσαμε ευκαιρία στον αντίπαλο να φθάσει σε άνετους πόντους. Τρεις φορές έγινε αυτό. Τα αμυντικά ριμπάουντ ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά μας σήμερα, πρέπει να τα βελτιώσουμε. Γενικά, όμως, μοιράσαμε το παιχνίδι και μέσα και έξω από τη ρακέτα, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και δείξαμε πως αρχίζουμε να αποκτάμε ρυθμό στην επίθεση και να πλησιάζουμε τα στάνταρ που θέλουμε».

Σε ερώτηση για την απόδοση του Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο Έλληνας κόουτς του Θρύλου απάντησε πως «δεν μου αρέσει να μιλάω ατομικά για παίκτες. Μια και με ρωτήσατε, όμως, ο Πέτγουεϊ είναι αθλητής που από τότε που ήρθα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που δουλεύει στις προπονήσεις, τις εμφανίσεις του στους αγώνες και τη δουλειά του στην άμυνα. Είναι πολύ καλός. Δεν είναι το πρώτο ματς που παίζει καλά. Πιστεύω σε όλους τους αθλητές μας. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές, έχουν και άσχημες ημέρες, αλλά το πιο σημαντικό είναι η συνολική προσπάθεια κι όλοι προσπαθούν γα το καλό της ομάδας».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Είμαστε μία έμπειρη ομάδα και μπήκαμε δυνατά. Η λιθουανική ομάδα παίζει πάντα σε υψηλούς ρυθμούς. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και κερδίσαμε εύκολα» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Έλληνα γκαρντ για να προσθέσει αναφερόμενος στα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, «Είναι  θέμα διάθεσης. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε αλλαγές στα μαρκαρίσματα με τα τεσσάρια μας, είναι θέμα διάθεσης καθαρά και θέλησης να πάμε στην μπάλα. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό. Η έλευση παικτών που προέρχονται από τραυματισμούς θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Βάζουμε βάσεις και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο».

ΜΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΪ «Κρατάμε τη νίκη σήμερα, όμως μας προβλημάτισε το γεγονός πως χάσαμε αρκετά ριμπάουντ. Ήμουν συνήθως έξω από την περίμετρο, καθώς πήγαινα για μπλοκ και δεν βοήθησα όσο θα ήθελα. Σίγουρα ήταν ένα καλό παιχνίδι για μένα, ειδικά στην επίθεση όμως επιθυμώ να μένω πάντα πιστός στον ρόλο μου. Η ομάδα θέλει από εμένα να βγάζω μπόλικη ενέργεια, να παίζω καλή άμυνα, να πηγαίνω για μπλοκ σε κάθε φάση στην άμυνα και να ορμάω για ριμπάουντ. Αυτός ήταν και ο ρόλος μου πέρσι. Σίγουρα νιώθω πιο έμπειρος φέτος, είναι κάτι που με βοηθάει. Σήμερα έτυχε κι έβαλα αρκετά τρίποντα, καθώς με άφηναν ελεύθερο. Έτυχε και βρέθηκα σε καλή μέρα όμως σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα».

ΜAZΙΣ ΜΑΚΣΟΥΒΙΤΣ: «Ήταν μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παίξουμε σήμερα με μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε το πλεονέκτημα στο πρώτο ημίχρονο και το κράτησε μέχρι τέλους. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλύτερα, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο κι έφθασε στη νίκη. Έχουμε άλλους δύο αγώνες μπροστά μας στην Euroleague, για να δούμε εάν θα προκριθούμε στην επόμενη φάση»

Πηγή:www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger