Home » » Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81 - 75

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81 - 75


Ο Ολυμπιακός νίκησε 81-75 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ και πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το ματς άρχισε καλά για την ομάδα μας. Ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, έδωσε τον ρυθμό στην επίθεση, Ντάρντεν και Ντάνστον ακολούθησαν για το 22-18 του πρώτου δεκαλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιξαν καλή άμυνα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 31-35, αλλά με σερί 7-0 προσπέρασαν για το 38-35 με το ημίχρονο να λήγει 42-40 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ για να ανοίξουν τη διαφορά και το κατάφεραν. Με καλάθια του Χάντερ και του Σπανούλη ο Θρύλος έστειλε τη διαφορά πάνω από τους δέκα (58-45) στο 25’ με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 64-57 υπέρ των «ερυθρολεύκων».
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και με τους Σπανούλη, Λοτζέσκι, Μάντζαρη και Ντάρντεν να δίνουν λύσεις επιθετικά, αλλά και άπαντες να παίζουν εξαιρετική άμυνα ο Θρύλος έφτασε στη νίκη με 81-75.

Δεκάλεπτα: 22-18, 42-40, 64-57, 81-75
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4 (8ριμπ, 2ασ), Ντάνστον 9 (1ριμπ), Σπανούλης 20 (2τριπ, 3ριμπ), Σλούκας 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Λοτζέσκι 8 (1τριπ), Χάντερ 4, Πρίντεζης 3, Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 6 (1τριπ, 4ασ), Ντάρντεν 13 (1τριπ, 1ριμπ).
 
Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 18 (4τριπ), Γιάνκοβιτς 12 (2τριπ), Φώτσης 5 (1τριπ), Νέλσον 4 (5ριμπ), Παππάς 2, Μαυροκεφαλίδης 15 (12ριμπ, 3ασ), Διαμαντίδης 7 (3ασ), Γκιστ 8 (2τριπ, 3ασ), Μπατίστα 4, Μπλουμς, Ράιτ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σημαντική νίκη για εμάς γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα που είναι η βασική μας αντίπαλος στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε συγκεντρωμένοι, πήραμε ελαφρύ προβάδισμα στο ημίχρονο, μέχρι το 14’ παίξαμε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Κάναμε μετά κάποια λάθη, πέρασαν μπροστά, αλλά ήταν πολύ καλό το ότι ανακάμψαμε γρήγορα, στην τρίτη περίοδο ήμασταν πιο σκληροί στην άμυνα, παίξαμε καλά στην επίθεση, πήραμε διαφορά 13 πόντων, εκεί χαλάρωσε η επίθεση μας, κάναμε κάποιες βεβιασμένες επιθέσεις, δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βάλει κάποια εύκολα καλάθια, αλλά σημαντικό ότι είχαμε την ψυχραιμία και το μυαλό για να κερδίσουμε ένα τέτοιο ματς. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Είμαστε δύο μήνες στην ομάδα, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, δεν είναι εύκολο λόγω των συνεχόμενων ματς. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου για την προετοιμασία του ματς, στους φυσιοθεραπευτές και στους γιατρούς για τη δουλειά που έκαναν με τους τραυματίες. Πλέον κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα».
Σε ερώτηση για το τι κρατάει από το ντέρμπι και τι αρνητικό, ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως «η απώλεια της διαφοράς είναι κάτι που μας προβληματίζει. Δεν πρέπει να εφησυχάζεις, πρέπει να μένεις συγκεντρωμένος. Δεν πρέπει να χάνεις το μυαλό σου, εμείς το χάσαμε, αδυνάτισε η άμυνα μας, κάναμε λάθη στην επίθεση και δώσαμε εμείς την ευκαιρία στον αντίπαλο μας να επανέλθει, πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό. Σίγουρα έχεις αρνητικά μετά από κάθε ματς και θα προσπαθήσουμε να τα βελτιώσουμε».
Σε ερώτηση για το πώς βίωσε το πρώτο του ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.«Το έχω βιώσει ξανά. Δεν μετράει πολύ αυτό. Ήμουν στον Ολυμπιακό τρία χρόνια, έχω παίξει ξανά αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό. Το σημαντικό ήταν η προετοιμασία της ομάδας, αυτό ήταν το σημαντικό. Κάναμε αυτά που ήταν να κάνουμε. Ήμασταν κοντά στο πλάνο μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

ΝΤΟΥΣΚΟ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ: «Το πρόβλημα για εμάς σε αυτό το ματς ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Δεν παίξαμε καλά, τους αφήσαμε να πάρουν διαφορά, προσπαθήσαμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ζήτησα τάιμ άουτ, αλλά η γραμματεία μας το έδωσε και είπε ότι ζητήσαμε. Σχεδιάσαμε να σουτάρει ο Σλότερ και αυτό έγινε».

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν ντέρμπι όπως κάθε φορά, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε κάποια μεγάλα σουτ, δεν μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο όπως έπρεπε, ο Ολυμπιακός πήρα εκεί το προβάδισμα, μετά προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το ματς, πήγαμε να τα καταφέρουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν τα καταφέραμε και τώρα κοιτάζουμε το ματς με τη Μακάμπι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Ήταν σημαντικό νίκη για εμάς, και ψυχολογικά, αλλά και σε ό,τι αφορά την πρώτη θέση. Αυτά τα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα, κρίνονται πάντα στις λεπτομέρειες, είχαμε συγκέντρωση, πήραμε διαφορά και πρέπει να δουλέψουμε πάνω στο να κρατάμε τις διαφορές. Κοιτάζουμε τη συνέχεια. Ρίσκο στη συμμετοχή μου δεν υπήρχε, είχαμε πάρει το “οκ” από το γιατρό, έπαιξα και αρκετά, δεν πόναγα, το σημαντικό είναι τα ματς μετά από τέτοιους τραυματισμούς. Το σημαντικό είναι πως δεν πόναγα και συνεχίζουμε. Όπως είπα και προηγουμένως, δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο αυτό, η κάθε λεπτομέρεια παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοια παιχνίδια».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger