Home » » Euroleague Top 16: Μάλαγα - Ολυμπιακός 61-69

Euroleague Top 16: Μάλαγα - Ολυμπιακός 61-69


Ο Ολυμπιακός άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο TOP-16 της Ευρωλίγκας περνώντας από την έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα με 69-61. Σπουδαία εμφάνιση από τον Οθέλο Χάντερ.
Η ομάδα του Πειραιά μπήκε με το δεξί στον… Μαραθώνιο του TOP-16 περνώντας από την έδρα της πρωτοπόρου στο ισπανικό πρωτάθλημα Μάλαγα. Ο Ολυμπιακός έκανε έτσι την πρώτη του νίκη στο TOP-16 και την ερχόμενη Πέμπτη υποδέχετγαι
Η ομάδα μας άρχισε καλά το παιχνίδι. Βρέθηκε πίσω στο ξεκίνημα, αλλά με σούπερ άμυνα ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε με 12-14. Η είσοδος των Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Χάντερ βοήθησε επιθετικά τους «ερυθρόλευκους», ο Σπανούλης μοίραζε τη μια ασίστ με την άλλη, οι υπόλοιποι τρεις σκόραραν συνέχεια και έτσι ο Θρύλος βρέθηκε με +3 (29-32) στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες βρέθηκαν στο +6 (37-43) στο 26’. Με τρίποντο του Όλιβερ Λαφαγιέτ έγινε το 41-46 με τον Χάντερ και συνεχίζει τη σπουδαία δουλειά του πρώτου ημιχρόνου και η τρίτη περίοδος βρήκε την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπροστά με 45-48.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και στις δύο μεριές του παρκέ και έφτασε στο +9 με τον Οθέλο Χάντερ να είναι καταπληκτικός, με τον Σπανούλη να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα, με τον Πέτγουεϊ να κάνει τα πάντα στο παρκέ.  Ο Χάντερ συνέχισε να κυριαρχεί και έκανε το 56-64 με κάρφωμα στο 38’. Ο Σπανούλης έδωσε τη χαριστική βολή στην ισπανική ομάδα και έτσι ο Θρύλος πέρασε με 61-69 από τη Μάλαγα.

Δεκάλεπτα:  12-14, 29-32, 45-48, 61-69.
 
Μάλαγα (Πλάθα):  Βασιλειάδης 3, Τούλσον 5 (1), Τόμας 11, Σουάρες 3, Γκρέιντζερ 15, Βάσκεθ 11 (10ριμπ), Κουζμίνσκας 12 (2), Στέφενσον, Γκριν, Γκολούμποβιτς 1.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1τριπ, 6ριμπ), Χάντερ 18 (7ριμπ), Ντάνστον 1, Σπανούλης 11 (3τριπ, 10ασ), Σλούκας 5 (1), Πρίντεζης 8 (3ριμπ), Μάντζαρης, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 9 (2τριπ), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 10 (2).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη σημερινή νίκη, παίξαμε πολύ καλά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ελέγξαμε τον ρυθμό και παίξαμε εξαιρετική άμυνα. Κρατήσαμε πολύ χαμηλά τα ποσοστά των αντιπάλων μας, 33% στο δίποντο και 18% στο τρίποντο και αυτό είναι το κλειδί της νίκης. Υπήρξαν στιγμές που χάσαμε τη συγκέντρωση μας, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος γυρίσαμε σωστά τη μπάλα και πετύχαμε εύκολα καλάθια. Ξέραμε ότι η Μάλαγα είναι μια πολύ καλή ομάδα και είναι πραγματική ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Το γεγονός ότι έπαιξαν ένα ματς με τη Ρεάλ πριν μερικές ημέρες, αλλά και ο τραυματισμός του Μάρκοβιτς, τους στέρησε ενέργεια.  Ως συμπέρασμα αξίζαμε τη νίκη, παίξαμε καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα καλά και φτάσαμε στη νίκη».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Εμείς είμαστε ομάδα, δεν μιλάμε ξεχωριστά για παίκτες. Είμαστε ομάδα, σήμερα ήταν ο Χάντερ, άλλο παιχνίδι θα είναι ο  Ντάνστον και άλλο παιχνίδι κάποιος άλλος παίκτης. Το θέμα είναι πως παίζουμε ως ομάδα. Θεωρώ πως η Μάλαγα θα κερδίσει αρκετές ομάδες εδώ, μην ξεχνάμε, όμως, πως το TOP16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα τριών μηνών και στο τέλος μπορεί να μην σημαίνει τίποτα αυτή η νίκη μπορεί και πολλά».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντική νίκη, μεγάλη νίκη, αλλά δεν παύει να είναι η πρώτη νίκη στο TOP-16 και ακόμη έχει μακρύ δρόμο μπροστά μας. Πρώτος μας στόχος ήταν να τους περιορίσουμε και να μην βάλουν 70-80 πόντους. Ο Βασίλης ήταν πάρα πολύ καλός, όλες οι άμυνες ήταν προσαρμοσμένες επάνω του και όταν σταμάτησε να μοιράζει ασίστ, άρχισε να σκοράρει».

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ: «Μεγάλη νίκη για εμάς στην πρεμιέρα του ΤΟP-16. Ήταν η πρώτη νίκη του χρόνου, ήταν δύσκολο γιατί αυτές οι μέρες είναι λίγο περίεργες, αλλά αυτό που μετράει είναι πως πήραμε τη νίκη. Ο Οθέλο έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ο Βασίλης μοίρασε πολλές ασίστ, αλλά θεωρώ πως πάνω από όλα κάναμε σπουδαία ομαδική δουλειά».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «Ο Ολυμπιακός μας κράτησε στους 61 πόντους, εμείς αμυντικά παίξαμε σούπερ, κρατήσαμε στους 69 πόντους τον Ολυμπιακό, κάναμε μόνο 6 λάθη, αλλά δεν βάλαμε τα ελεύθερα σουτ και έτσι ηττηθήκαμε.  Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, άξιζε τη νίκη και τους εύχομαι καλή συνέχεια. Τώρα εμείς κοιτάζουμε το επόμενο ματς στην ισπανική λίγκα».

Πηγή:www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger