Home » » Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Αρμάνι: 81 -58

Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Αρμάνι: 81 -58


Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός κόντρα στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και επικρατώντας με 81-58  έφτασε τις δύο νίκες στο TOP-16.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» με εξαιρετική άμυνα στο πρώτο τρίλεπτο κράτησαν στους 3 πόντους την ιταλική ομάδα. Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, όμως, στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα και προηγήθηκε με 13-18.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του Σλούκα σε συνδυασμό με την άνοδο των Πέτγουεϊ, Λοτζέσκι και Λαφαγιέτ, έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Πειραιά να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί με 39-35 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κράτησε την Αρμάνι κάτω από τους δέκα πόντους. Έτσι η διαφορά πήγε σε διψήφια επίπεδα (56-44). Στην τελευταία περίοδο  ο Θρύλος έκανε επίδειξη δύναμης και η διαφορά έφτασε στο +30 με το τελικό σκορ να βρίσκει τον Ολυμπιακό να επικρατήσει 81-58.

Δεκάλεπτα:  13-18, 39-35, 56-44, 81-58.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 13 (2), Χάντερ 4, Ντάνστον 5, Σπανούλης 9, Σλούκας 9 (6ασ), Πρίντεζης 12 (1τριπ, 6ριμπ), Μάντζαρης, Καββαδάς 1, Κατσίβελης 3 (1), Λαφαγιέτ 13 (4), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 12 (1).

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 6 (1), Μπρουκς 7, Τζεντίλε 12 (1), Τσερέλα, Μέλι 6 (2), Κλέιζα 4, Τζέιμς 3, Χάκετ 5, Σάμιουελς 9, Μος 6.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Κάναμε άλλη μία σημαντική νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα με τη σκληράδα της να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Ήμασταν αμυντικά συγκεκριμένοι και η άμυνα μας έδωσε το παιχνίδι. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνά μας έφτασε στο επίπεδο που θέλω και σίγουρα από εκεί βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση. Στην αρχή η επίθεση δεν ήταν αποδοτική γιατί δεν είχαμε διαβάσει καλά το παιχνίδι, αλλά με την καλή μας άμυνα δεχθήκαμε μόνο 18 πόντους στην πρώτη περίοδο και ανεβάζοντας στροφές τη δεύτερη περίοδο, πήραμε μία διαφορά και διατηρώντας την άμυνά μας πίσω.  Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλό. Έτσι όπως θέλω να παίζουμε, με καλή άμυνα και τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο. Βάλαμε ανοικτά σουτ, ανεβάσαμε τη διαφορά και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια τους παίκτες, αλλά όπως τους είπα στα αποδυτήρια, απολαμβάνουμε σήμερα τη νίκη και από αύριο τα κεφάλια μέσα».

Στη συνέχεια ο κόουτς ρωτήθηκε για τους τραυματισμούς και απάντησε:  «Ο Χάντερ είχε ένα τράβηγμα στο δικέφαλο. Αυτό το είχε για καιρό σε ελαφρύ βαθμό και έτσι θα το δούμε αύριο. Θέλω να πω πολλά συγχαρητήρια στον Πέτγουεϊ γιατί έδειξε αυταπάρνηση για την ομάδα. Έκανε ένεση και χθες και σήμερα για τη μέση του».

ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ: «Σήμερα παίξαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες στην Ευρώπη. Εμείς, ξεκινήσαμε καλά αμυντικά, ελέγχοντας τα ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο, όμως τη δεύτερη δεν είχαμε την ίδια επιθετικότητα. Στο ημίχρονο πίστευα πως ήμασταν κοντά, αλλά δεν κάναμε κάποια πράγματα που είπαμε και έτσι έγινε δύσκολη νύχτα για εμάς, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να αποδώσει καλύτερα. Με τη ζώνη που παίξαμε, τάιζαν σωστά τους ψηλούς τους στα πικ εν ρόλ. Στη συνέχεια, βρήκαμε λύσεις μειώνοντας στους επτά πόντους, αλλά λόγω κάποιων δικών μας λαθών το παιχνίδι άνοιξε υπέρ του Ολυμπιακού. Η τελική διαφορά μπορεί να μην λέει την αλήθεια, αλλά εμείς μάθαμε πως θα πρέπει να έχουμε την ίδια αποφασιστικότητα και επιθετικότητα και τα 40 λεπτά του παιχνιδιού».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger