Home » » Ολυμπιακός - Άρης : 84 - 68

Ολυμπιακός - Άρης : 84 - 68


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 84-68 του Άρη για τη 12η αγωνιστική της Basket League και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο πρώτο πεντάλεπτο η ομάδα μας δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι  να προηγηθούν  με 7-11. Χάντερ και Ντάνστον έφεραν το ματς στα ίσα (11-11) στο 8’ με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 17-17.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους. Με τον Πέτγουεϊ και τον Λαφαγιέτ να σκοράρουν από μακρινή, αλλά και κοντινή απόσταση και έτσι η διαφορά ανέβηκε στους δέκα πόντους στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45-35).
Στην τρίτη περίοδο ο Θρύλος ήταν ουσιαστικός και θεαματικός. Η διαφορά στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου διατηρήθηκε πάνω από τους δέκα πόντους (56-43) με τους Πέτγουεϊ, Ντάνστον και Λαφαγιέτ να έχουν διψήφια νούμερα.  Η διαφορά έφτασε ως το +21 (67-46) με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει 67-49.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση δυνάμεων, αλλά ταυτόχρονα διατήρησε τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους. Τελικά ο Θρύλος έφτασε στη νίκη με 84-68.

Δεκάλεπτα: 17-17, 45-35, 67-49, 84-68

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Πέτγουεϊ 15 (3τριπ, 4ριμπ, 1κοψ), Χάντερ 4, Ντάνστον 12, Σπανούλης, Ντάρντεν 7 (4ριμπ, 2ασ), Σλούκας 8 (2τριπ, 4ασ), Λαφαγιέτ 14 (3τριπ, 5ασ), Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 16 (1τριπ, 4ριμπ), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 1, Κατσίβελης.
 
Άρης (Πρίφτης):  Πάσαλιτς 10 (2), Δήμας, Ριντ 11, Τόμας 12 (1), Πουλιανίτης 2, Χαρίσης 2, Καραθανάσης 4, Βεζένκοφ 14, Νέιμικ 2, Αντεγκμπόγιε 11.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μια σοβαρή και οργανωμένη ομάδα, έναν αντίπαλο που σου βάζει αρκετούς προβληματισμούς στο παιχνίδι μέσα. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν διαβάσαμε την άμυνα των αντιπάλων, αλλά από το δεύτερο δεκάλεπτο ανεβήκαμε και επιθετικά και αμυντικά, αναγκάσαμε τον αντίπαλο μας να μην βάλει εύκολο καλάθι, παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση και πήραμε μια διαφορά ασφαλείας και μέχρι το τέλος επιβάλαμε τον ρυθμό μας με μερικά κενά μεν, αλλά είχαμε σχετικά μια καλή παρουσία σε άμυνα και επίθεση. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι δώσαμε 29 ασίστ, είναι ένα στοιχείο αυτό, η ομαδικότητα που δουλεύουμε και θέλουμε να κρατήσουμε. Η ομαδικότητα μας δίνει πολυφωνία. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη, συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα ότι έχουν μειωθεί οι τραυματισμοί είναι πολύ καλό. Ασφαλώς μας λείπουν οι δύο τραυματίες. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει βρει μια ισορροπία στη χημεία της και αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε γκαρντ ικανά και να σκοράρουν, αλλά και να δημιουργήσουν. Ο Σπανούλης έχει δίπλα τους έχουν ικανότατους σκόρερ και μπορεί να δημιουργήσει γι’ αυτούς, αλλά και αυτοί που είναι δίπλα του μπορούν να δημιουργήσουν γι’ αυτό. Παίζοντας ομαδικά τη μια μέρα θα είναι κάποιος πρώτος σκόρερ και την άλλη φορά θα είναι κάποιος άλλος πρώτος σκόρερ. Έχουμε την ποιότητα για να το κάνουμε αυτό σε κάθε παιχνίδι».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Ο Άρης  είναι σοβαρή ομάδα, μας είχε προϊδεάσει ο κόουτς για ένα δύσκολο ματς. Ξέραμε ότι θα βρούμε απέναντι μας μια ομάδα έτοιμη, παλέψαμε, προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Δεν τα καταφέραμε, είχαμε κενά διαστήματα, νομίζω στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε όπως θέλαμε και πήραμε τη διαφορά και στο τέλος τη νίκη. Καλή συνέχεια στον Άρη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Εμείς όπως προείπαν και οι δύο παίκτες, είχαμε μεγάλο διάστημα αποχής από επίσημα παιχνίδια. Δύσκολα βρίσκεις ρυθμό, δουλέψαμε αρκετά καλά, σήμερα για το μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου ήμασταν συγκεντρωμένοι, αλλά στη συνέχεια η πίεση του Ολυμπιακού ήταν τόσο έντονη και τόσο αθλητική, όταν παίζει σοβαρά και σύμφωνα με τις δυνατότητες του στην άμυνα, είναι πολύ δύσκολο να βρεις εύκολος πάσες ή άνοιχτά τρίποντα που είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία. Χρειάζεται τεράστια συγκέντρωση όταν ο αντίπαλος παίζει έτσι. Κάναμε πολλά λάθη, δεν είχαμε συγκέντρωση και έτσι η διαφορά άνοιξε. Καλή συνέχεια στον Γιάννη και στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουμε αρκετούς παίκτες, δεν ήταν αυτός πολύ σοβαρός λόγος για την εικόνα μας, η ομάδα συνεχίζει τη διαδρομή της. Για εμάς τα επόμενα παιχνίδια είναι τα σημαντικά και τα ουσιαστικά».

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ: «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να μπορέσουμε να βρούμε λίγο ρυθμό. Είχαμε μείνει αρκετό καιρό χωρίς αγώνες, προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε την ένταση, κάναμε αρκετά λάθη, ο Ολυμπιακός δεν συγχωρεί και έτσι η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους. Εμείς κοιτάμε τα ματς που έρχονται που είναι πολύ σημαντικά».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger