Home » » Euroleague Top 16: Φενέρμπαχτσέ - Ολυμπιακός 68 - 74

Euroleague Top 16: Φενέρμπαχτσέ - Ολυμπιακός 68 - 74


Ο Θρύλος νίκησε 74-68 τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη και έφτασε στο 3-0 στο TOP-16 της Ευρωλίγκας.
Η ομάδα μας άρχισε καλά το παιχνίδι και στο πρώτο πεντάλεπτο λόγω της καλής άμυνας τους οι παίκτες του Θρύλου προηγήθηκαν με 8-9. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, όμως, οι γηπεδούχοι χάρη στον Γκάουντλοκ ανέτρεψαν την κατάσταση και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα έξι πόντων (22-16) στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Θρύλος με τους Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Σπανούλη να είναι ασταμάτητοι, αλλά και τον Λαφαγιέτ (τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε ξανά)  πήγε το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε. Η άμυνα ήταν απροσπέλαστη, οι τρεις προαναφερθέντες τα έβαζαν από παντού και έτσι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε με 36-43 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Με τρίποντο του Τρεμέλ Ντάρντεν ο Θρύλος κατάφερε να στείλει τη διαφορά στο +10 (36-46) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.  Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο. Κάθε φορά που η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πλησίαζε, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν τις απαντήσεις και με τον Λοτζέσκι να πετυχαίνει τρίποντο από τη γωνία έγινε το 44-52 στο 28’ με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει  52-56 υπέρ των «ερυθρολεύκων».
Μέσα σε δύο λεπτά η εικόνα άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο καθώς οι Τούρκοι με σερί 7-0 πέρασαν μπροστά 59-56. Ο Θρύλος, όμως, επέστρεψε και ισοφάρισε σε 62-62 με τη Φενέρ να παίρνει και πάλι προβάδισμα (66-62), 02:30 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Πρίντεζης έκανε το 66-65 με τρίποντο με τον Μπογκντάνοβιτς να κάνει το 68-65. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Θρύλος εξαφάνισε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ από το παρκέ και με σερί 9-0 έφτασε στη νίκη με 68-74.

Δεκάλεπτα: 22-16, 36-43, 52-56, 68-74.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς):  Γκάουντλοκ 23 (5), Ζήσης, Μπιέλιτσα 9, Ερντέν, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Σαβάς, Ζόριτς, Βέσελι 13, Σιπάχι 4, Πρέλτζιτς 9 (1).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Πέτγουεϊ, Χάντερ 4 (3ριμπ), Ντάνστον 6 (5ριμπ), Σπανούλης 16 (3τριπ, 3ριμπ, 6ασ), Πρίντεζης 7 (1τριπ), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Ντάρντεν 5 (1), Λοτζέσκι 18 (3τριπ, 8ριμπ, 2κλεψ, 2ασ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μεγάλη νίκη για τον σύλλογο μας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είναι πάντα πολύ δύσκολο να κερδίσεις μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Φενέρ στο γήπεδο της. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, δεν ήμασταν καλοί αμυντικά και τους επιτρέψαμε να πετύχουν εύκολα καλάθια. Η Φενέρ πήρε το προβάδισμα, αλλά μετά τη δεύτερη περίοδο νομίζω ότι αμυντικά ελέγξαμε το παιχνίδι , βελτιώσαμε την άμυνα μας και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο μας να σκοράρει. Βρήκαμε καλό ρυθμό μέσω της άμυνας, σουτάραμε καλά και αυτό μας έδωσε προβάδισμα στο ημίχρονο. Περιμέναμε την αντίδραση της Φενέρ στο δεύτερο ημίχρονο όπως και έγινε, αλλά στο τέλος δείξαμε τον χαρακτήρα μας και το πόσο σκληροί είμαστε, επιστρέψαμε με καλές και καθαρές αποφάσεις, με καλές επιλογές στην επίθεση, παίρναμε τα ριμπάουντ στην άμυνα, παίξαμε σωστό παιχνίδι. Η σημασία της νίκης είναι πάρα πολύ μεγάλη, χάσαμε δύο παίκτες κατά τη διάρκεια του ματς, χάσαμε δύο σημαντικούς παίκτες για εμάς, τον Μπρεντ Πέτγουεϊ και τον Όλιβερ Λαφαγιέτ. Συν το γεγονός ότι επιστρέψαμε στο σπίτι τους όντας πίσω στο σκορ, αυτό και μόνο δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Το να κερδίζουμε εκτός έδρας, μέσα στην Πόλη, μπροστά σε τόσο κόσμο απέναντι σε μια τόσο δύσκολη ομάδα, σίγουρα θέλει καρδιά, ποιότητα και να είσαι ομάδα για να καταφέρεις να φύγεις νικητής. Εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο που φάγαμε 22 πόντους, θεωρώ πως ελέγξαμε για 33 λεπτά το παιχνίδι. Από την άμυνα κερδίσαμε το ματς, αλλά και από την πίστη για τη νίκη ακόμη και όταν βρεθήκαμε στο -6 δύο λεπτά πριν το τέλος. Έχουμε πει ξανά ότι το TOP-16 έχει αρκετούς μήνες μπροστά. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι, ψυχολογικά βοηθάει το 3/3, αλλά αυτό το ματς τελείωσε και κοιτάμε το επόμενο. Είναι μεγάλος ο δρόμος και θα πρέπει με υπομονή και δουλειά να συνεχίσουμε ώστε να καταφέρουμε να προκριθούμε».

*Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ ένιωσε σφίξιμο στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού, θα κάνει μαγνητική και υπέρηχο με το που επιστρέψει η αποστολή στην Ελλάδα το πρωί του Σαββάτου (17/1).
**Μαγνητική και υπέρηχο θα κάνει και ο Μπρεντ  Πέτγουεϊ, ο οποίος  ένιωσε σφίξιμο στη μέση.   

Πηγή:www.olympiacosbc.gr

Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger