Home » » Euroleague Top 16: Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 84-70

Euroleague Top 16: Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 84-70


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 84-70 από την Αναντολού Εφές στην Πόλη και γνώρισε την πρώτη του ήττα στο TOP-16 της Ευρωλίγκας.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα μας με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να σκοράρει από παντού κατάφερε να προηγηθεί με 17-18. Στη δεύτερη περίοδο η τουρκική ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Θρύλου και έτσι η Αναντολού Εφές πέρασε μπροστά στο σκορ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις λύσεις και τις απαντήσεις και με τρίποντο του Όλιβερ Λαφαγιέτ στη λήξη του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 37-40.
Το τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό για την ομάδα του Πειραιά. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σκόραραν σε αυτό το διάστημα μόνο 12 πόντους και έτσι η τουρκική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί με 57-52. Με επιμέρους σκορ 10-2 στο πρώτο τετράλεπτο της τελευταίας περιόδου η διαφορά πήγε σε διψήφια επίπεδα (67-54) στο 36’. Η διαφορά στο τέλος μεγάλωσε με την ομάδα μας να γνωρίζει τελικά την ήττα με 84-70.

Δεκάλεπτα:  17-18, 37-40, 57-52, 84-70

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 4, Οσμάν 2, Περπέρογλου 8 (1), Σάριτς 4, Ντρέιπερ 14 (4), Κρστιτς 13, Λάσμε 12, Κορκμαζ, Τζάνινγκ 8 (2), Ερτέλ 9 (1), Μπιέλιτσα 10 (1).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 12 (8ριμπ), Ντάνστον 6, Σπανούλης 2 (3ασ), Σλούκας 8 (3ασ), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 11 (3τριπ,3ασ), Λαφαγιέτ 11 (3τριπ, 4ασ, 2κλεψ), Ντάρντεν 7 (1τριπ, 4ριμπ), Λοτζέσκι 7 (2).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Αναντολού Εφές έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και άξιζε τη νίκη. Ξεκινήσαμε καλά και όπως είχαμε σχεδιάσει στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε καλά αμυντικά, είχαμε καλή κυκλοφορία και λόγω αυτού είχαμε καλά ποσοστά και προηγηθήκαμε. Αυτό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως. Εμείς παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτοί στο δεύτερο. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχαμε καλή ψυχολογία από κάποια λάθη που κάναμε και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Συνεχίζουμε, πρέπει να είμαστε πιο σκληροί στο επόμενο παιχνίδι μας».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: «Ξεκινήσαμε καλά το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά στην άμυνα, δεχτήκαμε 85 πόντους και μόνο ευχαριστημένοι δεν είμαστε από την απόδοση μας. Στην επίθεση ήμασταν στατικοί, η Εφές έβαλε μεγάλα σουτ, πήρε τη διαφορά και έφτασε στη νίκη. Σίγουρα η Εφές έδειξε ότι ήθελε παραπάνω τη νίκη από εμάς, πάλεψαν πιο πολύ και πήραν τη νίκη. Πηγαίνουμε σε κάθε έδρα για να κερδίσουμε, χάσαμε, αλλά πηγαίνουμε μπροστά πλέον, δεν κοιτάμε πίσω. Το μόνο “καλό” ήταν πως η ήττα έγινε εκτός έδρας».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: «Στο πρώτο ημίχρονο ελέγχαμε και αμυντικά και επιθετικά το ματς. Πετύχαμε αρκετά εύκολα καλάθια, είχαμε 60% στο τρίποντο και με την επίθεση, έτσι όπως παίζαμε, παίρναμε αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, κάναμε επιθέσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα, κρατάγαμε πολύ τη μπάλα, ήμασταν στατικοί και το πληρώσαμε. Χάσαμε από ένα παιχνίδι, κοιτάμε τώρα μπροστά και επικεντρωνόμαστε στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει με λιγότερους πόντους από την Εφές, συνεχίζουμε, όμως, το TOP-16 είναι Μαραθώνιος τριών μηνών και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Πηγή:www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger