Home » » Απόλλων Π. - Ολυμπιακός 56 - 67

Απόλλων Π. - Ολυμπιακός 56 - 67


Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Απόλλωνα στην Πάτρα. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν εντυπωσιακά τον δεύτερο γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ επικρατώντας 67-56  του Απόλλωνα.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Απόλλωνας προσπάθησε να επιβάλει τον γρήγορο ρυθμό του στο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός αμέσως ήλεγξε την κατάσταση. Ο Σπανούλης όταν δεν σκόραρε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του με τον πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 13-14 υπέρ της ομάδας μας.
Στη δεύτερη περίοδο η είσοδος των Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Σλούκα έκανε ακόμη καλύτερη την λειτουργία της ομάδας στην επίθεση και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (24-34).
Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν εντυπωσιακό για τον Ολυμπιακό. Με επιμέρους σκορ 3-15 η διαφορά πήγε στο +22 για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου (27-49) στο 26’ με τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 39-49 και το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 39-51.

Στην τελευταία περίοδο ο Μπράιαντ Ντάνστον κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες. Ο Αμερικανός με σούπερ άμυνες και φοβερές επιλογές στην επίθεση βοήθησε τον Θρύλο να κάνει το 44-60 στο 36’.Στο τελευταίο τετράλεπτο ο Θρύλος έκανε συντήρηση δυνάμεων και έφτασε στη νίκη με 56-67.

Δεκάλεπτα:  13-14,  24-34, 39-51, 56-67

Απόλλωνας (Βετούλας):  Σκορδίλης 12, Αργυρόπουλος 2, Γκάλογουεϊ 1, Πεν 5 (1), Φιτζπάτρικ 8 (2), Αντωνάκης, Μπατής, Ελ-Αμίν 21 (3), Μολφέτας, Γεωργαλής 6 (1).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4 (8ριμπ), Χάντερ 4, Ντάνστον 9 (4ριμπ, 2κοψ), Σπανούλης 10 (2τριπ, 7ασ), Ντάρντεν 5 (5ριμπ), Σλούκας 4 (1), Λοτζέσκι 13 (3τριπ, 2ριμπ), Πρίντεζης 12 (2τριπ), Μάντζαρης 6 (1τριπ, 3ριμπ, 1ασ), Κατσίβελης.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ:  «Ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς γιατί παίζαμε σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε μια ομάδα καλά δουλεμένη στο γήπεδο, πολύ αθλητική με καλούς Έλληνες και ξένους παίκτες. Είχαμε προετοιμαστεί για ένα δύσκολο παιχνίδι και ο βαθμός συγκέντρωσης μας ήταν καλός στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Πήραμε μια διαφορά ασφαλείας και την κρατήσαμε ως το τέλος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, συγχαρητήρια και στον Απόλλωνα για την εικόνα που έχει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κόσμο μας που βρέθηκε στο γήπεδο και μας στήριξε απόψε».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: 
«Ξέραμε ότι ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα με ποιότητα και σωστά προετοιμασμένη. Έπρεπε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, στα περισσότερα σημεία το κάναμε, είχαμε συγκέντρωση και τα καταφέραμε»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Για άλλο ένα παιχνίδι φανήκαμε σοβαροί, έχουμε δείξει σε όλα τα παιχνίδια πως απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο θέλουμε να κρατήσουμε τον ρυθμό, να είμαστε σοβαροί σε Ελλάδα και Ευρώπη και να δίνουμε το 100% των δυνάμεων μας».

ΝΙΚΟΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ:  «Προσεγγίσαμε το παιχνίδι αμυντικά, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μας άφησε με την επιθετική του άμυνα να κάνουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει στην επίθεση μας. Δυστυχώς σε κάποια σημεία κρίσιμα της αναμέτρησης δεν είχαμε συγκέντρωση, χάσαμε πολλά ριμπάουντ και έτσι η διαφορά άνοιξε. Παλέψαμε, όμως, για το καλύτερο απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».

ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή για εμένα η βράβευση από την ομάδα μου, αλλά και από την ομάδα του Ολυμπιακού. Όταν παίζεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό θα πρέπει να είσαι 110% έτοιμος. Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτά τα ματς ως γιορτή. Θεωρώ πως κόντρα στον Ολυμπιακό εμφανιστήκαμε ανταγωνιστικοί, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τρομερή ποιότητα.   Δεν ήμασταν τόσο εύστοχοι στα τρίποντα όσο θα έπρεπε για να μείνουμε κοντά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ ποιοτική ομάδα και ήρθε εδώ και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Πηγή:www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger