Home » » Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 76-64

Euroleague Top 16: Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα 76-64


Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο με την Λαμποράλ Κούτσα την οποία και νίκησε με 76-64 και συνεχίζει αήττητος στο TOP-16 της Ευρωλίγκας.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός άρχισε καλά με τους Ντάνστον και Σπανούλη να δίνουν λύσεις επιθετικά, αλλά τους Βάσκους να έχουν όλες τις απαντήσεις και έτσι να προηγούνται στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-18.
Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πρόβλημα στην άμυνα, κάτι που… μεταφέρθηκε και στην επίθεση και έτσι η Λαμποράλ Κούτσα κατάφερε να προηγηθεί με 28-37.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, ο αρχηγός πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε τον δρόμο στους συμπαίκτες του, ο Μάντζαρης και ο Χάντερ έκαναν σπουδαία δουλειά και με επιμέρους σκορ 26-16 οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκαν 54-53 στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το… νερό είχε μπει στο αυλάκι, ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει τους νόμους του και στις δύο μεριές του παρκέ και έτσι ήρθε η νίκη  με 76-64 με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο τέσσερα στα τέσσερα στο TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 17-18, 28-37, 54-53, 76-64.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7(1), Χάντερ 14 (7 ριμπάουντ), Ντάνστον 7(7 ριμπάουντ), Σπανούλης 27(4/8 τρίποντα, 6 ασίστ), Σλούκας 2, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 7(2), Κατσίβελης, Ντάρντεν 5, Λοτζέσκι 5(1).

Λαμποράλ Κούτσα (Ναβάρο): Ανταμς 12(2), Τζέιμς 4, Αιβερσον 6(8 ριμπάουντ), Κοζέρ 3, Τίλι 6, Σαν Εμετέριο 4, Μπέγκιτς 8(9 ριμπάουντ), Μπέρτανς 6, Χάνσμπροου 5(1), Σενγκέλια 10.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μία σημαντική νίκη γιατί κάθε νίκη όσο προχωράς είναι πιο σημαντική από την προηγούμενη. Το Top 16 είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα που διαρκεί πολύ και σημαίνει ότι πρέπει κάθε εβδομάδα να είσαι έτοιμος πνευματικά, συγκεντρωμένος και δυνατός μέσα στη πορεία του χρόνου. Το είχαμε αυτό σήμερα (σ.σ. χτες). Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη νίκη αυτή, τους αξίζει ολότελα.  Δεν ξεκινήσαμε καλά όπως είδατε όλοι το ματς. Ήμασταν νευρικοί και δεν πήραμε σωστές αποφάσεις, πότε να σουτάρουμε, να πασάρουμε, αν διεισδύσουμε. Δεν ήμασταν καλοί ούτε στην άμυνα. Φάγαμε πόντους από διεισδύσεις που το ξέραμε ότι είναι καλοί σε αυτό και θέλαμε να το σταματήσουμε. Στο 2ο ημίχρονο μπήκαμε συγκεντρωμένοι και κάναμε αυτά που έπρεπε να είχαμε κάνει από την αρχή. Ηρεμήσαμε στο ημίχρονο και ξεκινήσαμε από την άμυνα να παίζουμε καλύτερα και στην επίθεση φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη παρά το μέτριο πρώτο ημίχρονο που κάναμε. Είναι σημαντικό σε ματς που πήγε έτσι ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε 27 πόντους και τους κρατήσαμε σχεδόν 20 πόντους από τον μέσο όρο τους. Δεν είναι μόνο η άμυνα. Σκοράραμε 48 πόντους κιόλας βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση από την άμυνά μας.  Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο μας που ήταν ζεστός στις εκδηλώσεις του και μας βοήθησε σημαντικά σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Έδωσε ώθηση στους παίκτες. Τον ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη στήριξη και στη συνέχεια».

ΙΜΠΟΝ ΝΑΒΑΡΟ:  «Παίξαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και στην άμυνά μας και στην επίθεση. Είπαμε στα αποδυτήρια πως ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει, θα αντιδράσει και πρέπει εμείς να είμαστε έτοιμοι. Δεν το κάναμε ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Ο Ολυμπιακός μας έπαιξε με παγίδες, εμείς δεν αντιδράσαμε όταν έτρεξε και δεν τον σταματήσαμε με τα φάουλ μας. Δεν κάναμε ότι είχαμε πει στα αποδυτήρια. Φυσικά πρέπει να σταθούμε στην απόδοση του Σπανούλη. Είναι ένας από τους αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Με το παιχνίδι του στο 3ο δεκάλεπτο κατάφερε και έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι. Ήταν ένα από τα κλειδιά του ματς».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger