Home » » Ολυμπιακός - Πανιώνιος 108 - 65

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 108 - 65


Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός κόντρα στον Πανιώνιο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέφεραν ουσία και θέαμα απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης την οποία νίκησαν 108-65.
Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν το ματς με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση. Ο Ντάνστον ήταν ασταμάτητος, ο Σπανούλης μοίραζε τη μια ασίστ μετά την άλλη και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 32-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η άμυνα των Πειραιωτών βελτιώθηκε αισθητά. Στο διάστημα αυτό ο Θρύλος δέχτηκε μόλις 11 πόντους και έτσι η διαφορά πήγε στο +23 (51-28) για τον Ολυμπιακό.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Θρύλος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, Χάντερ και Ντάρντεν έκαναν σπουδαία δουλειά και στις δύο μεριές του παρκέ με το σκορ να φτάνει στο 60-34 στο 23’. Στο επόμενο τετράλεπτο Ο Ολυμπιακός με επιμέρους 9-2 έστειλε τη διαφορά στο +33 (69-36). Ο Λοτζέσκι ήταν «καυτός» πίσω από τα 6.75 με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 80-43 υπέρ του Θρύλου.
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε να προσφέρει ουσία και θέαμα. Με κάρφωμα του Βασίλη Καββαδά διαμορφώθηκε το 94-49 στο 33’. Στο τελευταίο εφτάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τους 100 πόντους και έφτασε εύκολα στη νίκη με 108-65.

Δεκάλεπτα:  32-17, 51-28, 80-43, 108-65

Oλυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 6 (6ριμπ), Χάντερ 10 (3ριμπ) , Ντάνστον 15 (3ριμπ, 3ασ), Σπανούλης 7 (1τριπ, 5ασ), Ντάρντεν 11 (2τριπ, 5ασ), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 9 (7ασ), Λαφαγιέτ 1 (6ασ), Λοτζέσκι 18 (4τριπ), Αγραβάνης 12 (1τριπ, 6ριμπ), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 12.

Πανιώνιος (Χουγκάζ): Ξανθόπουλος, Πετρόπουλος 2, Βεργίνης 9 (2), Σέι 12 (2), Σπυρόπουλος 2, Στρναντ 7 (1), Μπιλλής, Σταμάτης 3, Γεωργιάδης, Κόλεμαν 22, Ταμπς 8 (1).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι δύσκολο μετά από μια μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη βρεις συγκέντρωση και παίξεις για το πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα για να το κάνουμε. Σεβαστήκαμε εαυτό μας και τον αντίπαλο και ήμασταν συγκεντρωμένοι και  σοβαροί όπως πρέπει να είμαστε πάντα. Να τονίσω ότι είχαμε 34 ασίστ  και 5 λάθη. Είναι ένα καλό νούμερο που δείχνει ομαδικότητα σε επίθεση και άμυνα. Συνεχίζουμε… Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο και αφοσιωνόμαστε σε αυτό. Ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα και εύχομαι να γίνει η επανεκκίνηση και επιστρέψει μεγάλα σαλόνια γιατί εκεί του αξίζει. Δεν μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το Final Four.  Αλλο το ένα, άλλο το άλλο… Επιπλέον μεσολαβούν άλλα δύο παιχνίδια πριν το φαιναλ φορ μετά από αυτό με τον Παναθηναϊκό. Σκεφτόμαστε μεμονωμένα αυτό το ματς. Το φάιναλ φορ το έχουμε βγάλει από το μυαλό μας. Θα το σκεφτούμε όταν θα έρθει η ώρα… Ηταν σημαντικό ότι είχαμε την δυνατότητα να έχουν όλοι συμμετοχή. Εκείνοι που παίζουν πολύ να συνεχίσουν να έχουν ρυθμό και άλλοι να βρουν, ώστε όλοι να είναι έτοιμοι για το Σάββατο».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ:  «Ηταν ένας αγώνας πρωταθλήματος μετά από καιρό. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ εν όψει του ντέρμπι. Στην μεγαλύτερη διάρκεια ήμασταν σοβαροί και φτάσαμε στη νίκη».

ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ: «Ηταν ένας αγώνας που έπρεπε να γίνει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα μου. Αυτό που είπε ο Πετρόπουλος είναι αλήθεια… Δεν μπορώ να αναλύσω το παιχνίδι όταν δεν έχει γίνει προετοιμασία. Δεν γίνεται. Ο Πανιώνιος είναι σε μια διαδικασία να μαζέψει τα κομμάτια του. Δυστυχώς τα προβλήματα είναι μεγάλα και δεν θέλω να τα επαναλαμβάνω σε κάθε αγωνιστική .Κάθε φορά όμως θα λέω πως ο Πανιώνιος μεγάλη ομάδα, που έχει βγάλει σημαντικούς παίκτες και προπονητές και ελπίζω αυτό το βήμα προς τα πίσω να είναι η φόρα για να βρεθεί εκεί που αξίζει. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την ευρωπαϊκή του πορεία. Είναι σημαντικό να είναι πάντα ψηλά και για το ελληνικό μπάσκετ και για την κοινωνία μας. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στο φάιναλ φορ και στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Εγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια να κατέβει η ομάδα… Θα μπρούσε να μην κατέβει… Είμαι ο 4ος προπονητής, ενώ  έχουν αλλάξει και πολλά στη διοίκηση… Με όλα αυτά τα μπαλώματα δεν γίνεται ομάδα. Η ομάδα βασίζεται σε σωστή λειτουργία, ομοιογένεια και σταθερότητα. Όταν δεν υπάρχουν καταλήγουμε στα προβλήματα στο παρκέ».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σήμερα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Κόντρα σε μια ομάδα που έχει φτάσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά το ματς, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, εμείς με τις ατυχίες μας και ό,τι έχει γίνει όλο αυτό τον καιρό, συνεχίζουμε να παλεύουμε ως το τέλος. Εύχομαι στον Ολυμπιακό τα καλύτερα για τη συνέχεια».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger