Home » » Basket League Play Off Semifinals Game 1: Ολυμπιακός - Άρης 98 - 53

Basket League Play Off Semifinals Game 1: Ολυμπιακός - Άρης 98 - 53


Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στον Άρη στον πρώτο ημιτελικό των play off της Βasket League ΣΚΡΑΤΣ, νίκησε με 98-53 και έκανε το 1-0 στη σειρά. Πρώτος σκόρερ ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους. Την Παρασκευή  (29/5, 18:30, OTETV) ο δεύτερος ημιτελικός και πάλι στο ΣΕΦ.
Το παιχνίδι τελείωσε πριν καν αρχίσει με τον Θρύλο να μπαίνει αποφασισμένος να μην δώσει κανένα δικαίωμα. Έτσι και έγινε. Το 31-12 του πρώτου δεκαλέπτου ουσιαστικά «ψαλίδισε» κάθε σκέψη του Άρη για κάτι καλό.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Με εκπληκτική άμυνα και σούπερ ευστοχία πίσω από τα 6.75 ο Ολυμπιακός έκανε το 52-25 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα, αλλά και πάλι η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (71-42).
Στην τελευταία περίοδο ο Θρύλος προσέφερε ουσία και θέαμα, όπως άλλωστε έκανε σε όλο το ματς, άγγιξε την 100αρα επικρατώντας τελικά με 98-53.

Τα δεκάλεπτα: 31-12, 52-25, 71-42, 98-53

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 6, Ντάνστον 17, Σπανούλης 8, Ντάρντεν 3 (1), Σλούκας 8 (1), Λαφαγέτ 12 (4), Λοτζέσκι 17 (3), Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης 3 (1).
 
Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 11 (3), Τσιάρας 5 (1), Δήμας, Ριντ 10 (1), Τόμας 6, Πουλιανίτης 4 (1), Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 12 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ 1.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένοι και όπως πρέπει να αντιμετωπίζεις έναν ημιτελικό. Ξέραμε πως ο Άρης είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα που ξέρει πώς πρέπει να παίζει στο γήπεδο και θέλαμε από την αρχή να μπούμε συγκεντρωμένοι για να τους βγάλουμε από το πλάνο και το ρυθμό τους. Το πιο σημαντικό δεν ήταν η νίκη, αλλά η προσήλωση, η διάρκεια και η διάθεση. Όποιος μπαίνει πρέπει να έχει το ίδιο πάθος και να βοηθά την ομάδα, αυτό το είχαμε σήμερα. Όταν έχεις υψηλούς στόχους και ανήκεις σε μια μεγάλη ομάδα πρέπει να δίνεις το μάξιμουμ και για μένα δεν είναι έκπληξη. Αυτός είναι ο τρόπος δουλειάς μας και το ζητάμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν μας ενδιαφέρει η διαφορά, γιατί μετρούν οι νίκες. Θέλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση. Έχει γίνει μόνο το 1-0 και τίποτε άλλο. Υπήρχαν κάποια λάθη που ήταν χωρίς πίεση, ήταν λάθη συγκέντρωσης. Σίγουρα αυτά πρέπει να τα περιορίσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει το σκορ, εμείς πρέπει να παίζουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και κάποια πράγματα μπορούμε να τα αποφύγουμε. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε και θα τα συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα».

MΠΡΑΙΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ:  «Είναι μια καλή αρχή για μας, αλλά στο επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να διορθώσουμε αυτά που δεν κάναμε σωστά απόψε».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Άσχετα με τις όποιες δικαιολογίες υπάρχουν για μας, σήμερα δεν μπήκαμε στο ματς στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ έντονος στην πίεσή του στην μπάλα, με αποτέλεσμα να κάνουμε πολλά λάθη και να μη διαβάσουμε σωστά. Θα πρέπει την Παρασκευή να εμφανιστούμε με άλλη διάθεση κι άλλη ενέργεια, για να μπορέσουμε να αντισταθούμε και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα. Είναι σημαντικό για μας ότι δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό. Θα κάνουμε τις διορθώσεις μας και θα έρθουμε για να παίξουμε έναν ακόμη αγώνα.  Σίγουρα μας αφαιρεί την αισιοδοξία από το ό,τι μπορούμε να σκεφτόμαστε για την επόμενη σειρά των play offs. Όμως πρέπει να προσαρμοστούμε και να κάνουμε αυτό που μπορούμε όσο γίνεται καλύτερα».

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΠΑΣΑΛΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Είχε αποφασιστικότητα και δύναμη, εμείς δεν είχαμε τύχη στο παιχνίδι. Μας έλειπαν δύο σημαντικοί παίκτες, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό για μας, γιατί δεν αντισταθήκαμε κι αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει. Έχουμε δύο μέρες μπροστά μας και πρέπει την Παρασκευή να βελτιωθούμε και τουλάχιστον να κάνουμε τον Ολυμπιακό να μας αισθανθεί».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger