Home » » Basket League Play Offs: Κόροιβος - Ολυμπιακός 59 - 91

Basket League Play Offs: Κόροιβος - Ολυμπιακός 59 - 91


Ο Ολυμπιακός επικράτησε 91-59 του Κόροιβου Αμαλιάδας στον δεύτερο προημιτελικό των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, έκανε το 2-0 στη σειρά και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Εκεί, η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Την πρόκριση θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες. Την Τετάρτη (27/5)  το πρώτο ματς της σειράς στις 18:30 στο ΣΕΦ.
O Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένος να το τελειώσει από το… τζάμπολ. Ντάρντεν και Ντάνστον ήταν ασταμάτητοι και έτσι ο Θρύλος προηγήθηκε με 2-12 στο 4’ και  4-20 δύο λεπτά αργότερα. Χάντερ και Πρίντεζης έκαναν πάρτι στις δύο ρακέτες με τη διαφορά να φτάνει στο +17 (8-25) και το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 11-27.
Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ συνέχισε τη σπουδαία δουλειά των συμπατριωτών του (Χάντερ, Ντάνστον, Ντάρντεν) στο σκοράρισμα και με δέκα πόντους σε πέντε λεπτά έκανε το 16-38. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίζοντας καταπληκτική άμυνα και έχοντας 53% στα δίποντα και 80% στα τρίποντα η διαφορά πήγε στο +25 (18-43). O Βασίλης Σπανούλης όποτε δεν μοίραζε ασίστ, σκόραρε πίσω από τα 6.75 και έτσι η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 30 με το ημίχρονο να τελειώνει
Στα πρώτα εφτά λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Θρύλος είχε σκοράρει μόλις τρεις πόντους (1/2 βολές, 1 δίποντο), κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 30 πόντους. Ο Λοτζέσκι, όμως, με οκτώ συνεχόμενους πόντους έκανε το 37-63 στο 29’. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να διατηρήσει με ευκολία τη διαφορά και να φτάσει τελικά στη νίκη-πρόκριση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα με τον Θρύλο να φτάνει εύκολα στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 11-27,  23-52, 40-66, 59-91.

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 5 (1), Γιαννακίδης 13 (3), Αγγελόπουλος, Παπαπέτρου 3 (1), Μπάουερς 10, Βασίλιεβιτς 2, Κανονίδης 4, Φιλιππάκος 2, Κιρκ 10, Ρούμπιο 6, Γαλιώτος 4, Μπατής.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 10 (2τριπ, 4ριμπ), Χάντερ 6 (4ριμπ), Ντάνστον 7, Σπανούλης 10 (2τριπ, 7ασ), Ντάρντεν 8 (2τριπ, 3ριμπ), Παπαπέτρου 3 (1τριπ, 2ριμπ), Λαφαγιέτ 13 (3τριπ, 7ασ), Λοτζέσκι 16 (4/4τριπ), Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 8 (1), Μάντζαρης 3 (1), Κατσίβελης 3 (1).

ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Και πάλι θέλω να πω συγχαρητήρια στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Ολυμπιακό. Δεν μας έδωσε το παραμικρό δικαίωμα να πιστέψουμε σε οτιδήποτε καλύτερο. Με ανάλογα ποσοστά, εάν δεν κάνω λάθος, νίκησαν με 15 πόντους μέσα στη Μπαρτσελόνα, για εμάς είναι το τέλος της διαδρομής, μιας καλής σεζόν, αυτό για εμάς αποτελεί σκαλοπάτι για τη νέα σεζόν. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, τον κόσμο που μας έδωσε ενέργεια και να πω για άλλη μια φορά πως αισθάνομαι ευλογημένος που είχα αυτούς τους παίκτες. Είναι πολύ ευχάριστο πως ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά έφτασε πολύ κοντά στην κορυφή της Ευρώπης και αυτό μόνο καλό κάνει στο ελληνικό μπάσκετ. Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης, οπότε κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Ο Ολυμπιακός έχει το μομέντουμ, αλλά τα πλέι οφ σε μια στιγμή μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία μιας ομάδας, οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τα πάντα, εύχομαι να δούμε καλά ματς και να πάρει το πρωτάθλημα ο καλύτερος. Θέλω να κρατήσω χαμηλά τους τόνους, είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα, είναι η ώρα που πρέπει να ξεκουραστούμε, να καθαρίσει το μυαλό μας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσουν όλα αναφορικά με το μέλλον μου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΙΩΤΟΣ: «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα για την φοβερή σεζόν. Αρχίσαμε ως μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά καταφέραμε να κάνουμε πολλά πράγματα μέσα στη σεζόν, δουλέψαμε αρκετά και στο τέλος καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Κοροίβου και τον κόουτς, τον Χάρη Μαρκόπουλο, για την πολύ καλή σεζόν που είχαν φέτος. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τέτοιες ομάδες από την περιφέρεια, ως νεοφώτιστη ομάδα μπήκε στα Play off και αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Σε γενικές γραμμές ήμασταν αρκετά καλοί και σήμερα και φτάσαμε δίκαια στη νίκη. Γενικά κάναμε καλή σειρά. Ήταν σημαντικά ματς για να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας και πλέον αφοσιωνόμαστε στα παιχνίδια με τον Άρη που είναι πολύ σημαντικά».

ΟΛΙΒΕΡ ΛΑΦΑΓΙΕΤ: «Παίξαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα και παίξαμε πολύ καλά. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι γενικά, είχαμε καλή άμυνα, πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, να τον διατηρήσουμε και να φτάσουμε ως το τέλος γιατί ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger