Home » » Basket League Play Offs: Ολυμπιακός - Κόροιβος 91 - 52

Basket League Play Offs: Ολυμπιακός - Κόροιβος 91 - 52


Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός κόντρα στον Κόροιβο Αμαλιάδας επικρατώντας 91-52 και έκανε το 1-0 στα προημιτελικά των play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο (23/5, 18:00) στην Αμαλιάδα.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με το πεντάλεπτο να ολοκληρώνεται 10-10. Στη συνέχεια, όμως, ο Θρύλος επέβαλε τους κανόνες του στο ματς και προηγήθηκε με 20-14 στο 10’.
Στη δεύτερη περίοδο η είσοδος των Λοτζέσκι, Χάντερ και Λαφαγιέτ έδωσε στους Πειραιώτες τη φρεσκάδα που χρειάζονταν και με επιμέρους σκορ 15-4 η διαφορά πήγε στο +17 (35-18) για τους «ερυθρόλευκους» στο 16’. Το επιμέρους σκορ έγινε 22-8 με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου με τον Ολυμπιακό να στέλνει τη διαφορά στο +20 (42-22) για πρώτη φορά, 1:32’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου το οποίο ολοκληρώθηκε 44-27.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Θρύλος δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Μάντζαρης, Σπανούλης και Ντάνστον έκαναν σπουδαία δουλειά για το 60-37 στο 26’. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τη διαφορά να φτάνει στο +30 (74-44).
Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προσέφερε ουσία και θέαμα με τη διαφορά να έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τους 20 πόντους.  Μάλιστα με τρίποντο του Δημήτρη Κατσίβελη η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη της τιμή ως εκείνο το σημείο (86-49) στο 38’.
Δεκάλεπτα: 20-14, 44-27, 74-44, 91-52.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 11, Ντάνστον 7, Σπανούλης 10 (2), Ντάρντεν, Παπαπέτρου 9 (1), Λαφαγιέτ 2, Λοτζέσκι 12 (1), Πρίντεζης 8, Αγραβάνης 14 (2), Μάντζαρης 11 (1τριπ, 5ριμπ, 4ασ), Κατσίβελης 5 (1).
Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Μάτζετ 3, Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος 3, Παπαπέτρου 3 (1), Μπάουερς 10, Βασίλιεβιτς 2, Κανονίδης 8, Κιρκ 13 (1), Ρούμπιο 5, Φουρνόδαυλος, Γαλιώτος 5.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στον κόουτς Μαρκόπουλο και τον Κόροιβο. Είναι νεοφώτιστη ομάδα και παίζει στα playoffs, που είναι ένα επίτευγμα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι. Θέλαμε να κάνουμε καλό ματς με καλό ρυθμό. Ξέραμε ότι ο Κόροιβος είναι οργανωμένη ομάδα και ξέρει που να χτυπήσει. Δουλέψαμε για αυτό το ματς και η προσήλωσή μας στο πλάνο ήταν αρκετά καλή για πρώτο ματς μετά το Final 4. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πιο δύσκολο ματς στην Αμαλιάδα. Δεν ισχύουν αυτά για το φετινό Ολυμπιακό. Όταν θέλεις να είσαι μεγάλη ομάδα δεν μπορείς να επικαλείσαι δικαιολογίες. Έχεις βάλει στόχους και πρέπει να συνεχίσεις να είσαι δυνατός πνευματικά. Είχαμε βάλει δυο στόχους το Final 4 και το πρωτάθλημα και όποιος είναι έτοιμος να το κάνει έχει θέση σε αυτή την ομάδα. Πάμε για το πρωτάθλημα. Όλοι ήταν σήμερα έτοιμοι και πνευματικά για αυτό το ματς. Δεν καταλαβαίνω κούραση και πνευματικό άδειασμα. Δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό μας αυτά. Πάει καλύτερα. Στο Final 4 δέχθηκε χτύπημα στο πόδι που του δημιούργησε κάκωση στο ισχίο. Θα δούμε αύριο αν θα ταξιδέψει στην Αμαλιάδα».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ:  «Κάναμε ικανοποιητική εμφάνιση. Οι 50 πόντοι στην άμυνα τα λένε όλα. Παίξαμε καλή άμυνα και αυτό μας οδήγησε σε γρήγορα καλάθια. Αφήνουμε πίσω αυτό το ματς. Έχουμε δύσκολο ταξίδι και περιμένουμε τώρα την αντίδραση του Κόροιβου».

ΧΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και συγχαρητήρια στον κόουτς Σφαιρόπουλο. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο η ομάδα να είναι ανταγωνιστική, επειδή έχει πετύχει τους στόχους τους. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και περιμένουμε να δούμε κάποια αντίδραση το Σάββατο.  Είναι μεγάλη επιτυχία που η ομάδα έχει βρεθεί στα playoffs. Ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος. Στο μπάσκετ, όμως, σημασία έχει η επόμενη ημέρα και το πώς θα είσαι καλύτερος. Είναι τιμή που ο Ολυμπιακός θα έρθει στην Αμαλιάδα. Θα γίνει μία μεγάλη γιορτή με τον κόσμο, ελπίζω το παιχνίδι να αποτελέσει μία παράσταση και να τους κρατήσουμε “ζεστούς” για την επόμενη χρονιά».

NTONABAN KIΡΚ: «Είχαμε κάποιους στόχους σε αυτό το ματς. Περιμέναμε να παλέψουμε το παιχνίδι. Σεβόμαστε την ομάδα του Ολυμπιακού που είχε εκπληκτική σεζόν. Κοιτάξαμε να πετύχουμε τους στόχους που είχαμε θέσει, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτή η ήττα θα μας βοηθήσει να μάθουμε ότι θα πρέπει να είμαστε διαφορετικοί στο δεύτερο ματς».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger