Home » » Final 4 Final: Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 78 - 59

Final 4 Final: Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 78 - 59


Ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν θηρίο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν για 35 λεπτά μέσα στο παιχνίδι, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αντεπίθεση του και ηττήθηκε με 78-59 στον τελικό του Final Four της Μαδρίτης.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίζοντας εκπληκτική άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν με 15-19. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, η αστοχία στην επίθεση και κυρίως στις βολές κόστισε στον Θρύλο που βρέθηκε να χάνει με 35-28 στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με 40-29, αλλά ένα σερί 12-0 από τους Πειραιώτες έκανε το 40-41. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, αλλά η Ρεάλ έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον Κάρολ κατάφερε να ξεφύγει με 53-46 στο 30’. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεση του και πλησίασε σε 56-50, αλλά σε εκείνο το σημείο ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν τρεις καλές άμυνες δεν σκόραραν για να πλησιάσουν περισσότερο, πέντε πόντοι από το Νοτσιόνι έβαλαν τη Ρεάλ και πάλι μπροστά με +10 και όλα τελείωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-28, 53-46, 78-59

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 5 (1), Φερνάντεθ 7 (1), Νοσιόνι 12 (2), Καμπάτσο, Ματσιούλις 9 (2), Ρέγες 2, Ροντρίγκεθ 11 (1), Αγιόν 2, Κάρολ 16 (4), Γιουλ 12 (2), Μπουρούσης, Σλότερ 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 3, Παπαπέτρου, Σλούκας 10 (2), Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 1, Λαφαγέτ 1, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 17 (3).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Υπάρχει απογοήτευση σε μας, αλλά βαθιά μέσα μας είμαστε περήφανοι, γιατί φτάσαμε στον τελικό για μια ακόμη χρονιά. Η σεζόν δεν άρχισε καλά, αλλά παρά τις δυσκολίες παλέψαμε και φτάσαμε σε ένα ακόμη Final Four. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου, όλα τα μέλη του τιμ και όσους είναι δίπλα στην ομάδα. Οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια και έφεραν την ομάδα σε έναν ακόμη τελικό. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που μας υποστήριξαν όλη τη χρονιά και ήταν δίπλα μας. Τους υποσχόμαστε ότι θα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φτάσουμε σε άλλους τελικούς και τίτλους. Τώρα εστιάζουμε στον τελευταίο μας στόχο, το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ για την κατάκτηση του τίτλου μετά από τόσα χρόνια. Έπαιξαν πολύ καλά σήμερα και έτσι όπως έπαιξαν νίκησαν δίκαια. Εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο για μια ακόμη φορά, απέναντι σε δύσκολες συνθήκες, γιατί αντιμετωπίζαμε μια πλήρη και με πολλές λύσεις ομάδα, που έπαιζε στην έδρα της. Αρχίσαμε καλά την πρώτη περίοδο, αλλά δεν συνεχίσαμε έτσι. Η άμυνά μας έκανε καλή δουλειά και το τελικό σκορ μας αδικεί. Δυστυχώς οι αριθμοί λένε την αλήθεια, επιθετικά δεν ήμασταν καλοί, τα ποσοστά μας σε βολές και τρίποντα δεν ήταν καλά, ενώ είχαμε έλλειμμα ενέργειας. Μετά τα 16 επιθετικά ριμπάουντ στον ημιτελικό, σήμερα είχαμε μόλις 5. Στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο η Ρεάλ πέτυχε κάποια μεγάλα σουτ, κυρίως με τον Κάρολ. Αυτά άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα και μετά από αυτό ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε έχοντας υπόψη μας την ποιότητα της Ρεάλ».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: «Πρέπει να ζεις και την απέναντι πλευρά. Το είπα και χθες που νικήσαμε. Είμαι υπερήφανος. Κάναμε υπέρβαση με Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ. Είχαμε έλλειψη ενέργειας. Αυτό φάνηκε στα σουτ που χάσαμε και στα ριμπάουντ που χάσαμε και στις βολές. Κάναμε λάθη τη στιγμή που ξέφυγε η Ρεάλ στο σκορ. Το άξιζε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε τα play offs τώρα. Τα σουτ που βάλαμε σε άλλα Final-4 στο τέλος, τα έβαλε αυτήν τη φορά η Ρεάλ στο τέλος και μας έκοψε την ψυχολογία.  Όταν χάνεις τελικό πάντα υπάρχει στενοχώρια. Όταν μαθαίνεις να χάνεις, είσαι νικητής κάποια στιγμή. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί από εδώ και πέρα. Πιστεύω να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα και με τον κόσμο μαζί μας να πάρουμε το πρωτάθλημα. Για το πλεονέκτημα παίζαμε στο πρωτάθλημα, διότι βοηθάει το να παίζεις στο σπίτι σου, όπως συνέβη με τη Ρεάλ. Όταν παίζεις στο σπίτι σου, παίζεις στο σπίτι σου, είναι αλλιώς. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο πάρα πολύ που ήρθε εδώ, δίνοντας χρήματα σε πολύ δύσκολο οικονομικά καιρό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Δεν θα έλεγα ζήτημα ενέργειας, πολλοί οι λόγοι που χάνεις έναν τελικό. Στέκομαι μόνο στο ότι πρέπει όλοι μας να νιώθουμε υπερήφανοι, ξεπεράσαμε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Το πήρε η Ρεάλ, σέβομαι κάθε αντίπαλο και αξίζουν συγχαρητήρια στον αντίπαλο.  Και εντός και εκτός έδρας έχουμε υπερβεί τους εαυτούς μας και όλος ο κόσμος που ήρθε εδώ σε τόσο δύσκολες εποχές, αυτό κάτι λέει. Πρέπει από αυτό να βγούμε πιο ομάδα. Έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα, έτσι και πάρουμε το πρωτάθλημα και σε συνδυασμό σε ένα τελικό Ευρωλίγκας η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger