Home » » Basket League Finals Game 2: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 69 - 76

Basket League Finals Game 2: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 69 - 76


Ο Ολυμπιακός νίκησε 76-69 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο τελικό των play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, έκανε το 2-0 στη σειρά, και απέχει πλέον μια νίκη από την κατάκτηση του τίτλου. Την Κυριακή (14/6, 19:30, OTESPORTS 4) ο τρίτος τελικός στο ΣΕΦ.
Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 8-4, αλλά ο Θρύλος αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 2-10 πέρασε μπροστά με 10-14, ο Παναθηναϊκός έκανε το 14-14 και στη συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με Πρίντεζη, Σλούκα και Λοτζέσκι διαμόρφωσε το 14-21 του πρώτου δεκαλέπτου.
Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 24-24, αλλά η είσοδος του Βασίλη Σπανούλη στην αναμέτρηση άλλαξε τον ρυθμό και έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το 28-35 με το ημίχρονο να τελειώνει με τρίποντο του αρχηγού για το 33-38.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Τρεμέλ Ντάρντεν έκανε σπουδαία εμφάνιση. Ο Αμερικανός σε άμυνα και επίθεση ήταν εντυπωσιακό και έτσι ο Θρύλος κράτησε με ευκολία το προβάδισμα με τη διαφορά να φτάνει στο +8 (38-46) με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται (50-54).
Στην τελευταία περίοδο ο Βαγγέλης Μάντζαρης συνέχισε να οργανώνει υποδειγματικά,  ο Χάντερ με τον Ντάνστον έδωσαν τις δικές τους «μάχες», ο Σλούκας ήταν εξαιρετικός, ο Πέτγουεϊ πάλεψε όσο μπορούσε και ο Θρύλος έφτασε στη νίκη (69-76) κάνοντας το 2-0 στη σειρά.

Δεκάλεπτα: 14-21, 33-38, 50-54, 69-76.
 
Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος):  Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (1), Νέλσον 10 (1), Μαυροκεφαλίδης 28, Διαμαντίδης 4, Μπλουμς 3 (1), Κούπερ, Μόργκαν 1.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος):  Πέτγουεϊ, Χάντερ 7 (3ριμπ), Ντάνστον 7 (6ριμπ), Σπανούλης 11 (3τριπ, 3ασ), Ντάρντεν 14 (2/2βολ, 3/5διπ, 3/2τριπ), Σλούκας 9 (1), Λοτζέσκι 5 (1), Πρίντεζης 17 (1), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3 (2ριμπ, 6ασ).

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, κέρδισε δίκαια. Οι παίκτες μου έδωσαν την ψυχή τους για 40 λεπτά, δεν τα παρατήσανε, αλλά κάποιες λεπτομέρειες, ίσως και λόγω συγκέντρωσης ή κούρασης, δεν μας άφησαν να πάρουμε τη νίκη. Θέλαμε να κάνουμε κάποια πράγματα στην τακτική, άλλα τα κάναμε, άλλα όχι. Θέλαμε π.χ. να τρέξουμε, αλλά δεν το πετύχαμε.  Είμαστε στο 0-2, αλλά οφείλουμε, πρώτα για τον Παναθηναϊκό και μετά για τους εαυτούς μας να δείξουμε χαρακτήρα, να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι για να παλέψουμε για τη νίκη. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά το πρωτάθλημα δεν τελειώνει σε δύο νίκες».

ΝΤΕ ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΕΛΣΟΝ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Σε μεγάλο βαθμό επαναλήφθηκε το πρώτο ματς, κάναμε ό,τι έπρεπε για να βρεθούμε σε θέση νίκης, αλλά χάσαμε κάποια ριμπάουντ, κάποιες διεκδικούμενες μπάλες και δυσκολευτήκαμε από την άμυνα του Ολυμπιακού. Προφανώς είμαστε σε δύσκολη θέση. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο για ήττα. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Την Κυριακή είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να βρούμε τρόπο να νικήσουμε».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μια σημαντική νίκη στη σειρά των τελικών μέσα στην έδρα του αντιπάλου μας. Νομίζω πως στη μεγαλύτερη διάρκεια ήμασταν συγκεντρωμένοι, ελέγχαμε το ματς από την άμυνά μας, ακόμη κι όταν η επίθεσή μας δεν ήταν καλή. Κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 69 πόντους κι όταν παίζεις τέτοια άμυνα είσαι πάντα μέσα στο παιχνίδι, ακόμη κι αν έχεις κάποια άσχημα δίλεπτα ή τρίλεπτα.  Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Ο Παναθηναϊκός είναι σοβαρή ομάδα κι έχει την ικανότητα να μας δημιουργήσει προβλήματα. Γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Φέτος έχουμε δείξει μια μεγάλη σοβαρότητα σε θέματα προετοιμασίας και συγκέντρωσης. Η ομάδα μας έχει πληρώσει στο παρελθόν πολλές φορές κάποια λάθη. Είμαστε έτοιμοι και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Καταφέραμε να παίξουμε για πολύ μεγάλο διάστημα συγκεντρωμένοι όπως είχαμε πει. Εφαρμόσαμε το πλάνο μας και πήραμε μια σημαντική νίκη, που μπορεί να μη σημαίνει τίποτα. Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι, είναι ακόμη δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να παίξουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι και να τελειώσουν τα πράγματα εκεί».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger