Home » » Basket League Play Off Finals Game 3: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 93 - 74

Basket League Play Off Finals Game 3: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 93 - 74



Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι στην κορυφή της Ελλάδος. Ο Θρύλος κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του επικρατώντας 93-74 του Παναθηναϊκού στον τρίτο τελικό των play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και έκανε το 3-0 στη σειρά. Πρώτος σκόρερ ο Βασίλης Σπανούλης με 23 πόντους.

Ο Ολυμπιακός άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι αμυντικά, αλλά επιθετικά υπήρχε νευρικότητα και αστοχία. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 16-12 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η είσοδος του Ματ Λοτζέσκι και η άνοδος των Σπανούλη και Πρίντεζη έβαλαν τον Θρύλο μπροστά με 51-39 στο ημίχρονο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν εκεί, όμως, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο δεκάλεπτο, έτσι η διαφορά έμεινε σταθερά πάνω από τους δέκα πόντους και έφτασε τους 17 (75-58) στο 30'.

Ο κόσμος στις εξέδρες είχε δημιουργήσει γιορτινή ατμόσφαιρα και άπαντες περίμεναν να τελειώσει το ματς για να στεφθεί ο Θρύλος και επίσημα πρωταθλητής Ελλάδος για το 2015. Έτσι και έγινε με το τελικό 93-74 να βρίσκει άπαντες να πανηγυρίζουν την κούπα.


Τα δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58, 93-74

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 10, Ντάνστον 5, Σπανούλης 23 (4), Ντάρντεν 9, Σλούκας 5 (1), Λαφαγιέτ 3 (1), Λοτζέσκι 11 (2), Πρίντεζης 12, Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 10 (2), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 17 (3), Φώτσης 11 (2), Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης 14, Διαμαντίδης 5 (1), Μπατίστα 10, Μπλουμς, Κούπερ 7 (1), Μόργκαν


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είχα μια κρυφή ελπίδα στην αρχή πως θα τα καταφέρναμε. Ήτα δύσκολα τα πράγματα. Είναι τιμή να ‘σαι προπονητής του Ολυμπιακού, τους ευχαριστώ τους κύριους Αγγελόπουλους που με εμπιστεύτηκαν. Ήταν δύσκολη απόφαση και γι αυτούς όταν με εμπιστεύτηκαν. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας στην Ελλάδα, ήμασταν αήττητοι στην Ευρώπη, κάναμε μια πορεία που είναι άκρως επιτυχημένη. Πολύ καλή προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Δικαιούμασταν όλα όσα πετύχαμε φέτος. Φτάσαμε στο πρωτάθλημα και ως τον τελικό της Ευρωλίγκας. Δείξαμε στοιχεία μεγάλης ομάδας, περάσαμε μια περίοδο κρίσης με τους τραυματισμούς, αλλά αντέξαμε. Τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτούς, κάναμε τρομερή προσπάθεια, παίξαμε αρκετές φορές στα… κόκκινα όλη τη χρονιά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, πραγματικά τους βγάζω το καπέλο. Ο χαρακτήρας που χτίζουμε είναι πως δεν τα παρατάμε ποτέ. Δεν γίνεται πάντα αυτό, αλλά θέλω να πολεμάμε ως το τέλος. Να μην χαλαρώνουμε στιγμή, να κρατάμε τη διαφορά. Αυτό τους ζήτησα κι απόψε. Στο μπάσκετ πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι ως το τέλος και πήραμε μια δίκαιη και 100% άνετη νίκη. Παίξαμε καλύτερα απ’ τον Παναθηναϊκό καθ’ όλη τη διάρκεια, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και δίκαια φτάσαμε στον τίτλο. Είναι νωρίς να συζητάμε για το μέλλον. Είναι ιστορικές στιγμές αυτές που ζούμε, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής μετά από 3 χρόνια. Είναι σημαντικό που όλη η ομάδα, ο οργανισμός δουλεύει με συνέπεια, οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως, όσους δουλεύουν. Ευχαριστώ τη διοίκηση και αφιερώνουμε όλοι αυτό τον τίτλο στους προέδρους και στον κόσμο του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια σε όλους και στους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα στα γραφεία. Όλοι έχουν μερίδιο σ’ αυτή την επιτυχία. Το μεγαλύτερο σίγουρα αξίζει στους παίκτες, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε φορά».

ΤΡΕΜΕΛ ΝΤΑΡΝΤΕΝ: «Δεν ξέρω για το ότι σταμάτησα τον Διαμαντίδη, αλλά ο στόχος μας ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε τον χαμένο τελικό της Euroleague και αυτό πείσμωσε την ομάδα. Ξέραμε ότι το πρωτάθλημα ήταν πολύ σημαντικό για τον σύλλογο. Ευχαριστώ που ήμουν μέρος αυτού» δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός φόργουορντ, προσθέτοντας: «Συνολικά, εδώ στην Ελλάδα το να κατακτήσεις το ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στον Παναθηναϊκό, είναι πιο σημαντικό και από την Euroleague. Ήταν θέλημα Θεού να έρθω στον Ολυμπιακό και να στεφθώ πρωταθλητής. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, απλά παίζω πιο επιθετικά και εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες. Κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Το να παίζεις επιθετικά, δεν είναι μόνο να βάζεις καλάθια».


ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχουμε παράπονα από τη διαιτησία. Αν είχαμε κάποιες πιθανότητες να γυρίσουμε το παιχνίδι, η διαιτησία στα κρίσιμα σημεία μάς στέρησε αυτές τις πιθανότητες. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Ήταν καλύτερος σε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών, ενώ και σε όλο το πρωτάθλημα είχε μια σταθερότητα. Εμείς είχαμε μια χρονιά γεμάτη προβλήματα, πάρα πολλούς τραυματισμούς, στερηθήκαμε τρεις βασικούς παίκτες, μίκρυνε το ρόστερ, αλλά θεωρώ αν είχαμε λίγο παραπάνω χρόνο θα κάναμε κάτι καλύτερο. Οι απουσίες και ο λίγος χρόνος δεν μας επέτρεψαν να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια τεράστια ομάδα. Χάνοντας ένα πρωτάθλημα δεν γίνεται κάτι, θα βρει το δρόμο του. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για τη συνεργασία που είχαμε, ειδικά τον τελευταίο καιρό και τώρα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε για να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον».

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη σειρά αυτή εμφανίστηκε καλύτερος. Παρά τις απουσίες που είχαμε, από την πλευρά των προπονητών ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Τα ματς κρίθηκαν σε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με παρελθόν, παρόν και μέλλον και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να είμαστε καλύτεροι του χρόνου»

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger