Home » » Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 73-69

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 73-69


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 73-69 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στη δεύτερη αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν… διαστημικό για τον Θρύλο. Με συνεχόμενα τρίποντα ο Θρύλος κατάφερε να προηγηθεί με 18-32 στο 10’. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, η αστοχία κόστισε στους πρωταθλητές, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και μείωσαν σε 41-43 στο ημίχρονο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και το ματς πήγαινε πόντο-πόντο σε όλη τη διάρκεια της περιόδου που τελείωσε με 56-55 υπέρ του Παναθηναϊκού. Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα για το 67-57. Ένα σερί, όμως, 7-0, με τους Παπαπέτρου και Σπανούλη έγινε το 67-64. Αλλά ένα σερί 7-0 των γηπεδούχων μετέτρεψε το σκορ σε 71-64. Το τρίποντο του Σπανούλη στα 36’’ έκανε το 71-67. Tο τελικό σκορ βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 73-69.

Δεκάλεπτα: 18-32, 41-43, 56-55, 73-69.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς):  Πάβλοβιτς 10, Φέλντειν 12 (2), Γκιστ 7, Καλάθης 2, Κούζμιτς 8, Γιάνκοβιτς 7 (2), Φώτσης 11 (2), Ραντούλιτσα 11, Διαμαντίδης 5 (1).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 13 (3τριπ, 2ριμπ), Σπανούλης 7 (1τριπ, 10ασ), Μιλουτίνοφ 2 (3ριμπ), Πρίντεζης 13 (1τριπ, 5ριμπ), Μάντζαρης 8 (2τριπ, 4ριμπ, 2κλεψ), Γιανγκ 6 (5ριμπ), Στρόμπερι 4 (3ριμπ), Αγραβάνης 3 (1), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 11 (5ριμπ), Αθηναίου.

O Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε: "Στο τέλος του αγώνα και ενώ ο συνεργάτης μου, κύριος Τόμιτς, μιλούσε στους διαιτητές, δέχτηκε μια χυδαία φραστική επίθεση από τον αντίπαλο προπονητή και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις, δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον αντίπαλο προπονητή. Ευχαριστώ πολύ, γειά σας!. Αν θέλετε δηλώσεις, θα κάνω έξω από τα αποδυτήρια μας”
Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας: “Ο συνεργάτης μου, κύριος Τόμιτς, πήγε στο τέλος του ματς να συζητήσει με τους διαιτητές και δέχτηκε χυδαία φραστική επίθεση από τον αντίπαλο προπονητή και στη συνέχεια αυτό συνεχίστηκε και από τον καλαθοσφαιριστή Καλάθη, ο κύριος Τόμιτς μιλούσε με τον κύριο Παναγιώτου που κατά τη γνώμη μας είχε πολλά σφυρίγματα που καθόρισαν το παιχνίδι, αυτό φαίνεται δεν άρεσε στους αντιπάλους μας, ότι δηλαδή μιλούσε με κάποιον διαιτητή και του επιτέθηκαν φραστικά. Εγώ δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τον προπονητή που δεν σέβεται τους συνεργάτες μου. Αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησα. Δεν με απασχολεί αυτό, εάν θα ζητήσει συγγνώμη, δεν είναι δικό μου θέμα. Ρωτήστε τον αν θα ζητήσει συγγνώμη. Ήμουν πολύ ξεκάθαρος, δεν μπορώ να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με έναν προπονητή που δεν σέβεται τους συνεργάτες μου και βρίζει τις μάνες τους και τους πατεράδες τους. Δεν με νοιάζει το μέλλον, είναι δικό τους το πρόβλημα, όχι δικό μου. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, νομίζω ότι σήμερα, παρόλο που χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι, πολύ δυνατά, βάλαμε τον ρυθμό μας στο παρκέ, εκείνο που ήταν καθοριστικό για το παιχνίδι ήταν τα τελευταία τέσσερα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου που χάσαμε τη συγκέντρωση μας, κάναμε πέντε λάθη σε εκείνο το διάστημα οι αντίπαλοι μας έβαλαν εύκολα καλάθια και πολλά ήταν καλάθια και φάουλ. Στο δεύτερο ημίχρονο ημίχρονο παλέψαμε, ήταν ένα ντέρμπι το δεύτερο ημίχρονο ενώ στο πρώτο είχαμε την κυριαρχία, το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τέλος”.

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger