Home » » Euroleague Regular season: Ολυμπιακός - Τσεντεβίτα 76 - 61 μάθημα προσαρμογής

Euroleague Regular season: Ολυμπιακός - Τσεντεβίτα 76 - 61 μάθημα προσαρμογής


Ξεκίνημα με νίκη για τους ερυθρόλευκους στην Ευρωλίγκα, επί της Τσεντεβίτα του Ζάγρεμπ με σκορ 76-61. Κοντά στο σκορ ήταν οι δυο ομάδες μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδο, όμως ο Ολυμπιακός έχοντας για πρωταγωνιστές του Γιάνγκ, Πρίντεζη και τον Λοτζέσκι να ευστοχεί από την περιφέρεια πήραν προβάδισμα και κράτησαν την διαφορά μέχρι το τέλος.
 Ο Ολυμπιακός απειλούσε κυρίως μέσα από το καλάθι τους Κροάτες, αλλά δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Η Τσεντεβίτα ήταν εύστοχη σε προσπάθειες μέσα από την ρακέτα με τους Ζούμπισιτς και Μπίλαν, ενώ η αδυναμία των ερυθρόλευκων να ευστοχήσουν στα περιφερειακά σουτ δεν άφησε καμιά ομάδα να πάρει την διαφορά. Στην συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξαν καλύτερα στην άμυνα, ο Λοτζέσκι άρχισε να ευστοχεί και κάπου όλα πήραν το δρόμο τους.
 Να σημειωθεί πως ο Μιλουτίνοφ δεν αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι λόγο τραυματισμού.
Σε ότι αφορά ατομικά τους παίκτες του Ολυμπιακού, ο Γιάνγκ μπορεί να αναδείχθηκε σε MVP της αγωνιστικής και να σημείωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία στο ranking, όμως ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά για είναι αποτελεσματικός στις αμυντικές προσαρμογές, ενώ σταδιακά θα πρέπει να προσθέτει ποικιλία στο επιθετικό του παιχνίδι. Ο Χάκετ ήταν καλός αμυντικά, όμως είναι απορρίας άξιο πως παρουσιάζεται αρκετά άτολμος στην επίθεση και προτιμά την πάσα από το να κάνει κάποιο σουτ ακόμα και από καλές προυποθέσεις. Αρκετά καλή άμυνα από τον Αγραβάνη στο "5",  δεν είναι σε επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας (λογικό) ο Βασίλης Σπανούλης. Πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης ο Γιώργος Πρίντεζης που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ενώ ο Σφαιρόπουλος θα περίμενε περισσότερα από τον Στρόμπερι.
 Όπως και να έχει αρχή είναι ακόμα, οι παίκτες προσαρμόζονται, οι περισσότεροι άλλωστε λόγο Eurobasket δεν έκαναν μαζί προετοιμασία οπότε αναμένεται να υπάρχει βελτίωση στο μέλλον.


Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-35, 57-48, 76-61


Ολυμπιακός:  Γιανγκ 16, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 5 (1), Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Πρίντεζης 20, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 11 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 14 (3).

Τσεντεβίτα: Πούλεν 18 (4), Ουάιτ 8, Ζούμπσιτς 16 (1), Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 2, Ζγκάνετς, Μούσα 4, Μπίλαν 10, Μάζαλιν, Γκόρντιτς, Ζόριτς 1, Αράποβιτς.
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger