Home » » ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 99-104

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 99-104


Ο Ολυμπιακός, αν και βρέθηκε στο -9 στο 35’, κατάφερε να γυρίσει το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και να νικήσει στην παράταση με 104-99 επιδεικνύοντας καρδιά πρωταθλητή.

To παιχνίδι άρχισε με τους πρωταθλητές Ελλάδος να προηγούνται 15-22 με τους Στρόμπερι και Γιανγκ να κάνουν εξαιρετικό ξεκίνημα επιθετικά. Στη συνέχεια, όμως, η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ με επιμέρους 28-20 να προηγηθεί με 42-42 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με τον Θρύλο να στηρίζεται σε Παπαπέτρου, Χάκετ και Σπανούλη για το 67-67. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 78-69 στο 35, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδος δείχνοντας για άλλη μια φορά φοβερά ψυχικά αποθέματα κατάφεραν και γύρισαν το ματς οδηγώντας το στην παράταση με καλάθι του Ντάνιελ Χάκετ (87-87).
Στο έξτρα πεντάλεπτο ο αρχηγός του Θρύλου, Βασίλης Σπανούλης, πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη με 104-99 στην Πυλαία.

Δεκάλεπτα: 15-22, 43-42, 67-67, 87-87, 99-104.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 8 (1), Βασιλειάδης 13 (2), Μαργαρίτης 9, Μάρκοβιτς 17 (1), Χάτσερ 15 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 18 (2), Τσόχλας 15 (3), Κώττας 4, Ντούβνιακ.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 12 (11 ριμπ.), Σπανούλης 20 (2τριπ, 6ασ,2ριμπ ), Στρόμπερι 12 (2), Πρίντεζης 9 (4ριμπ), Μάντζαρης 4, Χάντερ, Παπαπέτρου 16 (2τριπ, 7ριμπ), Μιλουτίνοφ, Αγραβάνης, Χάκετ 19 (1 τριπ., 10 ριμπ.), Λοτζέσκι 12 (4ριμπ).


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς γιατί κερδίσαμε έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο που προερχόταν από κάποια άτυχα αποτελέσματα τα οποία ξέραμε πως θα του δώσουν έξτρα κίνητρο απέναντι σε εμάς. Είχαμε κάνει μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη και έπρεπε να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί είχαμε δύσκολη αποστολή. Ξεκινήσαμε με κάποιου είδους συγκέντρωση, πήραμε μια διαφορά και πιστέψαμε πως το παιχνίδι θα ήταν εύκολο. Έπειτα χάσαμε τη συγκέντρωση μας με πολλά λάθη στην άμυνα, δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ σούταρε με 50% στα τρίποντα με 8/16 και έτσι προηγήθηκε στο ημίχρονο. Ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την απαιτούμενη ετοιμότητα, όμως, όσο περνούσε το παιχνίδι και η ώρα, ο ΠΑΟΚ πήρε τη διαφορά,  αλλά εμείς δείξαμε τα αμυντικά μας χαρίσματα και τα ψυχικά αποθέματα σε εκείνο το σημείο. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας που παλεύει όλα τα ματς και είναι σημαντικό πως κερδίσαμε σε μια μέτρια μέρα. Δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Έχουμε την πολυτέλεια να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι χωρίς να το έχουμε πληρώσει. Ο ΠΑΟΚ παίζει ένα στυλ μπάσκετ μη έχοντας κλασικό πεντάρι, τον Μάρκοβιτς που είναι 4-5 στη θέση του σέντερ και παίζει συνέχεια πικ εν ποπ. Διαβάζαμε λάθος τι πρέπει να κάνουμε στο πρώτο ημίχρονο και συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο αυτό, αλλά όταν αλλάξαμε την άμυνα μας πήγαμε το ματς στο low post και αυτό έφερε  αποτέλεσμα».

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ: «Ξέραμε  ότι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι για εμάς. Προερχόμασταν από μεγάλη νίκη στο Μιλάνο, αλλά αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα στο να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο σημερινό παιχνίδι, επιτρέψαμε να δεχτούμε πάρα πολλούς πόντους και ήταν πάρα πολύ δύσκολο το ματς απόψε».
Σημείο «κλειδί» στο παιχνίδι: «Το γεγονός ότι δεν λυγίσαμε και συνεχίσαμε να παλεύουμε όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα στο -9 για εμάς, μείναμε στο παιχνίδι και συνεχίσαμε να παλεύουμε χωρίς να τα παρατήσουμε. Αυτό κατά τη γνώμη μου ήταν το "κλειδί" στο αποψινό ματς».
Για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακού: «Αισθάνομαι καλά, μαθαίνω την ομάδα και προσπαθώ όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου να φοράω αυτή τη φανέλα και να βοηθάω αυτή την ομάδα".

ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη. Πιστεύω σήμερα δεν την άξιζε, έπρεπε να κερδίσουμε εμείς το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε. 'Ετσο όπως παίξαμε εμείς και έτσι όπως έπαιξε ο Ολυμπιακός, νομίζω πως τη νίκη την αξίζαμε εμείς. Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και του εύχομαι ό,τι καλύτερο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς προσπαθήσαμε να βγάλουμε από το παιχνίδι του τον Ολυμπιακό, να μην του επιτρέψουμε να παίξει με τον τρόπο που παίζει. Εμείς είχαμε κούραση σε ένα παιχνίδι με τόσο μεγάλη πίεση. Παρόλα αυτά το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες πιστεύω, με μια άστοχη βολή στο τέλος, με μια άμυνα που δεν παίξαμε. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός είναι δυνατός κοντά στο καλάθι, πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε όμως. Δεν μπορώ να εξηγήσω κάτι για την τελευταία φάση, είναι μια φάση και εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να ξέρεις πως θα αντιδράσουν οι παίκτες μέσα στο παρκέ. Είναι μια στιγμή. Το αρνητικό αποτέλεσμα είναι πάντα αρνητικό αποτέλεσμα και σίγουρα είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Θα δούμε πως θα τα διαχειριστούμε. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, πολλά ταξίδια και τα πράγματα είναι δύσκολα μιας και δεν έχουμε την πολυτέλεια για ξεκούραση. Ήταν ξεκάθαρο στη θέση του σέντερ πως είχαμε πρόβλημα. Ο Σχορτσανίτης είναι ένας παίκτης καλός και σίγουρα θα μας βοηθήσει»

ΚΑΚΑΡΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: «Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι για τους φιλάθλους, παίζαμε με μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δουλέψαμε πολύ πάνω στα στοιχεία του Ολυμπιακού, παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά στο τέλος χάσαμε. Πονάει πολύ αυτή η ήττα, ειδικότερα έτσι όπως ήρθε απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, αλλά νομίζω πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία από όλο αυτό. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι έγινε όταν βρεθήκαμε στο +9, κολλήσαμε, ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα, άλλαξαν την άμυνα τους στο πικ εν ρολ, αυτό μας προβλημάτισε, έκαναν ένα σερί και έτσι μας έφτασαν. Η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να διαχειριζόμαστε τα αποτελέσματα με σωστό τρόπο ώστε να μην μένουμε πίσω και να κοιτάμε μπροστά. Από τη στιγμή που χάσαμε, δεν νομίζω πως παίζει ρόλο ποιος έπαιξε καλά».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger