Home » » Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Λιμόζ 75 -49

Euroleague Regular Season: Ολυμπιακός - Λιμόζ 75 -49


Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Λιμόζ την οποία νίκησε με 75-49 και έφτασε τις τρεις νίκες έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.
Το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε καλά για τον Θρύλο, ο οποίος μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε 12-6, αλλά στη συνέχεια η αστοχία επέστρεψε στη γαλλική ομάδα να περάσει μπροστά με 16-17. Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα δεν άλλαξε. Οι πρωταθλητές Ελλάδος συνέχισαν να είναι άστοχοι και έτσι η Λιμόζ βρέθηκε μπροστά με 28-29 στο ημίχρονο.
Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν. Τα σουτ μπήκαν, η άμυνα των «ερυθρολεύκων» ήταν εξαιρετική και με επιμέρους σκορ 23-13 πρωταθλητές Ελλάδος βρέθηκαν στο +9 (51-42) στο 30. Στην τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες κυριάρχησαν απόλυτα και στις δύο μεριές του παρκέ, κράτησαν τους φιλοξενούμενους στους εφτά πόντους, προσέφεραν ουσία και θέαμα και έτσι ήρθε το τελικό 75-49 απολύτως φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-29, 51-42, 75-49

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 13 (10 ριμπ, 5κοψ), Παπαπέτρου (4ριμπ), Σπανούλης 10 (1τρ., 10 ασ.), Στρόμπερι 12 (2ασ, 2κλεψ) , Τσαϊρέλης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 15 (1τριπ, 6ριμπ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 10 (2τριπ, 3ριμπ), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 3, Αθηναίου 6 (2τριπ).

Λιμόζ (Ερβέ): Σαφάρτζικ 6 (2), Κάλπεπερ 10 (2), Ντάνιελς 7, Βέστερμαν 4, Πέιν 5 (1), Μπουνγκού-Κολό, Τραορέ 8, Ντιαβαρά, Ζερμπό 9.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι αμυντικά ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένοι,. Βγάλαμε κάποια ελεύθερα σουτ και πήραμε μία διαφορά έξι πόντων. Το ότι χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια, ακόμα και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό μάς έφερε εκνευρισμό. Είναι σημαντικό ότι η άμυνα λειτουργούσε καλά παρόλο που η επίθεση δεν ήταν σταθερή. Αυτό είναι το ζητούμενο για εμένα, γιατί  αν για δύο-τρία λεπτά δεν σκοράρεις , η άμυνα θα σε κρατήσει. Η άμυνα ήταν εξαιρετικά. Στα αποδυτήρια συζητήσαμε και είπαμε στα παιδιά πως δουλεύουμε καλά στην επίθεση. Ασφαλώς κάποιες φορές πήγαμε  βιαστικά να βάλουμε καλάθια. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε. Βάλαμε 47 πόντους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αμυντικό κομμάτι και στο ότι στο δεύτερο ημίχρονο ηρεμήσαμε. Είναι σημαντικό που είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Είναι σημαντικό που ο Σπανούλης είχε 10 ασίστ και ο Γιανγκ έκανε 5 τάπες και πήρε 10
ριμπάουντ. Είχαμε πολυφωνία και είναι σημαντικό πως οι παίκτες μπαίνουν στο παιχνίδι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: «Θα πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να παίζουμε πιο σταθερά και όχι να έχουμε τόσα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Η άμυνα είναι πάντα το σημείο-κλειδί και αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, ακόμη και λέι απ, αλλά στο δεύτερο παίξαμε πολύ καλύτερα και στις δύο πλευρές του παρκέ, πήραμε αυτοπεποίθηση και το κάναμε εύκολο».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger