Home » » Ολυμπιακός - Λαύριο: 108 - 39

Ολυμπιακός - Λαύριο: 108 - 39


Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απέναντι στο Λαύριο (108-39) και έφτασε τις τέσσερις νίκες στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League.  Πρώτος σκόρερ ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος, Βασίλης Σπανούλης.
Το παιχνίδι άρχισε με τους Πειραιώτες να επιβάλουν τους κανόνες του. Ο Σπανούλης έδωσε τον ρυθμό για το 21-13 της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα έκαναν επιμέρους 29-6 για το 50-19 του πρώτου ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Ο Θρύλος προσέφερε ουσία και θέαμα με 81-33 να μην αφήνει περιθώρια για πολλά σχόλια. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και έτσι έφτασαν τελικά στην επικράτηση με 108-39.

Δεκάλεπτα: 21-13, 50-19, 81-33, 108-39.
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 7 (1ριμπ), Σπανούλης 19 (3τριπ, 3ασ), Στρόμπερι 9 (1τριπ, 6ριμπ, 4ασ, 3κλεψ), Πρίντεζης 7, Μάντζαρης 9 (3τριπ, 5ριμπ, 4ασ), Παπαπέτρου 16 (4ριμπ), Τσαϊρέλης 8 (3ριμπ), Μιλουτίνοφ 2, Αγραβάνης 5 (6ριμπ), Χάκετ 10 (6ριμπ, 8ασ), Λοτζέσκι 14 (3τριπ), Αθηναίου 2.

Λαύριο (Σερέλης): Γιανγκ 5, Κρουμπάλι 5, Γιαννακόπουλος 8, Μπάρλος, Έβανς 9, Τσίρος, Σακελλαρίου, Νικολακόπουλος, Νίξον 5, Περράκης 4, Κακλαμανάκης, Καπώνης 3.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσήλωση, τον βαθμό ετοιμότητας και την συγκέντρωσή τους. Ημασταν σοβαροί για 40’ και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Το Λαύριο δεν είναι αυτό που είδατε σήμερα. Είναι μία αξιόμαχη ομάδα. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας αυτής είναι διαφορετική. Για αυτό θέλαμε να μπούμε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε αποφασιστικά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Σεβόμαστε την δουλειά μας και τον αντίπαλο και με την απόδοσή μας το δείξαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Δεν θέλω να μιλήσω για αριθμούς, αλλά οι 32 ασίστ είναι ενδεικτικές της ομαδικότητας. Το παιχνίδι δείχνει πως είμαστε στον σωστό δρόμο πνευματικά και αγωνιστικά. Θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Συγχαρητήρια στον κόουτς και το Λαύριο κι εύχομαι να πετύχουν τον στόχο τους.  Τα ρεκόρ είναι κυρίως για τον κόσμο και τους δημοσιογράφους. Δεν κυνηγούσαμε κανένα ρεκόρ. Θέλαμε να είμαστε σοβαροί και να κάνουμε την δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται στο γήπεδο. Αν έρθει ένα ρεκόρ ή όχι, δεν μας απασχολεί και τόσο. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και αυτά που κάνουμε στην προπόνηση να τα βγάζουμε στο γήπεδο ανεξαρτήτου αντιπάλου. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και αποφασισμένοι είτε παίζουμε με το Λαύριο, είτε παίζουμε έναν αγώνα στην Ευρωλίγκα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα».

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ: «Ξέραμε πως είχαμε να είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ επικίνδυνη ομάδα που παίζει πολύ επιθετικά σε άμυνα κι επίθεση. Για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, βγάλαμε πολλή ενέργεια στην άμυνα κι έτσι ήρθε το αποτέλεσμα».

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΛΗΣ: «Eίναι ένα δύσκολο αποτέλεσμα, όχι γιατί χάσαμε από τον Ολυμπιακό, αλλά γιατί χάσαμε με μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός κάλλιστα είναι μία ομάδα που μπορεί να φτάσει ως τον τελικό της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός δεν μας άφησε κανένα περιθώριο. Αν υπάρχει κάποιο θετικό από το παιχνίδι, είναι ο τρόπος που μας αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός. Δεν μας επέτρεψε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ήταν ένα καλό μάθημα για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε μέσα από το διάβασμα του παιχνιδιού ν φανούμε ανταγωνιστικοί και να μείνουμε στην κατηγορία».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΩΝΗΣ:  «Αντιμετωπίσαμε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ξέραμε πως η αναμέτρηση θα ήταν πολύ δύσκολη. Προσπαθήσαμε να δείξουμε όσο το δυνατό καλύτερο πρόσωπο. Ως ένα σημείο τα καταφέραμε, αλλά στοίχισαν κάποια λάθη. Η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα και το πάθος μας»

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger