Home » » Euroleague Regular Season: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 66-71

Euroleague Regular Season: Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 66-71


Ο Ολυμπιακός νίκησε 71-66 την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο εκτός έδρας για την τρίτη αγωνιστική της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και έφτασε στο 2-1. Κορυφαίοι Γιανγκ, Σπανούλης, Πρίντεζης. Επόμενος αντίπαλος η Λιμόζ.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό, κυρίως αμυντικά με τους Ιταλούς να ευστοχούν σε συνεχόμενα τρίποντα. Έτσι, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο κατάφερε να προηγηθεί με 23-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, η άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδος βελτιώθηκε αισθητά. Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου και με επιμέρους σκορ 3-14 η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε το 27-34. Οι γηπεδούχοι, όμως, με δικό τους επιμέρους σκορ 10-3 έφεραν το ματς στα ίσα (37-37) με το ημίχρονο τελικά να λήγει 37-39 με δίποντο του Οθέλο Χάντερ.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περίοδου ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι προβάδισμα έξι πόντων, αλλά η Αρμάνι συνέχισε να είναι εύστοχη πίσω από τα 6.75 και έτσι έμεινε κοντά στο σκορ. Μαλιστα με δύο συνεχόμενα τρίποντα βρέθηκε στο +2 (54-52) από το 48-52. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με πέντε πόντους, αλλά Σπανούλης και Πρίντεζης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για το 60-62, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Πρίντεζης και Σπανούλης πήραν τον Θρύλο από το χέρι και τον οδήγησαν στη σπουδαία νίκη με 71-66.


 
Δεκάλεπτα: 23-20, 37-39, 54-52,  66-71

Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Ρέπεσα) : ΜακΛιν 2, Λαφαγιέτ 5 (1), Τζεντίλε 24 (2), Τσερέλα, Μάτσβαν 9 (1), Τζένκινς 8 (2), Χούμελ 3 (1), Μπάρατς 1, Λαουάλ 3, Σίμον 11 (2).
 
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 18 (4ριμπ, 1κλεψ), Χάντερ 4 (5ριμπ), Παπαπέτρου, Σπανούλης 14 (3τριπ, 2ριμπ, 4ασ), Στρόμπερι, Πρίντεζης 16 (1τριπ, 6ριμπ), Αγραβάνης 4 (1τριπ, 4ριμπ), Μάντζαρης, Χάκετ 9 (5ριμπ, 1κλεψ, 1ασ), Λοτζέσκι 6 (3ριμπ, 3ασ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ : “Πρόκειται για μια σημαντική νίκη για εμάς, το να κερδίζεις εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα είναι πάντοτε σημαντικό. Θέλαμε τη νίκη αυτή για ψυχολογικούς λόγους. Νομίζω ότι προετοιμάσαμε πολύ καλά το παιχνίιδ, δουλέψαμε καλά και παίξαμε καλά. Πήγαμε το ματς στα δικά μας στάνταρ που είναι η καλή άμυνα. Όταν παίζεις στην Ευρωλίγκα εκτός έδρας και κρατάς τον αντίπαλο σου στους 66 πόντους, παίρνεις μεγάλο πλεονέκτημα νίκης. Είμαστε μια νέα ομάδα σε σχέση με πέρσι και όσο δουλεύουμε μαζί βελτιωνόμαστε. Θέλω να πω ότι στην προετοιμασία, λόγω των έξι απουσιών στο Ευρωμπάσκετ, δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε όλοι μαζί”.

ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ: «Το πιο σημαντικό είναι πως παρά τις δυσκολίες νικήσαμε. Ήταν δύσκολο να τα καταφέρουμε σε ένα τέτοιο γήπεδο με 12.000 θεατές, αλλά παίξαμε σαν ομάδα και πήραμε μια σπουδαία νίκη.Στόχος μας είναι να νικάμε σε κάθε ματς και να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι νωρίς να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο. Ακόμη δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε, αλλά δουλεύουμε σκληρά και πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν μείνουμε ενωμένοι, όλα θα πάνε καλά. Δεν ξέρουμε πότε θα είμαστε 100% έτοιμοι, αλλά θα φτάσουμε εκεί αργά ή γρήγορα. Όταν προετοιμάζεσαι καλά τότε όλα είναι καλά στο παρκέ. Για μένα δεν έχει σημασία ποιον έχω αντίπαλο. Όταν παίρνω καλή θέση κοντά στο καλάθι, δεν έχω πρόβλημα. Έχω ακόμη πολλά να μάθω, ειδικά στην άμυνα».

Πηγή: www.olympiacosbc.gr
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © 2011-2012. Thrylos Hoops - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger